Ankara Siyasal''da ''kapı yasağı'' protesto edildi

Ankara Siyasal''da ''kapı yasağı'' protesto edildi

Ankara Siyasal''da ''kapı yasağı'' protesto ... Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri, fakültenin ana giriş kapısının öğrencilere kapatılmasını protesto etti.

Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi-Mülkiye öğrencileri, fakültenin ana giriş kapısının öğrencilere kapatılmasına karşı forum düzenledi. SBF Orta Kantin’de gerçekleşen foruma çok sayıda öğrenci katılarak kararın geri alınmasını talep etti. 

Fakültede dönemin başından bu yana yürütülen tadilat çalışmaları 4 Aralık itibariyle büyük oranda son buldu. Okulun 159. kuruluş yıldönümüne yetiştirilen çalışmalar süresince okuldaki dersler çok zor şartlar altında işlendi. Şantiye sahasına dönen okulda işçilerin iş güvenliği ve sağlığı konusundaki önlemler de yok denecek kadar azdı.

Çalışmaların bitimiyle birlikte okuldaki öğrenci toplulukları ile görüşen Fakülte Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik yeniden yapılan ana giriş kapısının bundan sonra öğrenci geçişine kapalı olduğunu söyledi. Dekan Çelik "kapının çok dar olması, bu nedenle eşinin kapıdan geçerken zorlanması, bir protokol girişi ihtiyacı ve kapıya çok fazla para harcandığı dolayısıyla eskimemesi gerektiği" gibi gerekçelerle bu kapıdan artık öğrenci girişinin olmayacağını söyledi. Kendisine toplantı sırasında yapılan itirazları dikkate almayan Fakülte Dekanı Çelik bu kararının kesinliğini vurguladı.

Bu gelişmelerin ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesindeki öğrenci toplulukları bir toplantı kararı aldı ve bir forum çağrısı yapıldı. Öğrenci topluluklarının toplantısından hemen önce dekanlık bir açıklama yayımlayarak alınan kararın geçici olduğunu, çalışmaların henüz tamamlanmadığını ve çalışmalar biter bitmez kapının herkesin kullanımına açık olacağını bildirdi. Dekanlığın açıklamasını ciddiyetten uzak bulan öğrenci toplulukları ise okuldaki çalışmalar süresince işçilerin, öğretim görevlilerinin ve öğrencilerin hiçbir güvenliğini sağlamayan, eğitimin devam edebileceği asgari şartları bile oluşturamayan dekanlığın açıklamasına karşın forum çağrısını yineledi.

Bugün öğle saatlerinde Orta Kantin'de toplanan öğrenciler yaşanan sürece dair görüşlerini bildirdi. Dekanlığın kapının kapalı olmasına gerekçe olarak çok büyük oranda bitmiş olan çalışmaları göstermesi ciddiyetten uzak bulundu. "Mülkiye’nin kimsenin çiftliği olmadığını" vurgulayan öğrenciler bu kararı tanımayacaklarını vurguladılar. Öğrenciler forumun ardından girişin ve çıkışın yasak olduğu kapıya yürüyen öğrenciler burada Mülkiye Marşı’nı söyledi. Kapı önünde fotoğraf çektiren öğrenciler tekrar aynı kapıdan okullarına girdi. Kararın mantık dışı ve keyfi olduğunu dile getiren öğrenciler karardan vazgeçilmesi için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediler. 

Orta Kantinde yapılan foruma AÜ Aydınlanma ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu, AÜ Mülkiye Bisiklet Topluluğu, AÜ Mülkiye Edebiyat ve Sanat Topluluğu, AÜ Mülkiye Emek Topluluğu, AÜ Sosyal Bilimler Topluluğu, AÜ Sosyalist Düşünce Topluluğu, AÜ Yenilikçi Düşünce Topluluğu’nun yanı sıra Mülkiye Gençlik Kulübü, Tiyatro Topluluğu, USAG ve YÖNAT da katıldı.

Öğrenciler, yasağın kaldırılması için ortak bir bildiriyi de kaleme alacaklar.

"Ankara Siyasal''da ''kapı yasağı'' protesto edildi" haberi, 10 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ankara Siyasal''da ''kapı yasağı'' protesto edildi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Siyasal''da ''kapı yasağı'' protesto edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  2. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  3. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  4. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  5. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  6. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  7. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
  8. 13:23 Enflasyon Tahminleri ve Dolar Kuru: Piyasada Belirsizlik Devam Ediyor
  9. 13:21 Ankara'da şiddetli fırtına hakim
  10. 13:17 Erdal Beşikçioğlu: "Enver Bey bize belediyeyi borçsuz bir şekilde teslim etti"
  11. 13:14 Altın Piyasasında Durağan Seyir: Gram ve Çeyrek Altın Fiyatları Sabit, Ons Fiyatı İstikrarlı
  12. 13:14 Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
  13. 13:10 Beşiktaş'ta ayrılık rüzgarı: O isimle yollar ayrıldı!
  14. 13:08 Batman Merkezli 'Mahzen-30' Operasyonu: 'Odacılar' Organize Suç Örgütü Çökertildi!
  15. 13:06 Şimşek'in ekonomik açıklamaları gündemde! Avrupa'dan getirilen ilaçlara vergi artışı
  16. 13:01 İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıda ölü ve yaralılar var
  17. 12:58 Hamas ve İslami Cihad, İsrail Saldırılarını Kınayarak Filistin Halkını Direnişe Çağırıyor
  18. 12:54 Hızlı ve Pratik: Pirinçle Avokado Olgunlaştırma Yöntemi!
  19. 12:49 Siber Tehlike: Yapay Zeka İle Birlikte Kötü Amaçlı Yazılımların Yüzde 600'den Fazla Artışı
  20. 12:45 Yavaş: 'Lüks Belediye Binaları İsraf, Halkın Parasını Harcamak Doğru Değil'
Gündem Haberleri