HDP eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ''ın tutukluluğuna devam kararı

HDP eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ''ın tutukluluğuna devam kararı

HDP eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ''ın tutu... Eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ tutuklu olarak yargılandığı davanın 7. duruşmasında hakim karşısına çıktı.

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ 'ın tutuklu yargılandığı davanın 7'nci duruşması Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde yapılan duruşmayı HDP Milletvekilleri ile Avrupa Parlamentosu'ndan bir heyet izlerken, duruşma salonuna 40 kişilik izleyici kotası getirildi. Ayrıca, sarı basın kartı olmayan gazeteciler duruşma salonuna alınmadığı belirtildi.

Yüksekdağ, fezlekeler hakkında konuşacağını belirterek, öncelikle siyasi sürece dair değerlendirmelerde bulunduğu ifade edildi.

'ADALET TALEP ETMİYORUM, EN AZINDAN GERÇEĞE BİRAZ SAYGI DUYULABİLİR'

DTK (Demokratik toplum kongresi) faaliyetlerinin suç unsuru yapıldığı birinci fezlekesine dair savunma yapan HDP önceki dönem Yüksekdağ, " Adalet talep etmiyorum, en azından gerçeğe biraz saygı duyulabilir. DTK benim yöneticisi olmaktan onur duyacağım bir şeydir ama bir hukuk insanı iddianamede yalan uyduramaz"dedi.

Yüksekdağ, "Bizler siyasi saiklerle yargılanan ve yargı tehdidi ile karşı karşıya olan insanlar olarak her duruşmada siyasi tutumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Bir ülkede doğrular öldürülüyorsa, birileri de bu doğrulara her şeye rağmen sahip çıkmaya devam edecektir. DTK, Kürt sorununa dair çözümde her zaman ilk muhatap olmuştur. DTK daimi meclisi, geçici birleşenleri, özerk komisyonları ile çalışan bir yapıdan fezlekeler ile terör örgütü uzantısı ilan etmek mantıksızdır" ifadelerini kullandı.

'KARARLAR KİŞİYE GÖRE UYGULANIYOR'

CHP milletvekili Enis Berberoğlu'nun tahliye edilirken HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in hala tutuklu olmasını HDP milletvekili olmasıyla açıklayan Yüksekdağ, "Kararlar, yasalar kişiye göre uygulanıyor.

'SİYASİ İKTİDAR, KENDİ SORUMLULUĞUNU HDP'NİN ÜZERİNE ATMIŞTIR'

Verilen aranın ardından konuşmasına devam eden Yüksekdağ, 6-8 Ekim Kobane süreci olarak bilinen olaylar hakkında düzenlenen fezlekeyi değerlendirirken, "Siyasi iktidar, kendi sorumluluğunu partimizin, Selahattin Demirtaş'ın ve bizim üzerime atmıştır. Siyasi iktidar sorumluluğu muhalefete atamaz. 6-8 Ekim sürecinin gelişini siyasi iktidar görememiş, görmemezlikten gelmiştir. Yanı başında süren savaşa karşı kışkırtıcı bir tavır almıştır" dedi.

'İKTİDAR, PYD'YE ÖSO İLE BİRLİKTE HAREKET EDİN TEKLİFİNDE BULUNDU'

6-8 Ekim olayları sürecinde sorumluluğun iktidarda olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, "İktidar 6-8 Ekim olaylarının geldiğini öngöremedi. Biz de göremedik doğrudur ama iktidarın bunu görmemesi suçtur. Bunu görememiş değil görmezden gelmiştir. İktidar, PYD'ye Özgür Suriye Ordusu ile birlikte hareket edin diye teklifte bulundu. Kobane süreci ile çözüm süreci bitmiş, IŞİD ile ittifak halinde Şam rejimi düşürülmek adına yapılan bir plandır bu süreç. Bunu net söylüyorum; çünkü dönemin Başbakanı Davutoğlu bunu bizzat söylemiştir bize."

YÜKSEKDAĞIN 30 YILDAN 83 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Figen Yüksekdağ, "Örgüt yöneticiliği", "Örgüt propagandası yapmak", "Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet", "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "Suç işlemeye tahrik" iddialarıyla tutuklu yargılanıyor. Dosya kapsamında Yüksekdağ hakkında 30 yıldan 83 yıla kadar hapis cezası istenirken, 92 sayfalık iddianamede, Yüksekdağ'ın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) içerisindeki faaliyetleri ve diğer eylemleri nedeniyle "örgüt yöneticisi" sıfatıyla cezalandırılması da talep ediliyor.

"HDP eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ''ın tutukluluğuna devam kararı" haberi, 24 Eylül 2018 tarihinde yazılmıştır. 24 Eylül 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ''ın tutukluluğuna devam kararı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ''ın tutukluluğuna devam kararı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  2. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  3. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  4. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  5. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  6. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  7. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  8. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  9. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  10. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  11. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  12. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  13. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  14. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  15. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  16. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  17. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  18. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  19. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  20. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
Gündem Haberleri