Avukat Hareketi İstanbul Barosu Başkan adayını açıkladı

Avukat Hareketi İstanbul Barosu Başkan adayını açıkladı

Avukat Hareketi İstanbul Barosu Başkan adayı... Bağımsız, çağdaş, toplumcu bir yargı için yola çıkan Avukat Hareketi, yeni dönem İstanbul Barosu Başkan adayını açıkladı. ‘Baro yönetiminde düşünsel devrim için harekete geç’ diyen Avukat Hareketi üyeleri yeni dönemde başkan adayı olarak Av. Dr. Başar Yaltı’yı gösterdi.

Taksim Hill Otel'de gerçekleşen toplantıda Av. Nida Açıkalın İstanbul Baro Başkan adayının Av. Dr. Başar Yaltı olduğunu açıkladı.  Konuşması için kürsüye davet edilen Başkan adayı Başar Yaltı, avukat hareketini kararlı bir şekilde yürütmekte olduğunu belirterek şunları söyledi: 

'NASIL BİR BARO İSTİYORSUNUZ?'

"Kamuya açık 4. toplantımızı yapıyoruz. Ama kendi aramızda belki 100'den fazla toplantı yaptık, yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz de. Bu toplantılarda, Eğer seçilirsek İstanbul barosu yönetiminde uygulayacağımız projeleri hazırladık. Çözüm önerilerinizi geliştirdik. Geliştirmeye devam ediyoruz. Çalışmalarımızı genellikle sistematik ve bilimsel yöntemlerle birlikte yapıyoruz. Yola çıkarken bir bilimsel çalışmaa dayanmıyorsanız daha büyük bir hüsranlarla karşılaşabilirsiniz. Biz de yaptığımız ankette, 'mevcut baro yönetiminden memnun musunuz?' diye sorduk. Yüzde 70 oranında mevcut baro yönetiminden memnun olunmadığı ortaya çıktı. 2. önemli soru ise, 'Nasıl bir baro istiyorsunuz?'Bir grup arkadaşımız, sırf avukat sorunlarıyla ilgili olsun derken, siyaseti öne çıkaran gruplar da oldu." 

'BAROYU BAŞKAN YÖNETMEYECEK'

Hem avukatın hem mesleğin sorunlarını önceleyen ve bunun için çalışan bir baro yönetimi istediğini söyleyen Yaltı,  "Aynı zamanda bu ülkenin sorunlarına sahip çıkan hukukun, yargının bağımsızlığına, tarafsızlığına yaşadığımız işlerin sıkıntılarını gidermek için çalışan bir baro istiyorum. Biz de burdan yola çıkarak Avukat Hareketi olarak zaten ilkemizi öyle belirledik. Hem ülkenin sorunlarına sahip çıkan onları önceleyen bir baroyuz, baro olmalıyız hem de avukatın meleğini sürdürebilmesi için yaşadığı sıkıntılardan kurtulmasını sağlayacak yönetim olmalıyız. Bu ikisini harmanlayan bir sitematiği tutturmak zorundayız. Bu çerçevede biz bir kadro hareketiyiz. Eğer biz seçilirsek kadro hareketi olmanın gereklerini bu yönetime mutlaka yansıtmalıyız. Örneğin keyfi bir karar olmayacak. Başkanın tek başına vereceği karar alınmayacak. İlkelere uygun kararlar olacak. Baroyu başkan yönetmeyecek. Baroyu yönetim kurulu da yönetmeyecek. Baroyu avukatlar yönetecek." diye konuştu. 

BAŞKAN ADAYI AV. DR. BAŞAR YALTI KİMDİR?

1954 yılında Erzurum/Aşkale’de doğan Yaltı, 1974 yılında Kara Harp  Okulu’ndan mezun olarak Jandarma Subay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne  katıldı. Subaylığı döneminde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni  dışardan okuyarak 1980 yılında mezun oldu ve 1986 yılında istifa ederek  Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayrıldı.

Aynı yıl avukatlığa başlayan Yaltı, subaylığı sırasında Gazi  Üniversitesi’nde “Olağanüstü Yönetim Usulleri” konulu tezle yüksek  lisansını, bu yıl da “Hukuk devleti Perspektifinden Avukatların Adil  Yargılanma Algısı” teziyle de doktorasını tamamladı.

Av. Dr. Başar Yaltı uzun yıllardan beri İstanbul Barosu ve Türkiye  Barolar Birliği’nin çeşitli birimlerinde göre yapmıştır. Baronun birçok merkez ve komisyon çalışmalarına katılan Yaltı;

2004-2009 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu üyeliği,

2010-2012 yılları arasında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyeliği,

2013-2017 yılları arasında Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Evli olan Av. Dr. Başar Yaltı’nın iki kızı ve bir torunu bulunmaktadır.

Birçok dernek üyeliği bulunan Yaltı’nınçeşitli gazete ve dergilerde çok  sayıda makalesi ve son olarak da “Avukatın Adı Yok” adlı bir kitabı  yayımlanmıştır.

Av. Dr. Başar Yaltı, 2013 yılından beri Basın Konseyi Yüksek Kurul üyesidir.

"Avukat Hareketi İstanbul Barosu Başkan adayını açıkladı" haberi, 07 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 07 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Avukat Hareketi İstanbul Barosu Başkan adayını açıkladı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avukat Hareketi İstanbul Barosu Başkan adayını açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  2. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  3. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  4. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
  5. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  6. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  7. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
  8. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  9. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  10. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  11. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  12. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  13. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  14. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  15. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  16. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  17. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  18. 19:19 Sinema meraklıları için sevindirici haber! Yeni IMAX salonları açılacak
  19. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  20. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
Gündem Haberleri