Gizli tanık: FETÖ bunaltıcı bir şekilde esnaftan para topluyorlardı

Gizli tanık: FETÖ bunaltıcı bir şekilde esnaftan para topluyorlardı

Gizli tanık: FETÖ bunaltıcı bir şekilde esna... Gaziantep’te FETÖ’nün ''para kasası'' olduğu iddia edilen Naksan Holding’le bağlantısı bulunan 4’ü tutuklu 25 sanığın yargılamasına devam edildi. Bugünkü duruşmada söz alan bir gizli tanık, ”Gazetenin parasını bile esnaflardan toplarlardı. Himmet topluyorlardı. Devamlı bunaltıcı bir şekilde esnaftan para topluyorlardı” dedi.

Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesinde, 'Silahlı terör örgütü yönetme, terörizmin finansmanı hakkında kanuna muhalefet, suç gelirlerinin önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve vergi usul kanununa muhalefet' suçlamaları kapsamında görülen Naksan Holding davasına 4 tutuklu sanıkla bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada gizli tanık olarak Lale ve Yeşil kod adlı iki şahıs dinlendi. Gizli tanıklar, Nakıpoğlu ailesinin Gülen Cemaati ile ilişkisini herkesin bildiğini söyledi. Gizli tanık Lale, 1998 yılına kadar çay sohbetlerine katıldığını söyleyerek, bu örgütün o yıllara kadar küçük bir grup olduğunu ifade etti.

'ESNAFTAN PARA TOPLUYORLARDI'

Gizli tanık Lale, ”O yıllarda küçük bir grup olan cemaat Gaziantep’te Safa Dershanesi ve küçük bir evde faaliyet gösteriyordu. Esnaftan para topluyorlardı. Gazetenin parasını bile esnaflardan toplarlardı. Sonra Emine Nakıpoğlu adında bir okul açıldı. Buralarda toplantılar devam etti. Himmet topluyorlardı. Devamlı bunaltıcı bir şekilde esnaftan para topluyorlardı” dedi.

Lale kod adlı gizli tanık, örgütün 1998 yılına kadar hızlı bir büyüme içinde olduğunu, Gaziantep’te tüm yurt ve okulların Nakıpoğlu adıyla açıldığını belirtti.

'TOPLANAN PARALAR 'ABİ'LERE'

Gizli tanık Lale, Mahkeme Başkanı Murat Çolak’ın 'toplanan paralar kime veriliyordu' sorusu üzerine ise görevli olan 'abi'lere verildiğini söyledi. Gizli tanık, “Paraların toplandıktan sonra gariban çocuklara burs olarak verildiğini söylerlerdi. Paraları toplantıya gelen 'abi'lere verirlerdi. Bu paralara Kenya’da okul yapılacak falan derlerdi” şeklinde konuştu.

Yeşil kod adlı tanık ise "Sohbetler için her grubu ayrı bir firma üstlenirdi. Sohbetleri 'abi' dedikleri hocalar organize ederlerdi. Sürekli değil ama arada himmet toplanırdı. Paraları cemaatin 'abi'leri toplar, bu paralar ile yoksul ailelere yardım, öğrencilere burs verdiklerini söylerlerdi” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Çolak, Yeşil kod adlı tanığın daha önceki savcılık ifadesinde, "Toplantıları Nakıpoğlu yapardı" dediğini hatırlatarak, "Bu toplantıları Nakıpoğlu ailesi mi yapardı" diye sordu. Gizli tanık Yeşil, "Ev sahipliği ayrı, toplantı organizesi ayrıdır. Toplantıları 'abi'ler yapardı” cevabını verdi.

Tutuklu sanık Taner Nakıpoğlu ise gizli tanıkların beyanlarını kabul etmeyerek, "Ben 1998 yılında askerlik görevimi yapıyordum. O yıllarda onkoloji tarafında arsa aldığımız doğru değildir. 2007 yılı öncesi o bölgeden üzerimize bir tapu yoktur. Yeşil kod isimli şahıs ise Nakıpoğlu ailesinin sohbetlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Biz ne evde ne iş yerimizde sohbetlere ev sahipliği yapmadık” ifadelerini kullandı.

Duruşmaya öğle arası verildi.

"Gizli tanık: FETÖ bunaltıcı bir şekilde esnaftan para topluyorlardı" haberi, 17 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gizli tanık: FETÖ bunaltıcı bir şekilde esnaftan para topluyorlardı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gizli tanık: FETÖ bunaltıcı bir şekilde esnaftan para topluyorlardı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:11 Merkez Bankası'nın rezervleri 126,3 milyar dolara geriledi
  2. 15:11 Turistlere izinsiz ev kiralamak artık daha ciddi bir ceza getiriyor!
  3. 15:11 Dolar ve euro'da yükseliş: Volatilite ve Fed etkisiyle devam ediyor
  4. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  5. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  6. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  7. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  8. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  9. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  10. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  11. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  12. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  13. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  14. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  15. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  16. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  17. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  18. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  19. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  20. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
Gündem Haberleri