IŞİD katliam yaptığı mahallede kapı kapı istihbarat toplamış

IŞİD katliam yaptığı mahallede kapı kapı istihbarat toplamış

IŞİD katliam yaptığı mahallede kapı kapı ist... IŞİD'in Antep'te düğünlere saldırmayı planladığı bilinmesine rağmen geçtiğimiz günlerde Siirtli bir ailenin kına gecesine yapılan bombalı saldırıyla çoğu çocuk 54 kişi yaşamını yitirdi. Düğünlere saldırı planının...

IŞİD'in Antep'te düğünlere saldırmayı planladığı bilinmesine rağmen geçtiğimiz günlerde Siirtli bir ailenin kına gecesine yapılan bombalı saldırıyla çoğu çocuk 54 kişi yaşamını yitirdi. Düğünlere saldırı planının yer aldığı 10 Ekim katliamı iddianamesinde, kana bulunan kına gecesinin olduğu mahallede örgütün istihbarat çalışması yapması ihmallerin ne boyutta olduğunu gözler önüne seriyor.

Gaziantep'te bir kına gecesine yapılan bombalı saldırı, akıllara IŞİD'in Antep Emiri Yunus Durmaz'ın düğünlere yönelik saldırı planlarını getirmişti. 10 Ekim Ankara Katliamı iddianamesinde de yer alan Durmaz'ın evinde bulunan yazılarda, kına gecesinin olduğu mahalleye ilişkin bilgiler de dikkat çekiyor.

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre, Durmaz'ın bilgisayarında bulunan 3046.docx, 3047.docx isimli belgelerde, Beybahçe mahallesinde yaşayan Kürt vatandaşlar hakkında adım adım istihbarat toplandığı görülüyor. Takip edilen bir kişiye ait anlatımlarda oğlunun çalıştığı iş yerine kadar bilgiler yer alıyor. Hakkında istihbarat toplanan kişinin, “Kck ve mahalle komısyonunda görevli'' olduğu iddia edilirken, KCK çalışmalarından haberdar olduğu ve organize işleriyle uğraştığı da ileri sürülüyor. Yazıda adı geçen kişinin genelde Nizip Caddesi üzerinde bir terlik ve mekab ayakkabı markasının bulunduğu sokakta gezdiği, bir nakliyat firmasında çalıştığı belirtiliyor. Yazıda takip edilen kişinin, ev adresi, kullandığı araca dair bilgilerde toplanmış. İddianamede savcı, takip edilen kişilere yönelik eylem yapılma olasılığının yüksek olduğu kanatine yer veriyor. 

CANLI BOMBA İSTİHBARATI SAKLANMIŞTI

IŞİD'in düğünlere saldırma planının yanı sıra, o mahallede yapılan fişlemelerle yeni eylemlere de işaret edilen iddianameye ilişkin sorularımızı yanıtlayan 10 Ekim davası avukatlarından İlke Işık, “Son bir yılda yaşanan katliamların hepsi göz göre göre geldi'' dedi. Suruç ve Ankara'daki katliamların olacağına dair bir dolu istihbarat olduğunu fakat hiçbir önlemin alınmadığını belirten Işık, “Ankara Katliamı'nda mitingte canlı bomba olabilir denen istihbaratın saklandığına tanık olduk ve bu kamu görevlileri hakkında hiçbir işlem yapılmadı. Bütün başvurulara rağmen Şimdi Antep'te daha vahimini görüyoruz'' dedi. IŞİD'in planlarına ilişkin bilgiler ele geçtiğini ve iddianamede yer aldığını belirten Işık, IŞİD'in Antep Emiri Yunus Durmaz'ın evinden çıkan verilerde bazı adreslerden ve düğünlere saldırıdan söz edildiğine dikkat çekti. 

'HALEN TEK BİR YETKİLİ HAKKINDA SORUŞTURMA YOK'

Katliamın gerçekleştiği mahallede yaşayan kişilere iliskin bilgi toplandığını vurgulayan Işık, “Şimdi bunları biz iddianameden görüyorsak, yetkililerin de biliyor olması gerekir. Hatta bilmekten de öte bu bilgilerde bahsi geçen yerlerde katliamların olmasını engellemek üzere değerlendirmesi gerekmez mi? Yeni katliamları engellemek için bu bilgiler ışığında emniyet, istihbarat, valilik harekete geçmiş midir? Ne tür çalışmalar yapmıştır? Engellemek için bir çalışma yapılmadıysa niye yapılmamıştır? Bunları sormak durumdayız. Görünen o ki bu katliamda da bir dolu önlem almama, engellemeye çalışmama durumu var. 10 Ekim dosyasında kamu görevlilerinin açık sorumlulukları olduğu halde bütün başvurularımız reddedildi'' diye konuştu. Halen tek bir yetkili hakkında açılmış bir soruşturma olmnadığını ifade eden Işık, şimdi de Antep katliamı bu biçimde incelenecekse ülkede daha çok katliamın yaşanabileceğini söylemenin abartılı olmadığını dile getirdi. 

"IŞİD katliam yaptığı mahallede kapı kapı istihbarat toplamış" haberi, 23 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan IŞİD katliam yaptığı mahallede kapı kapı istihbarat toplamış haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. IŞİD katliam yaptığı mahallede kapı kapı istihbarat toplamış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  2. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  3. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  4. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  5. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  6. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  7. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  8. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  9. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  10. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  11. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  12. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  13. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  14. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  15. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  16. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  17. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  18. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  19. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  20. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
Gündem Haberleri