Devrim şehidi Kubilay anıldı!

Devrim şehidi Kubilay anıldı!

Devrim şehidi Kubilay anıldı! İzmir''in Menemen ilçesinde 88 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşları, İstanbul ve İzmir''de düzenlenen törenle anıldı.

Menemen'de 88 yıl önceki ayaklanmada Cumhuriyet karşıtı gericiler tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Bey için anma töreni düzenlendi.

İLGİLİ HABER: Şeriatçılar 88 yıl önce bugün Asteğmen Kubilay'ı şehit etti!

Yıldıztepe'deki şehitlikte düzenlenen resmi törene Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Türkegül Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, bazı CHP'li milletvekilleri ile ilçe belediye başkanları katıldı.

Yıldıztepe'deki şehitlikte düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Şehit Asteğmen Kubilay Anıtı'na çelenk bırakıldı. Kubilay Ailesi adına anıta Mustafa Fehmi Kubilay'ın torunu Mustafa Kubilay da çelenk koydu.

Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına konuşma yapan Topçu Yüzbaşı Özhan Oktay, "Kubilay olmak, Cumhuriyet için gerekirse başını vermek ama asla boyun eğmemektir, asla eğilmemektir. Kubilay olmak karanlıklar yerine aydınlığı, doğmaların yerine bilimselliği ve akılcılığı seçmektir. Kubilay olmak dinin ve dini duyguların sömürülmesi değil, özgürce yaşaması, yaşatılmasıdır. Şehit Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar, onların bize emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk devrimlerini koruyan Cumhuriyet gençliği görev başındadır" dedi.

'BİZE BIRAKTIĞINIZ MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ'
Daha sonra Anı Özel Defteri imzalandı. Defteri imzalayan Menemen Kaymakamı Mustafa Özkaynak, defterde yazılanları okudu. Özkaynak, şöyle dedi:

"Menemen'de genç Cumhuriyetin birer  neferi olarak sizler, Cumhuriyete kast etmek isteyenlerin karşısına kahramanca çıkarak şehit oldunuz. Bu kahramanlığınız tarihimize ve yüce milletimizin kalbine altın harfler ile yazıldı. Şehadetleriniz ile bırakmış olduğunuz meşale, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin n önemli ilham kaynaklarında biri olmaya devam edecek. Yüce milletimiz, mukaddes vatanımızın bekası için, sizler gibi gözünü kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacak. Bizlere emanet ettiğiniz kutsal mirasa, vatanımıza, şanlı bayrağımıza, Atatürk ilke ve inkılaplarına ilelebet sadakatle ve onurla sahip çıkacaktır. Aziz şehitlerimiz, bu vatan sizlere minnettardır."

Konuşmaların ardından, tören birliği tarafından saygı atışı yapıldı, ardından da hatıra fotoğrafı çekildi. Törende ayrıca, bu yıl 12'ncisi düzenlenen Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Protokol üyeleri daha sonra, şehitliği ziyaret ederek, burada dua okudu. Resmi törenler, şehitlerin mezarlarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

YÜZLERCE İZMİRLİ YÜRÜDÜ
Resmi törenlerin ardından, sivil toplum örgütleri, dernekler, siyasi parti ve vatandaşların katılımı ile Menemen İZBAN İstasyonu önünden, Yıldıztepe'ye kadar 'Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü' düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekillerinden Kani Beko, Bedri Serter, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Süheyl Batum, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, üzerinde 'İrticaya geçit yok' yazılı pankart ile birlikte yürüdü. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, 'Türkiye laikti laik kalacak' sloganları atıldı. Yüzlerce kişi Yıldıztepe'deki şehitliğe gelerek dualar okudu, karanfil bıraktı.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İstanbul ve İzmir’de, Menemen'de şehit edilen Asteğmen Kubilay'ı andı. TGB’liler, İzmir’de Menemen İzban önünden Kubilay Anıtı önüne yürüdü. TGB’liler, İstanbul’da ise Şişli Atatürk Evi önünde basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Şişli Şubesi’nin çağırıcılığını yaptığı basın açıklamasına, Türkiye Liseliler Birliği (TLB), Atatürkçü Düşünce Derneği Şişli Şubesi, Eğitim-İş 4 No’lu Şube, Vatan Partisi Şişli İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Cumhuriyet Halk Partisi Şişli İlçe Gençlik Kolları katıldı.“Kubilay Hazırdı, Biz de Hazırız”, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarının atıldığı anmada, TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer basın açıklaması yaptı.

