Diyanet Külliyesi''ne 80 milyon okula gelince ''tasarruf''

Diyanet Külliyesi''ne 80 milyon okula gelince ''tasarruf''

Diyanet Külliyesi''ne 80 milyon okula gelinc... Elazığ Harput’ta yapılması planlanan ve 80 milyon liraya malolacak Harput Diyanet Külliyesi için onay çıkarken, Kuzova bölgesinde yapılacak ortaokul projesi, tasarruf tedbirlerine takıldı.

Elazığ Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı, aynı zamanda Cip Köyü Muhtarı olan Selçuk Özel, Kuzova bölgesinde okul olmamasından dolayı vatandaşların şikayetçi olduğunu belirtti. Elazığ’ın en verimli topraklarının bulunduğu Kuzova bölgesinde 29 köy ve 30 bin nüfus barınıyor.

Cip Köyü Muhtarı olan Selçuk Özel

OKUL YAPIMI TASARRUF TEDBİRLERİNE TAKILDI

Aydınlık'tan Evren Demirdaş'ın haberine göre, 30 bin nüfuslu Kuzova bölgesinde sadece Uzuntarla Köyü’nde bir ortaokulun olduğunu belirten Özel, “Bölgemiz açısından üzücü bir durum. Altı ay önce bölgemize bir okul yapılması için Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe vermiştik ancak bir gelişme olmadı. AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş bölgemizde yaşanan bu sorunla ilgili Elazığ Valisi’yle irtibata geçti. Bunun sonucunda Cip Köyü’nde tüzel kişiye ait olan bir arsa Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi. Okulun inşaatının yapımına başlaması konusunda evraklarımızı verdik. Ancak ihale aşamasına geldiğinde Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu tasarruf tedbirlerine takıldık. Tasarruf tedbirleri kapsamında ihaleler durdurulduğu için okul projemizde durduruldu. Şu an 30 bin nüfusa sahip olan Kuzova bölgesi okulunun yapılmasını beklemektedir” diye konuştu.

Ortaokul yapılması istenen Çip köyü.

'BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ'
Bölgede bir ortaöğretim kurumu olmamasından dolayı 450’ye yakın öğrencinin dışarıda okumak zorunda kaldığına dikkat çeken Özel, şöyle devam etti:

“Bu hususta köylerimiz maalesef zor durumda. Köyde yaşayan öğrencilerimizin gerek maddi yönden gerekse kış aylarında zorlu hava şartlarından dolayı merkezde bulunan okullara gidip gelmeleri durumları oldukça zorlaşıyor. Kuzova’ya bağlı olan 20 köyün geçiş noktası Cip Köyü olduğu için burası merkezi bir noktaya sahip. Bundan dolayı öğrencilerimizin daha rahat koşullarda eğitimlerini sürdürebilir. Bu okul projeye alındığı zaman hem velilerimiz rahatlayacak hem şehir merkezlerine göç azalacak. Bu sorunun çözülmesi için bu okul projesinin acil eylem planı kapsamına alınması gerek. 2012 yılında 10 köy muhtarıyla birlikte bu durumla ilgili bir proje hazırladık. Cip Köyü’nde 30 dönüm hazine arazisinden tahsis edilmesi ve alt yapı sorunu olmamasına rağmen Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerekçesi açıklanmadan projemiz kabul edilmemişti. Öğrencilerimizin ve velilerimizin mağdur edilmemesi için bir an önce bölgemizdeki okul sorunun çözülmesi gerek.”

200 YATAKLI DİYANET KÜLLİYESİ TAMAM

Elazığ Harput’ta yapılması planlanan ve 80 milyon liraya malolacak Harput Diyanet Külliyesi’ne geçen hafta onay çıktı. İl Özel İdare Hizmetleri Müdürlüğünde yapılan inşaat ihalesini Ziver İnşaat isimli firma kazandı. “Tasarruf tedbirlerinden dolayı Diyanet Külliyesi’nin ihalesinin yapılmaması söz konusuydu” diyen AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut, külliyenin önemli olduğunu söyledi ve şu bilgiyi verdi:

“İslami Araştırmalar Merkezi statüsünde hizmet verebilecek, içerisinde 200 kişinin aynı anda konaklayabileceği, Türkiye’nin özendiği imrendiği tesislerden bir tanesi olacak. İçerisinde çok amaçlı büyük bir kütüphane, çok amaçlı salonlar, spor salonu, sahalar olacak ve Harput’ta yaklaşık 25 dönüm üzerine kurulu bir alanda inşa edilecek... Malumunuz bu tasarruf tedbirlerinden dolayı, başlanmamış olan tesislerin başlanmama durumu söz konusuydu, ihalesi olmama söz konusuydu. Ama biz bunun Elazığ’ımız açısından ne kadar önemli olduğunu ne kadar kıymetli olduğunu bir an önce ihalesinin yapılması gerektiğini ortaya koyunca bakanlığımız da bu konuda bizleri kırmadı ve ihalesi yapıldı.’’

"Diyanet Külliyesi''ne 80 milyon okula gelince ''tasarruf'' " haberi, 16 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Diyanet Külliyesi''ne 80 milyon okula gelince ''tasarruf'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Diyanet Külliyesi''ne 80 milyon okula gelince ''tasarruf'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:41 Özel'den Erdoğan'a gönderme: "YRP ayrılana kadar iyiydi, şimdi ip cambazı diyor"
  2. 14:40 Kafelerdeki Kahveler Sağlığımızı Tehdit Ediyor mu? Karatay Uyarıyor
  3. 14:35 Enerji Tasarrufunda 6 Altın Kural!
  4. 14:33 İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi: 50 kişi hayatını kaybetti, 200 kişi tutuklandı
  5. 14:30 Astrolojiye Göre: Paraya Düşkün ve Mütevazi Burçlar!
  6. 14:23 Erdoğan: "Felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var"
  7. 14:23 SpaceX’ten Yeni Starlink Fırlatması Gerçekleşti
  8. 14:18 Gökhan Gönül: Futbol Arenasından Antrenörlük Sahasına
  9. 14:10 Bankalar yarışıyor: Hangi banka emeklilere ne kadar promosyon miktarı sunuyor?
  10. 14:02 İslam Memiş’ten Çarşamba Uyarısı: Altın Yatırımcıları Hazır Olsun!
  11. 13:50 AKP'li Cumhurbaşkanı imzaladı: Atama ve görevden almalar gerçekleştirildi
  12. 13:50 CHP'den Ulaş Karasu: "Cumhurbaşkanı ve Bakanlar, Anayasa'yı çiğneyip AKP propagandası yapıyor"
  13. 13:50 Alman Perakende Devi: Galeria Karstadt Kaufhof’un Çöküşü
  14. 13:48 Kim Kardashian ve Blake Lively, Kate Middleton Hakkında Olayı Hakkında Espri!
  15. 13:45 Gaziantep’in Geleneksel Lezzetleri: El İşçiliğiyle Süslenen İftarlar
  16. 13:38 Javier Milei’nin 100 Günü: Tartışmaların Odağında
  17. 13:35 Ahmet Kural ve Çağla Gizem Şahin: Bebek Heyecanı!
  18. 13:21 Tehlike Altındaki Canlılar: İstanbul’da Skandal Müze Operasyonu
  19. 13:17 Filistinli yetkililer İsrail'in hiçbir duyuru yapmadan Refah'a saldırı başlattığını belirttiler
  20. 13:17 Elma Sirkesi: Kilo Dostu Mucize İçecek
Gündem Haberleri