HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin ... HDP milletvekili Serpil Kemalbay, LGBTİ+ bireylerin yaşadığı hak ihlalleriyle ilgili soru önergesi verdi. Cinsel saldırıya uğrayan A.G.''nin şikayetçi olduktan sonra polisten kötü muamele gördüğü iddiasını hatırlatan Kemalbay, "Polis memurları hakkında etkin ve tarafsız bir şekilde soruşturma işlemine başlanmasına dair bir talimatınız olmuş mudur?" dedi.

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay LGBTİ+ bireylerin yaşadıkları sorunları hatırlatarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Türkiye’de LGBTİ+’lerin sık sık kötü muamele ve cinsel şiddete maruz kaldıklarını belirten Kemalbay, 9 Ocak 2019’da İzmir’de trans kadın Hande Şener’in bir polis memuru tarafından öldürüldüğünü hatırlattı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ A.G.’NİN YAŞADIKLARINI HATIRLATTI

Trabzon’da öğrenim gören üniversite öğrencisi A.G.’nin 31 Aralık 2018’de evinde kalan kişi tarafından bıçak zoruyla cinsel saldırıya maruz kaldığını hatırlatan Kemalbay soru önergesinde, şu ifadelere yer verdi:

“A.G. bir boşluktan istifade ederek kendisini dışarı atıp yardım istemiş dışarıdaki insanlar tarafından polis çağrılmıştır. A.G.’nin ifadesinde; olay yerine gelen emniyet görevlilerinin ilgisiz ve lakayt tavırları, karakolda kötü ve aşağılayıcı muameleye maruz kalması, cinsel istismara maruz kaldığını belirtmesine rağmen doktor tarafından sadece vücudunda morluk var mı diye kontrol edilmesi, tatil günü diye rapor verilmemesi ve şikâyetçi olduğu kişiye karşı herhangi bir işlem yapılmamış olması mağdurun basına verdiği ifadelerinde yer almaktadır.”

‘SORUŞTURMA BAŞLATILMASINA DAİR TALİMATINIZ OLDU MU?’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “A.G.’nin ifadesi doğrultusunda olay yerine gelen polis memurları ile karakolda uygulanan kötü muamele dolayısı ile ilgili polis memurları hakkında etkin ve tarafsız bir şekilde soruşturma işlemine başlanmasına dair bir talimatınız olmuş mudur?” diye soran Kemalbay’ın yanıtlanmasını istediği diğer soruları şu şekilde sıraladı:

-A.G.’nin karakol görevlileri tarafından götürülen sağlık muayenesinde sadece “vücudunda morluk var mı” diye muayene edildiği ifadesi bakanlığınızca incelenmiş midir?

-Kolluk kuvvetleri arasında yaygın olan homofobi ve cinsiyetçi yaklaşımın giderilmesi amacıyla herhangi bir proje ve çalışmanız var mıdır?

-Bakanlığınızca, valiliklere ve diğer müdürlüklere, ayrımcılık yapmaksızın, farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine sahip bireylerin örgütlenme özgürlüğüne saygı duymaları ve korumaları yönünde yükümlülüklerini hatırlatmak, ayrımcılığı önlemek için ne gibi önlemler alınmaktadır?

‘NEFRET CİNAYETLERİNİ ÖNLEMEYE YÖNELİK ÇALIŞMA YAPACAK MISINIZ?’

-LGBTİ+lerin varlığının ve yaşanan hak ihlallerinin yok sayılmasından ne zaman vazgeçeceksiniz?

-Bakanlığınızın, Onur Yürüyüşü katılımcılarının barışçıl bir şekilde yürüyüş yapmasını engelleyerek ve katılımcılara tazyikli su, biber gazlı plastik top mermileri ile haksız ve aşırı güç kullanımına maruz kalmasını sağlayarak bu tür şiddet ve cinayet suçlarının artmasını pekiştirdiğini düşünüyor musunuz?

-LGBTİ+lerin hakları alanında faaliyet gösteren derneklerle Türkiye’de yaşanan ayrımcılık ve nefret cinayetlerini önlemeye yönelik bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

-Bakanlığınıza polis tarafından şiddet, kötü muamele ve cinsel tacize uğramaları nedeniyle 2010-2018 yılları arasında başvuran LGBTİ+lerin sayısı kaçtır?

"HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?" haberi, 22 Ocak 2019 tarihinde yazılmıştır. 22 Ocak 2019 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP''li Kemalbay''dan Soylu’ya: LGBTİ+lerin varlığını yok saymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Gündem Haberleri