Bugün deprem mi olacak? Mega deprem olacak iddiası!

Bugün deprem mi olacak? Mega deprem olacak iddiası!

Bugün deprem mi olacak? Mega deprem olacak i... Hoogerbeets açıklamasında depremin büyüklüğünün en az 8 olacağını, 21 Şubat tarihinde gerçekleşeceğini söyledi. Hoogerbets''in iddiaları dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor olsa da birçok uzman, depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.

Kendisini yeni nesil deprem tahmincisi olarak adlandıran Frank Hoogerbeets isimli araştırmacı, mega deprem tahminini duyurdu.

Daha önce de çarpıcı iddialarıyla gündeme gelen araştırmacı, şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemişti. Hoogerbeets'in tespitlerine göre 13 Şubat'ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün'ün hareketleri Dünya'yı sarsacaktı. Hoogerbeets özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti.

Tahmininden son derece emin olduğunu söyleyen Hoogerbeets bu kez mega deprem için net tarihi verdi. Hoogerbeets 21 Şubat Perşembe günü 8'den daha büyük bir depremin yaşanacağını öne sürdü. 'Yeni nesil deprem tahmincisi'nin internet sitesinde yer verdiği bilgilere göre 17 ve 21 Şubat tarihleri arasında 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekildi.

Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen Hoogerbets tahminini Güneş Sistemi Geometri Endeksi'ne dayandırıyor. Hoogerbets, üç yıldır yoğum gözlemler yaptığını ve gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü iddia ediyor. Hoogerbets'in iddiaları dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor olsa da birçok uzman, depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.

UZMANLAR AÇIKLAMA YAPTI

Örneğin ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığı yönünde açıklamasıyla bu gibi iddialara yanıt verdi. Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtti.

DEPREM NASIL OLUŞUR?

Farklı çeşitleri var olan depremlerin önemli bir kısmı benzerlik gösterirken yeryüzünün 12 kilometre derinliğinde meydana gelmektedir. Elastik kısımda sıcaklığın az olmasından dolayı yer kabuğu hareketleri var olurken çok uzun süreli hareketlerin devamı da dalgalanmaları beraberinde getirmektedir. Fay olarak adlandırılan hatlar üzerindeki kırıklıkların ortaya çıkmasıyla meydana gelen depremlerin oluşma süreçleri de uzun yıllar alabilmektedir.

Kayaların giderek zayıflamasıyla birlikte yüksek basınca maruz kalmalarıyla kırılmaları gerçekleşir. Ani bir hareketle ortaya çıkan depremler sonucunda gerilmeler oluşurken çok büyük bir enerji de ortaya çıkmaktadır. Titreşimler sonucu enerji etkisiyle depremler meydana gelirken dünyanın çeşitli yerlerinde sıklıkla görülmektedir. Deprem nasıl oluşur sorusundan sonra deprem türleri de merak edilmektedir.

"Bugün deprem mi olacak? Mega deprem olacak iddiası!" haberi, 21 Şubat 2019 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bugün deprem mi olacak? Mega deprem olacak iddiası! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bugün deprem mi olacak? Mega deprem olacak iddiası! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 23 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:47 Türk firmasının çığır açan buluşu: Eski aracınızı elektrikli hale getirin!
  2. 19:41 Özgür Özel, eski cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i ziyaret etti
  3. 19:30 Rusya, Türk Hava Yolları'nın Rus Vatandaşlarına Meksika ve Arjantin Seyahatlerinde Uyarı Yaptı
  4. 19:27 EPA'nın Yeni Standartları: Ağır Yük Araçlarında Emisyon Kısıtlamaları ve Elektrikli Araç Endişeler
  5. 19:24 İsmailağa Cemaati'nde Lider Değişimi: Fikri Doğan Yeni Şeyh Olarak İlan Edildi
  6. 19:21 Patiswiss AG: Türkiye'deki 'Küflü Çikolata' Krizi Hakkında Önemli Açıklama!
  7. 19:16 24 Nisan hava durumu tahminleri
  8. 19:14 Önceki ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Netanyahu'nun istifasını talep etti
  9. 19:09 Borsa günü gerileyerek kapattı
  10. 19:09 Fatih Terim'in Panathinaikos'u: Yunanistan'da Çifte Kupa Hedefi!
  11. 19:06 24 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  12. 19:03 Borrell: Gazze'deki İsrail Saldırılarına Sert Tepki
  13. 18:54 Samsun'da Deniz Somonu: Lezzet ve Ekonomi Bir Arada!
  14. 18:50 Erdoğan, 23 Nisan'daki TBMM Oturumu Yerine İsmailağa Cemaati Liderinin Cenazesine Katıldı
  15. 18:46 Galatasaray'da şampiyonluk için kritik son 5 hafta başladı!
  16. 18:46 İngiltere, savunma bütçesini artırmayı planlıyor
  17. 18:45 Ev Yapımı Parmak Tatlısı: Geleneksel Lezzetin Sırrı!
  18. 18:15 Yeni Araştırma: Şarkı Sözleri Daha Öfkeli ve Tekrarlı Hale Mi Geliyor?
  19. 18:11 ABD'de Yeni Konut Satışları Mart Ayında Güçlü Büyüme Kaydetti, Fiyatlar Hafif Geriledi
  20. 18:10 Filistin'e destek veren bir milletvekiline 'terör' suçlaması yapıldı
Gündem Haberleri