Anayasa gereği ‘laiklik ilkesi’yle hareket etmek zorunda olan Diyanet''ten laiklik karşıtı eğitim

Anayasa gereği ‘laiklik ilkesi’yle hareket etmek zorunda olan Diyanet''ten laiklik karşıtı eğitim

Anayasa gereği ‘laiklik ilkesi’yle hareket e... Anayasa gereği ‘laiklik ilkesi’ doğrultusunda hareket etmek zorunda olan Diyanet ‘sekülerleşme’yi tehdit olarak tanımladı.

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre “laiklik ilkesi doğrultusunda, bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışma ve bütünleşmeyi amaç edinerek, özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirir” amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Suriye’de görev yapacak din görevlilerine laiklik karşıtı propaganda yaptığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün “Suriye Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Bölgeleri Faaliyet Raporu”na göre seçilen din görevlilerine verilen eğitimlerde skandal ayrıntılar yer aldı.

Diyanet’in Suriye faaliyetlerine yönelik hazırlanan raporda, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde eski yönetimden kalan din görevlilerine yönelik mülakatlarlarla seçimler yapıldığı aktarıldı. Bu kapsamda seçilen din görevlilerine Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa ve Antalya’da eğitimler verildi. Suriyeli din görevlilerine yönelik eğitim programında belirlenen konu başlıkları arasında en dikkat çekeni “Günümüz İslam Dünyasının karşı karşıya kaldığı iç ve dış tehditler” oldu. Diyanet’in Suriyeli din görevlilerine verdiği eğitimde bu başlık altında TC Anayasası’na aykırı olarak “sekülerleşme” başlığını iç tehdit olarak anlattığı raporda yer aldı. Verilen eğitimler arasında ayrıca “İslam’da Cihat Anlayışı”, “Dini Şuur”, “İslam’ın farklı yorumları arasında yaşanan sorunlar”, “İslam dünyasında dini görünümlü ayrılıkçı akımlar (DAİŞ, El-Kaide, FETÖ, Hizbullah)”, “Diyanet İşleri Başkanlığının tanıtımı”, “İslam dünyasında ateist ve etnik temelli ayrılıkçı akımlar (PYD, PKK)”, “Misyonerlik faaliyetleri ve islam dünyasındaki etkileri (Suriye örneği)” gibi konular yer aldı. Ayrıca İstanbul, Konya ve Şanlıurfa gezileri de eğitimler kapsamında yer aldı.

MAAŞLAR TÜRKİYE'DEN

Rapora göre bölgede görevlendirilen bin 472 personele Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 5 milyon 465 bin TL maaş ödeme yapıldı.

CAMİLERE YATIRIM

Türkiye’de yaşanılan ekonomik kriz nedeniyle eğitim alanında ciddi kesintiler yapılırken Diyanet’in Suriye’de yaptığı yatırımlar da dikkat çekti. Raporda 108 cami onarımı için 10 milyon 40 bin TL ödendiği, 160 cami için de 6.5 milyon TL tadilat için bütçe ayrıldığı belirtildi. Zeytin Dalı bölgedesinde de 3 adet cami için 321 bin TL harcama yapıldı.

"Anayasa gereği ‘laiklik ilkesi’yle hareket etmek zorunda olan Diyanet''ten laiklik karşıtı eğitim" haberi, 14 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Anayasa gereği ‘laiklik ilkesi’yle hareket etmek zorunda olan Diyanet''ten laiklik karşıtı eğitim haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anayasa gereği ‘laiklik ilkesi’yle hareket etmek zorunda olan Diyanet''ten laiklik karşıtı eğitim 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  2. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  3. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  4. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  5. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  6. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  7. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  8. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  9. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  10. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  11. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  12. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  13. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  14. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  15. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  16. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  17. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  18. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  19. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  20. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
Gündem Haberleri