Merdan Yanardağ''dan 15 Temmuz kitabı | ''Darbe İçinde Darbe''

Merdan Yanardağ''dan 15 Temmuz kitabı | ''Darbe İçinde Darbe''

Merdan Yanardağ''dan 15 Temmuz kitabı | ''Da... Merdan Yanardağ TELE 1 kitap kampanyası çerçevesinde hazırladığı ve ilk kez yayımlanan kitabında 15 Temmuz 2016 darbesine nasıl sürüklendiğini bütün yönleriyle inceliyor.

ABC Haber Merkezi

Tele1 Televizyonu ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın öncesi ve sonrasıyla 15 Temmuz'u konu alan 'Darbe İçinde Darbe' kitabı 15 Temmuz 2016 darbesine nasıl sürüklendiğini bütün yönleriyle inceliyor. Kitapta, Türkiye'nin önünde iki yol olduğunu belirten ve bu iki yolu da ayrıntılarıyla işleyen Yanardağ, ülkenin ya geleceğini yeniden kazanacağını ya da gericiliğe teslim olacağını ifade ediyor.

Yanardağ, alt başlığı ‘15 Temmuz Sürecinin Diyalektiği’ olan ‘Darbe İçinde Darbe’ adlı kitabında, İslamcı hareketin karşı devrim stratejisinin esaslarını, Türkiye’nin 15 Temmuz’a nasıl sürüklendiğini, Erdoğan-AKP iktidarının krizi fırsata çevirerek kendi darbesini nasıl yaptığını bütün yönleriyle ortaya koyuyor. 

Türkiye'yi 15 Temmuz'a sürükleyen sürecin yetkin bir şekilde analiz edildiği kitapta, AKP'nin Fethullahçı Çetinin 15 Temmuz kalkışmasını fırsata çevirerek 20 Temmuz darbesini nasıl gerçekleştirdiğini ortaya koyuyor. Yanardağ, kitabında, darbe gecesinde yaşanan çarpıcı olaylar ve örnekler ile üzeri örtülmek istenen bir gerçeğe de ışık tutuyor:

"Darbeyi asıl bastıran güç cumhuriyetçi askerlerdir."

Bu konuda kitapta tartışılmaz ve somut kanıtlara da yer veren Merdan Yanardağ, 15 Temmuz tartışmalarına yeni bir boyut getirecek, dahası tartışmaların seyrini değiştirecek bir yapıta imza atmış bulunuyor.

Yanardağ'ın 209 sayfalık yeni kitabı, Siyah Beyaz Yayınları'ndan, Tele1 televizyonu kitap kampanyası kapsamında yayınlandı. Yani okuyucular, bu kitabı edindiklerinde aynı zamanda AKP'nin yalanlarıyla mücadele eden Tele1 Televizyonu'na da destek vermiş olacaklar...


Kitabın tanıtım bülteninde şöyle deniyor:

Siyasal gericiliğin kuşatması altındaki Türkiye, ya aydınlığı ve geleceğini yeniden kazanacak ya da gericiliğe ve faşizme teslim olacak!.. İkilem budur.

Merdan Yanardağ, TELE 1 kitap kampanyası çerçevesinde hazırladığı ve ilk kez yayınlanan elinizdeki yapıtta, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 darbesine nasıl sürüklendiğini bütün yönleriyle inceliyor. 

Fethullahçı kalkışmayı fırsata çeviren Erdoğan-AKP iktidarının, 20 Temmuz darbesini nasıl gerçekleştirdiğini ortaya koyan Merdan Yanardağ, oluşturulmak istenen gerici  tarih perspektifini de imha ediyor. Darbe içindeki darbeyi deşifre eden Yanardağ, Cumhuriyetin kader anlarının yaşandığı bir tarihsel dönemeci, diyalektik yöntemle çözümlüyor. Yanardağ, darbeyi asıl bastıran gücün, cumhuriyetçi askerler olduğunu kanıtlarıyla sergiliyor.

Yanardağ, bir solukta okunan yeni kitabımda, olası çözüm ve çıkış yollarını da gösteriyor. Elinizdeki kitap, yüksek temposu, akıcı üslubu ve akademik derinliği ile bir dönem çalışması değil, geleceğe kalacak tarihsel bir yapıt niteliği kazanıyor.

'Darbe İçinde Darbe'ye ulaşmak ve satın almak için kitabın kapağına tıklayabilirsiniz:

"Merdan Yanardağ''dan 15 Temmuz kitabı | ''Darbe İçinde Darbe'' " haberi, 02 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ''dan 15 Temmuz kitabı | ''Darbe İçinde Darbe'' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ''dan 15 Temmuz kitabı | ''Darbe İçinde Darbe'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  2. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  3. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  4. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  5. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  6. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  7. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  8. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  9. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  10. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  11. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  12. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  13. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  14. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  15. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  16. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  17. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  18. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  19. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  20. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
Gündem Haberleri