''Kediye tecavüz davasında'' ilk duruşma görüldü: Ben haca da gitmişim, temizim!

''Kediye tecavüz davasında'' ilk duruşma görüldü: Ben haca da gitmişim, temizim!

''Kediye tecavüz davasında'' ilk duruşma gör... İstanbul''da, Haziran ayında bir kediye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan B.Ç''nin ilk duruşması görüldü.Mahkeme heyeti, suçun niteliği ve mevcut delil durumu gerekçesiyle B.Ç.''nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İstanbul Alibeyköy’de geçtiğimiz haziran ayında bir kediye tecavüz ettiği ve kedinin ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuklanan B.Ç.’nin ilk duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde görüldü. İstanbul 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde, bugün saat 14.00’te görülen duruşmayı hayvan hakları ve cinsel şiddet konularında mücadele veren kuruluşlar ile aktivistler izledi.

B.Ç. duruşmaya SEGBİS’le bağlandı ve emniyetteki ifadelerini tekrarlarken olay günü sarhoş olduğunu, hiçbir şeyi hatırlamadığını söyledi. B.Ç. “Eğer böyle bir şey olsaydı kediyi çöpe atardım” dedi.

Mahkeme başkanı bu sözlerin üzerine “Ne yapardınız? Çöpe mi atardınız” diye sordu. Sanık ifadesine devam ederken olay gününü hatırlamadığını tekrarladı.

‘CEZASIZLIK KILIFI KULLANDIRILMAMALI’

Müşteki avukatları, şahsın alkollü olmasının mazeret kabul edilemeyeceğini belirtti. Müşteki avukatlarından Özen Erdoğan, topluma ve suç işleyeceklere emsal teşkil etmesi için, sanık hakkında üst sınırdan ceza verilmesini ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Kedilerin sahibi mahkemede gözyaşlarını tutamadı. Bunun üzerine avukatlar mahkeme başkanına, “Bu da bir erkek o da bir erkek” dedi.

Hayvanlara Adalet Derneği’nden Hülya Yalçın ise bu konularda kanun çıkartılması için girişimlerinin devam ettiğini belirtti ve “Cezasızlık kılıfının kullandırılmamasından yanayız” dedi.

‘HACCA GİTMİŞTİM, GEÇMİŞİM TEMİZ’

Mahkeme başkanı, sanık B.Ç.’ye tekrar söz konusu iddiaları sordu. B.Ç. şunları söyledi: “Ben 50 yıldır İstanbul’dayım. İlk defa böyle bir şey yaşıyorum. Varsa çıkıp beni vursunlar. Mağdur durumdayım. Ben alkollüydüm hatırlamıyorum. Hiçbir şeyden haberim yok. Silahı internet üzerinden bir arkadaştan aldım. Karakola teslim ettim. Camiden gelirken porno CD’lerini buldum. CD’lere baktım çok bozuktu. Masanın üzerinde duruyordu. Ben haca da gitmişim. Benim geçmişim temizdir.”

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, sanığın üzerindeki suçun niteliği, zararın ağırlığı, mevcut delil durumu ve delillerin tam olarak toplanmaması gerekçeleri ile tutukluluk halinin devamına karar veridi.

Bir sonraki duruşma, 16 Ağustos saat 15.00’de görülecek.

‘TECAVÜZ EDİLEN HAYVANLAR HASIR ALTI EDİLİYOR’

Duruşma sonrası adliye önünde basın açıklaması yapıldı. Bu davaların takipçisi olacaklarını söyleyen Hayvan Hakları İzleme Komitesi Koordinatörü Burak Özgüner, “Biraz önce hep birlikte izlediğimiz suç, Türk Ceza Kanunu’nda da her ne kadar mala zarar verme olarak tanımlansa da bir canlıya yapılan birçok hakkın gasbıdır” dedi.

Hayvanlara yönelik cinsel saldırıların gizlendiğini belirten Özgüner, “Psikolojik ve sosyolojik açından üzerinde durulması gereken bir utanç kaynağıdır. Türkiye’de tecavüz edilen hayvanlar toplumun tüm kesimlerince hasır altı edilmektedir” diye konuştu.

‘YASAL DÜZENLEMELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR’

“Toplumun her kesiminde kendini gösteren cinsel şiddet devlet politikaları tarafından desteklenmekte” diyen Özgüner, şöyle devam etti:

“Takım elbiseli tecavüzcü adamlar hakkında iyi hal indirimi kabul edilemez. Şiddet şiddettir. Günümüzde artık toplumun her alanında organize şekilde karşımıza duruyor. LGBT+lara yönelik şiddet, kadına şiddet hayvanlara uygulanan tecavüz, varoluşu yok sayılarak hepimizin hayatına sirayet ediliyor. Medyanın ayrımcı şiddeti de özendirici dilini dönüştürmesi gerektiğini buradan söylüyoruz. Davaya konu olan bireysel bir hastalık değil. Cinsellik sadece bir kılıftır faillerin amacı iktidarlarını sağlamaktır. Yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerekir. Hiçbir canlı diğerinin üzerinde iktidar sahibi olamayacağını vurguluyoruz.”(Kaynak: Gazete Duvar)

"''Kediye tecavüz davasında'' ilk duruşma görüldü: Ben haca da gitmişim, temizim!" haberi, 19 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Kediye tecavüz davasında'' ilk duruşma görüldü: Ben haca da gitmişim, temizim! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Kediye tecavüz davasında'' ilk duruşma görüldü: Ben haca da gitmişim, temizim! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  2. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  3. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  4. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  5. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  6. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  7. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  8. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  9. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  10. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  11. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  12. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  13. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  14. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  15. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  16. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  17. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  18. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  19. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  20. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
Gündem Haberleri