KPSS adayı: Yüzümü gösteremem, mezhep imamımız böyle diyor

KPSS adayı: Yüzümü gösteremem, mezhep imamımız böyle diyor

KPSS adayı: Yüzümü gösteremem, mezhep imamım... İstanbul’da KPSS Din Hizmetleri Bilgi Testi’ne girmek isteyen bir kadın, yüzünün açık olmasını “dini ve mezhebi” nedeniyle reddetti.

Geçtiğimiz haftasonu yapılan KPSS Din Hizmetleri Bilgi Testi (DHBT) öncesi, sınava girmek isteyen bir kadın adayın yüzünü göstermeyi ve sınav boyunca da yüzünün açık olmasını “dini ve mezhebi” nedeniyle reddettiği ortaya çıktı. Polis ise adayın yüzünü “lavaboda gösterme” teklifini kabul etti. Olayın aktarıldığı okul sorumlusu ise ÖSYM’nin bildirisini hatırlatarak adaya yüzünü göstermeden sınava giremeyeceğini belirtti.

Olay İstanbul 09 Aralık 2018 Pazar günü, Küçükçekmece Sefaköy Anadolu Lisesinde yaşandı. DHBT’ye girmek için okula gittiğinde polisin, kimlik tespiti yapmak için yüzüne bakmak istediğini belirten N. Ş isimli kadın, “Kadın polis, yüzüme bakmak istediğinde her zaman olduğu gibi lavaboda yüzümü göstermeyi teklif ettim. Polis bunu önce onayladı, ‘Tamam gidelim.’ dedi fakat sonra okul sorumlusuna seslendi. Okul sorumlusu ‘Bu sabah ÖSYM’den aradılar, bildiri geldi, sınav boyunca yüzünüzün açık durması gerekiyormuş. Başka türlü imkânı yok. Bu sabah aradılar, aramasalardı böyle bir şey yoktu.’ diyerek ve yazılı hiçbir resmi belge göstermeyerek beni sınava almadılar.” dedi.

ÖSYM’NİN TÜM SINAVLARINA BÖYLE GİRMİŞ

Şeriatçı Hüda-Par’a yakın yayın organı İlkha‘da yer alan habere göre, “Her zaman, üniversite sınavlarında ve ÖSYM’nin KPSS, DGS, YGS sınavlarında hiçbir sorun yaşamadan, girişte görevli personele nüfus cüzdanımı ve yüzümü göstererek sınav salonuna giriyordum ve bu zamana kadar herhangi bir sorun yaşamamıştım.” diyen Ş, “Eve dönüp ÖSYM’yi aradım, durumu anlatıp, o şahsın bana bahsettiği durumu sordum. Böyle bir şeyin olmadığını söylediler. Yönetmelik vs. gibi kanuni bir düzenlemeye dayanmadan hukuksuz bir şekilde 2 yıldır hazırlanmakta olduğum sınava girme hakkım engellenerek anayasal hakkım olan eğitim hakkı ihlal edildi.” ifadelerini kullandı.

“KURAN’A GÖRE BÖYLE OLMALI, MEZHEP İMAMIMIZ DA BÖYLE DİYOR”

“O şahıs ‘Ben de imam hatip mezunuyum, açsanız bir şey olmaz, ben de bunları biliyorum.’ diyerek sırıtır bir vaziyette bir de akıl verdi.” diyen kadın, “Bu uygulama, mevcut hükümetin aldığı bir karar mıdır? Mevzuatta ‘Yüzü kapalı şekilde okulun içinde bulunamaz, sınava giremez.’ diye bir düzenleme var mıdır? Böyle bir düzenleme varsa, bu yeni midir? Ben Kur’an ve sünnete göre tesettürün böyle olması gerektiğine inanıyorum. Mezhep imamımız İmam Şafii de kadının yüzünü kapatmasını söylüyor, aynı şekilde Ahmed b. Hanbel de. İşin fikhi boyutu bir yana, iki senelik emeğimin, bizlerden gözükenler ve bu mağduriyetleri izale edenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

"KPSS adayı: Yüzümü gösteremem, mezhep imamımız böyle diyor" haberi, 12 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan KPSS adayı: Yüzümü gösteremem, mezhep imamımız böyle diyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KPSS adayı: Yüzümü gösteremem, mezhep imamımız böyle diyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Gündem Haberleri