Korkunç tablo... 8 ayda 21 bin çocuk hamile kaldı!

Korkunç tablo... 8 ayda 21 bin çocuk hamile kaldı!

Korkunç tablo... 8 ayda 21 bin çocuk hamile ... 18 ayda 21 bin 957 çocuk hamile kaldı. CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, çocuk annelik hakkında Cimer’e yaptığı bilgi edinme başvurusuna gelen yanıtları kamuoyuyla paylaştı.

Dr. Ali Şeker, “Resmi verilere göre 18 ayda 21.957 çocuk gebe hastanelerde kayıt altına alınmış. Yani her gün 40’dan fazla çocuğumuz, daha kendileri çocukken anne olmaya zorlanmış” dedi.

Geçtiğimiz Ocak ayında İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 18 yaş altı gebeliklerin adli makamlara bildirilmemesi skandalının ortaya çıkması üzerine konuyu çeşitli soru ve meclis araştırma önergeleri ile meclis gündemine taşıyan Şeker, “Çocuk gelinleri saklamak istismara göz yummak, bu istismara ortak olmaktır” diyerek bu istismarların ve hak ihlallerinin peşini bırakmayacağını söylemişti.

Araştırma önergesi reddedilen, soru önergesine cevap verilmeyen Dr. Ali Şeker’in bilgi edinme başvurusuna Cimer’den verilen yanıta göre, 2017 yılı genelinde ve 2018 yılının ilk 6 ayı içerisinde, yani toplamda 18 aylık bir süre zarfında 21.957 çocuk gebe sayısının kayıtlara geçirilmiş olduğu görülüyor.

Her gün 40’tan fazla çocuk anne olmaya zorlanıyor

Cimer verilerini yorumlayan İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker “Bu verilere göre, ne yazık ki her gün 40’tan fazla çocuğumuz, daha kendileri birer çocukken, okul sıralarında örgün eğitimde derslerini dinlemek yerine anne olmaya zorlanmış. Ne yazık ki CİMER vasıtası ile edindiğimiz bilgilerde de gerçekler gizlenmeye çalışılmış. Gebeliklerin yaşlara göre dağılımı ve kayıtlara geçen en küçük gebe çocuğun yaşı gibi sorularım yanıtsız bırakıldı” dedi.

Geçtiğimiz yıl hükümetin bir gece yarısı önergesiyle çocukları tecavüzcüsüyle evlendirerek af getirmeye çalıştığını ve muhalefetin gösterdiği güçlü tepki ile geri adım atmak zorunda kaldığını hatırlatan Şeker, “Çocuk annelikle mücadele etmek için çaba göstermesi gereken hükümet; gece yarısı kanun önergeleri ile çocuk anneliği, çocuk gelinleri özendiren, istismarcılara af getiren düzenlemeler için uğraş verdi. Okullarda ders kitapları aracılığıyla buluğ yaşına giren (kız çocuğu için 9 yaş, erkek çocuğu için 12 yaş) çocuk kendi başına evlenebilir şeklinde eğitimler verilirken iktidar suskunluğunu korumayı tercih etti. Kanunu çıkaramadılar ancak adli makamlara bildirim yapmayarak fiili durum yaratıyorlar. Bu tercihin sonu da her gün 40’tan fazla çocuğumuzun anneliğe zorlanması sonucunu doğurdu” ifadelerini kullandı.

CHP’li Şeker’in bilgi edinme başvurusuna gelen yanıta göre sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde 1490, özel hastanelerde 36, üniversite hastanelerinde ise 118 sosyal hizmet uzmanı “sosyal çalışmacı” ünvanıyla hizmet veriyor. Çocuk gebeliklerin önlenmesi, çocuk gelinlerin önüne geçilmesi ve çocuk evliliklerin çocuklarımızda yarattığı sosyal tahribatın iyileştirilmesi için sosyal hizmet uzmanlarına büyük görev düştüğünü belirten Şeker, “Sağlık Bakanlığı sosyal hizmet uzmanı sayısını bir an evvel arttırmalı. Vakaların tespiti ve adli makamlara hızla aksettirilmesi için sağlık personeline gerekli eğitim ciddiyetle verilmeli. Çocuklarımız çocukluklarını gerektiği gibi yaşayabilmeli, oyunlarını oynayıp okullarına gidebilmeli. Bağımsız, eşit, özgür bireyler olarak bu hayattaki yerlerini alabilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınması devletin temel görevidir” dedi.

Cevapsız bırakılan sorular

CHP’li Şeker’in aşağıdaki soruları soru önergesi ve bilgi edinme başvurusuna rağmen yanıtsız bırakıldı:

1. 2017 yılı boyunca ve 2018 yılının ilk 6 ayında Türkiye genelinde kayda geçen 18 yaş altı gebe çocuklarımızın yaşlara göre dağılımı nasıldır? Kayıtlara geçen en küçük gebe çocuk yaşı kaçtır?

3. 2018 yılı içerisinde ortaya çıkan ve yukarıda değinilen iki sağlık skandalı da göz önüne alındığında çocuk gebelerin yetkili makamlara bildirilmesi konusunda hastane yetkilileri ve sağlık çalışanları yalnızca gebe poliklinikleri ve doğumhanelere başvuran vakaları dikkate almaktadır. Gebe polikliniği ve doğumhanelere başvuran çocuk gebelerin yanı sıra çocuk polikliniği başta olmak üzere diğer branş ve polikliniklere başvuran çocuk gebelerin takip ve tespiti için alınan önlemler nelerdir?

4. 2017 yılı boyunca ve 2018 yılının ilk 6 ayında gebe polikliniği ve doğumhaneler dışındaki diğer polikliniklere ve branşlara başvuran ve gebe oldukları tespit edilen 18 yaş altı çocuk gebe sayısı kaçtır? Bu çocuklarımızın illere ve hastanelere göre dağılımı nasıldır?

5. Bu çocuklarımızın kaçı ile ilgili olarak sorumlu Sosyal Hizmetler Uzmanı vasıtasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi’ne bildirim yapılmıştır?

"Korkunç tablo... 8 ayda 21 bin çocuk hamile kaldı!" haberi, 19 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Korkunç tablo... 8 ayda 21 bin çocuk hamile kaldı! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Korkunç tablo... 8 ayda 21 bin çocuk hamile kaldı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  2. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  3. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  4. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  5. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  6. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  7. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  8. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  9. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  10. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  11. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  12. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  13. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  14. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  15. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  16. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  17. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  18. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  19. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  20. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
Gündem Haberleri