''Hz. İsa''nın kutsal kasesi Antakya''da'' iddiası

''Hz. İsa''nın kutsal kasesi Antakya''da'' iddiası

''Hz. İsa''nın kutsal kasesi Antakya''da'' i... Muğla''nın Milas ilçesinde emlakçılık yapan Tuncer Rıfat Barın, Hz. İsa''nın kutsal kasesinin Antakya''da olduğunu öne sürdü. Barın, "Yaptığımız çalışmalarda, kutsal emanetin ve lahit mezarın, Hatay''ın Antakya ilçesi hudutları dahilinde dağın içinde mağarada olduğunu tespit ettik. Elimizdeki veriler bunu gösteriyor" dedi.

Truva Krallığı'na ait, 3 bin 200 yıl toprak altında kalan, 10 bin yıllık hazinenin bulunduğunu öne süren emlakçı Tuncer Rıfat Barın, Hatay'da düzenlediği basın toplantısında, kutsal kaseyle ilgili iddialarda bulundu. Hz. İsa'nın 'Bedenim ve ruhum onun içindedir' dediği kutsal kasenin Antakya sınırlarında olduğunu ileri süren Barın, bu konuda 5 yıldır araştırma yaptığını söyledi.

'TABİİ Kİ YÜZDE 100 DİYEMİYORUZ'

Kasenin, Antakya sınırlarındaki dağın içinde bulunan mağarada orijinal haliyle muhafaza edildiğini ve bu mağaranın yerini tüm koordinatlarıyla bildiğini iddia eden Barın, şunları söyledi:

"Yaptığımız çalışmalarda bu kutsal emanetin ve lahit mezarın, Hatay'ın Antakya ilçesi hudutları dahilinde dağın içinde mağarada olduğunu tespit ettik. Elimizdeki veriler bunu gösteriyor. Bu mağaranın içinde lahit mezar, lahit mezarın kapağının üzerinde kutsal kase ve 3 de insan mezarı. İnsan mezarlarından 1'inin kadın, 2'sinin erkek olduğunu düşünüyoruz. Bunların da zannedersem yani tabi ki 'Yüzde 100' diyemiyoruz, elimizdeki verilere göre, Hz. İsa'nın eşi Meryem ile kendi inananlarından Yusuf, Aramatyalı Yusuf olduğunu düşünüyoruz."

Kocaeli 4. Noterliği'ne giderek, beyanını resmileştirmek adına başvurusunu yaptığını kaydeden Barın, daha sonra Antakya 1. Noterliği, Cumhurbaşkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve MİT Başkanlığı'na iadeli taahhütlü postalar gönderip, CİMER'den yazarak, e-mail yollayarak ve dilekçeler yazarak başvurduğunu, son olarak da konunun muhataplarından olan Hatay Valiliği'ne gerekli başvuruyu yaptığını söyledi.

DAHA ÖNCE SONUÇ ALINAMAMIŞTI

Öte yandan 2015'te Dan Brown'ın 'Da Vinci Şifresi' kitabıyla dünyada yeniden gündeme gelen kutsal kasenin, Kudüs'ten sonra 2'nci kutsal kent sayılan Antakya'da olması gerektiği savunulmuş, o dönem Antakya Ortodoks Kilise Vakfı'nın başkanlığını yapan arkeolog Josef Naseh ve bir grup arkadaşı, kaseyle ilgili araştırmalar yapmış; ancak sonuca ulaşılmamıştı.

KUTSAL KASE

Hristiyanlığa göre, kutsal kase, Hz. İsa'nın son akşam yemeğinde şarap içtiği kadeh. Türkçesi 'iman tazeleme' olan komünyon törenlerinde, Hz. İsa'nın son akşamını ruhsal olarak yaşamak isteyen Hristiyanlar, şaraba batırılmış ekmeği, dini liderlerinin elinden paylaşıyor. Rivayete göre ise kutsal kadehin, Hz. İsa'nın çarmıha gerildiğinde kanının toplandığı kadeh olduğu öne sürülüyor. Dan Brown'ın 'Da Vinci Şifresi' kitabının ardından dünyanın izini aradığı kutsal kaseye yüklenen başka anlam da Hz. İsa'nın sevgilisi olduğu ileri sürülen Maria Magdalena'nın dişiliği. Bazı kişiler, kutsal kasenin, doğurgan Maria Magdelena'yı simgelediğini öne sürüp, Hz. İsa'nın soyunun izini sürüyor.

"''Hz. İsa''nın kutsal kasesi Antakya''da'' iddiası" haberi, 19 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Hz. İsa''nın kutsal kasesi Antakya''da'' iddiası haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Hz. İsa''nın kutsal kasesi Antakya''da'' iddiası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Gündem Haberleri