Gençer, “Nasıl ki dün ülkemizi tehdit eden Derviş Mehmet varsa bugün de ülkemize tehdit Amerikan emperyalizminin besleyip büyüttüğü, ülkemize dayattığı FETÖ ve PKK tarafından dayatılmaktadır. Bugün binlerce Kubilay cephede teröre karşı mücadele vermektedir.” ifadelerini kullandı. Mustafa Fehmi Kubilay’ın canını vatanın bağımsızlığı ve Cumhuriyet devrimleri uğruna feda ettiğini belirten Gençer, “Mustafa Fehmi Kubilay dün nasıl cumhuriyetin varlığı için mücadele ettiyse bugün binlerce Kubilay cumhuriyetin varlığı ve bütünlüğü için mücadele etmektedir. Türkiye’nin vatan bütünlüğü sürecinde bugün binlerce Kubilay teröre karşı mücadele etmektedir. Bugün binlerce Kubilay üniversitelerde ve liselerde bağımsız, çağdaş, milli bir eğitim için mücadele etmektedir. Bugün binlerce liseli Kubilay olmuş, Andımız’ın yeniden okutulması için mücadele etmektedir. Kubilay’ın bize bıraktığı miras, emperyalizmle mücadele etmeyi gerektirmektedir. Bugün Kubilay olmak, FETÖ ve PKK’ya karşı mücadele etmektir. Bugün Kubilay olmak Andımız’a sahip çıkmaktır. Bugün Kubilay olmak Cumhuriyet devrimlerini korumak ve ileri taşımaktır.” dedi.

"Devrim şehidi Kubilay anıldı!" haberi, 23 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Devrim şehidi Kubilay anıldı! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devrim şehidi Kubilay anıldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 15 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:51 Sahil Güvenlikten Büyük Operasyon: Urla ve Foça'da 186 Göçmen Yakalandı
  2. 11:46 Dün Gerçekleşen Güneş Patlaması Son 7 Yılın En Büyüğü
  3. 11:41 Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim
  4. 11:30 İstanbul’da DEM Parti yöneticilerine gözaltı
  5. 11:25 Bakanlık Cem Yılmaz'a 'alkol' cezası kesti
  6. 11:21 Sabah yazarı Dilek Güngör: Devlet gece kulübü işletir mi
  7. 10:53 İzmir Karaburun'da Deprem Alarmı! Prof. Dr. Ahmet Ercan: 6,5 Büyüklüğünde Deprem Olabilir!
  8. 10:53 Fatih Kısaparmak ortaya çıktı: “3-5 milyon TL verseler çıkmam” dedi
  9. 10:52 Emekli Bayram İkramiyesi Ödemeleri Yaklaşıyor! Kimler Ne Kadar Alacak? Ne Zaman Yatacak?
  10. 10:52 Ekonomik Kriz Kurbanı: Dev Market Zinciri Battı! Binlerce Kişi İşsiz Kaldı
  11. 10:48 Mustafa Destici'den AK Parti'ye öneri: Partilere verilen hazine yardımı kaldırılsın
  12. 10:43 Karar yazarı Yıldıray Oğur: Bahçeli bu kez neden “17-25 Aralık darbe girişimi”ne karşı?
  13. 10:35 Serdar Ortaç eski eşi hakkında konuştu: Ben eski eşten dolayı bitecek adam mıyım
  14. 10:32 Yeni müfredata veli yorumu: 'Okuldan alıp sanayiye vermeyi düşündüm'
  15. 10:26 CHP, asgari ücretliler ve emekliler için meydanlara çıkıyor
  16. 10:22 Bakan Yerlikaya: Kurdukları tuzakları yerle bir edeceğiz
  17. 10:18 Kamuda tasarruf için ikinci aşama: İhale kanunu değişiyor
  18. 09:53 Diyanet tasarruf paketini yine deldi: Ali Erbaş 5 yıldızlı otelde Filistin katliamını kınadı
  19. 09:48 Yaş ortalaması 81'i aşan 5 komutan adli tıp raporlarına karşın hala cezaevinde
  20. 09:42 Bodrum'un 'Cennet'inde Cengiz'den sonra sıra Stay ve Hattat'ta
Gündem Haberleri