Bilal Erdoğan: Yeter ki milletimiz okçuluk ve güreşe ilgi göstersin

Bilal Erdoğan: Yeter ki milletimiz okçuluk ve güreşe ilgi göstersin

Bilal Erdoğan: Yeter ki milletimiz okçuluk v... İzmir''de düzenlenen toplantıda ''Sporun Kültür Taşıyıcı Fonksiyonu ve Geleneksel Sporların Önemi'' konulu bir konuşma yapan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, milli sporun halk tarafından daha çok desteklenmesiyle başarıların da artacağını ifade ederek, "Yeter ki milletimiz okçuluk ve güreşe de diğer sporlara gösterdiği ilgiyi göstersin. O zaman madalyalar alacağız" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MÜSİAD 100'üncü Genel İdare Kurulu Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı. Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Mehmet Yarar'ın bulunduğu toplantıda dünyanın içinde bulunduğu dönüşümde spor endüstrisinin yeri ve önemi konuşuldu. Toplantı öncesi Bilal Erdoğan ve beraberindekiler, maçlarda kullanılan formalar ve çeşitli spor malzemelerinin bulunduğu sergi alanını gezdi. Erdoğan adının yazılı olduğu, Türkiye'de üretilen ilk yarış otomobili altın rengi Volkicar'ı inceledi.

'KÜLTÜRLER YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

İlk oturumun moderatörlüğünü 10 kez motor sporları şampiyonu olan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, yaptı. 'Sporun Kültür Taşıyıcı Fonksiyonu ve Geleneksel Sporların Önemi' konulu bir konuşma yapan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, okçuluğu geliştirmek için çalışmalar yaptıklarını, lisanslı okçu sayısının 5 yılda 20 binin üzerine çıktığını söyledi. Okçuluk branşında sporcuların madalya alma aşamasına geldiğini ifade eden Erdoğan, "Spor kulubü olarak yaptığımız pratikler dikkate alınıyor. Bir yandan teknolojiyi kullanırken diğer yandan Türk- Osmanlı yayının imalatını hayata geçirmeye çalıştık. Okçulukta da başarılı olduk. Geleneksel sporlarla ilgili serüven dünya için de değerlidir. Yerel sporlar dünyanın başka bölgelerinde de ilgi çekmektedir" dedi. Dünyada geleneksel sporlarla ilgili ciddi bir taban olduğunu vurgulayan Bilal Erdoğan, kültürel anlamda ikili ilişkilerin gelişmesinde de sporun payı olduğunu dile getirdi. Erdoğan, dünyada kültürel eşitsizlik, adaletsizlik çağı yaşandığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Ekonomik olarak Batı'nın tahkim ettiği 200 yılın sonucu olarak şunu görüyoruz; Batı'nın ekonomik alandaki hegemonyası ekonomik alanla sınırlı kalmıyor. Askeri alanda da kendini gösteriyor, birbirini tahkim ederek yürüyor. Kültürel alanda da yansımalarını görüyoruz. Nasıl ki daha önce Kamboçya'da çok gelişmiş kültürler tarihini karanlık sayfalarına gömüldülerse yaşadığımız tarihte de kültürlerin gömülmeye, yok edilmeye çalışıldığını görüyoruz. Biraz kurcaladığımızda ekonomik sebepler görüyoruz. Batı kendi ürettiklerini satarken kendi kültürünün reklamını yapıyor. Kültürel adaletsizlikle mücadele etmek için kitlesel metodları bulmak lazım."

'MİLLİ SPORLAR İHMAL EDİLMESİN'

Bilal Erdoğan, Türkiye'de yerli ve millilik vurgusunun genç nesillerde karşılık bulduğunu söyledi. Farklı kültürlerin farklı renkler olarak düşünülmesi gerektiğini anlatan Erdoğan, "Dünyada bu kadar çatışma potansiyeli olan yer varsa düşmanlık yaşatılıyorsa bunlar, ben inanıyorum ki kültürel adaletsizlik ve zorbalık düzeninden kaynaklanıyor" dedi. Sporun bir kültür olarak tanıtılmadığını, oysa bütün kültürel öğeleri içinde taşıdığını dile getiren Erdoğan, geleneksel sporların desteklenmesinin kültürel bir uyanışın vesilesi olduğunu belirtti. Milli sporların ihmal edilmemesini isteyen Bilal Erdoğan şunları söyledi:

