Erdoğan''ın atadığı rektörler Trump''ı kınadı

Erdoğan''ın atadığı rektörler Trump''ı kınadı

Erdoğan''ın atadığı rektörler Trump''ı kınadı Türkiye’nin farklı illerinden Ağrı’ya gelen 12 üniversite rektörü İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde bir araya gelerek Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump''ı ortak bir basın açıklaması yaparak kınadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ocak 2017 tarihinde atanan 12 üniversite Rektörü Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen program kapsamında Ağrı'da bir araya geldi. Konukevinde gerçekleştirilen kahvaltı programının ardından ABD yönetimi ve Başkanı Trump'ı kınamak için rektörlerin ortak imzası ile hazırlanan basın açıklamasını İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut okudu. 

Karabulut şunları söyledi: 

"Her iki ülke açısından da askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda olumlu gelişmelere sebep olan bu ilişkilerde Türkiye, her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Buna rağmen ABD'de Trump Yönetimi'nin, Türk halkına, meşru yönetimine ve hukuk sistemine, yerleşik uluslararası ticari hukuk kurallarını da hiçe sayarak, mesnetsiz bir saldırı süreci başlattığını görüyoruz. 250 vatandaşımızın şehit edilmesine sebep olan darbeci FETÖ mensuplarıyla ilgili hiçbir adım atmayan, ülkemizin güvenliğine en büyük tehdidi oluşturan terör örgütlerine açıkça ve doğrudan destek vermekle yetinmeyip, bu terör örgütlerine destek vermekten yargılanan vatandaşlarını, din adamı kisvesi altında gayri meşru yollarla koruma girişiminde bulunması ve Türkiye'ye ambargo uygulaması oldukça düşündürücü ve ibret vericidir. En üst seviyede bilgi üreten kurumların yöneticileri olarak bizler de gençlerimizi daha bilgili, üretken ve sorumluluk sahibi fertler olarak yetiştirip, bilgiyi üretime ve teknolojiye dönüştürerek ülkemize yönelik bu ve benzeri haksız saldırılara karşı durmayı görev addetmekteyiz. Aynı dönemde atanmış, ülkemizin farklı coğrafi bölgelerinde görev yapan 12 üniversite rektörü olarak ABD yönetimini, aldıkları fevri ve haksız ambargo kararı dolayısıyla şiddetle kınıyor, alınan bu yanlış karardan bir an önce vazgeçilmesini bekliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin ve diğer ülkelerin haklı karşı duruşlarını desteklediğimizi ve uluslararası toplumun huzuru ve güvenliği için bundan sonra da bu karşı duruşun sonuna kadar devam etmesi gerektiğine olan inancımızı ve desteğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

12 REKTÖR KATILDI 
Rektörler tarafından gerçekleştirilen ABD yönetimi ve Başkanı Trump'ı kınama açıklamasına Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ve misafir konuğu Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı katıldı.

"Erdoğan''ın atadığı rektörler Trump''ı kınadı" haberi, 14 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Erdoğan''ın atadığı rektörler Trump''ı kınadı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan''ın atadığı rektörler Trump''ı kınadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Gündem Haberleri