"Nasıl sanata rengini veren insansa spora rengini veren de insandır. Bir Batı firması yüksek fiyatlı pizza markasını bize satıyor. Türk milleti olarak aşağılık kompleksinden kurtulduğumuzda lahmacunu rahatlıkla yiyebileceğiz. Ne yazık ki para sahibi olan, aydın ve entelektüel insanlar başka kültürlerin esiri olmuş. Millet olarak müzik ve mutfak kültürü olarak da çok zengin bir birikime sahibiz. 'Batı bizi ezdi' diye düşünmemeliyiz. Kafamızdaki komplekslerden sıyrılmalıyız. Bizim sporlarımızın da geliştiğini görüyoruz. Yeter ki milletimiz okçuluk ve güreşe de diğer sporlara gösterdiği ilgiyi göstersin, o zaman madalyalar alacağız. Dünyada hiçbir medeniyet ilelebet güçlü olmamış. Batı medeniyetinin de bir yerde düşüşe geçeceğini biliyoruz. Bütün kültürlerin özgüven kazanması ve birbirine saygılı olması lazım."

'BATI MEDENİYETİ DÜŞÜŞ YAŞAYACAK'

Bilal Erdoğan, Türkiye'nin teknolojide ve kültürde zirvede olduğunu söyleyerek sporun yeme, içme, giyim ve müzik kültürleriyle de ilgili olduğunu ifade etti. Erdoğan, Türk milletinin dünyanın en zengin mutfağına sahip olduğunu, dünyanın bu zenginliğe erişmesinin güç olduğunu, bu nedenle Batı'nın yemesine, içmesine, giyinmesine esir olmamak gerektiğini vurgulayarak, "Bunları giyiyoruz ama neden. Şu kravat çok işe yaradığı için giyilmiyor. Kafamızdaki kompleksten sıyrılmamız lazım. Ben de giyiyorum ama kafamdakileri de söylemem lazım" dedi.

Geleneksel sporlarda madalya almayı sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Yeter ki milletimiz ilgi göstermeye başlasın, madalya olarak da sonucu almaya başlayacağız. Güreşte yendiğimiz zaman onun mesajı çok daha fazla yankı bulacak" diye konuştu. Bilal Erdoğan, dünyada hiçbir medeniyetin ilelebet yaşamadığını, Batı medeniyetinin de düşüş yaşayacağını, geçişin sancısız olması için diğer kültürlerin biraz özgüven kazanması gerektiğini söyledi.

"Bilal Erdoğan: Yeter ki milletimiz okçuluk ve güreşe ilgi göstersin" haberi, 21 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bilal Erdoğan: Yeter ki milletimiz okçuluk ve güreşe ilgi göstersin haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilal Erdoğan: Yeter ki milletimiz okçuluk ve güreşe ilgi göstersin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:03 CHP'li Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurtdışı çıkış yasağı kalktı
  2. 08:52 Ankaralılar dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapalı
  3. 08:48 MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat yanıtladı: İmamoğlu - Kurum yarışında kim önde
  4. 08:41 Elektrikli Peugeot 208 Türkiye'de satışta: İşte fiyat listesi
  5. 08:37 Cem Yılmaz eski eşi Ahu Yağtu'ya ödediği nafakayı tiye aldı
  6. 08:35 Emel Müftüoğlu, Sezen Aksu'nun son halini paylaştı: Hastane künyesi dikkat çekti
  7. 08:26 Gökhan Zan: Boyun eğmeyeceğim çekilmiyorum
  8. 08:22 MHP’de 43 ismin üstü çizildi
  9. 08:20 Erkan Baş: Gökhan Zan, arkadaşlarımıza ‘Kendi geleceğimi düşünmem gerekir’ demiş
  10. 08:14 Aziz Yıldırım: Devlet 2015’te yaşanan kurşunlanma olayını çözmezse bu olaylar yaşanır
  11. 08:10 İsmail Saymaz: Gökhan, ‘Zan’ altında
  12. 08:07 Trabzon’da oynanan maç sonrasında çıkan çatışmacı ortam üzerinde düşünürken aklıma gelenler
  13. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den çok sayıda kent için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı
  14. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  15. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  16. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  17. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  18. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  19. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  20. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
Gündem Haberleri