Meteoroloji''den kar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji''den kar ve sağanak uyarısı

Meteoroloji''den kar ve sağanak uyarısı Marmara Bölgesi''nin doğusu ile İstanbul''da aralıklı yağmur ve sağanak öngörülüyor. Öte yandan; Doğu Anadolu Bölgesi''ndeki Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı''da kar yağışı bekleniyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda yağışların öğleden sonra Avrupa Yakası genelinde, akşam saatlerinden itibaren ise Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda aralıklarla kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Yağışların cuma günü akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Yapılan meteorolojik uyarı doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı. İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Zabıta, Atık Yönetimi, Park Bahçeler Daire Başkanlığı, İBB Trafik Müdürlüğü, 153 İBB Yerinde Çözüm Ekipleri kritik noktalarda muhtemel göllenmelere karşı alarma geçti.

Vatandaşlar muhtemel su baskınları ihbarı için 153 Beyaz Masa ve İtfaiye 110'u arayabilecek.  

MARMARA'DA HAVA

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak.

Parçalı çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusu ile İstanbul'da aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli ( 30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

6 ile kar uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı'da kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle 89 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu, Iğdır ili ve çevresi aralıklı yağmurlu, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Tunceli ve Ağrı çevresi ise aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışının Erzincan ve çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 6, Tunceli'de 2, Ağrı ve Kars'ta 0, diğer illerde sıfırın altında Erzincan, Ardahan ve Erzurum'da 1 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının Iğdır'da 14, Tunceli'de 11, Erzincan'da 6, Ardahan ve Ağrı'da 5, Erzurum ve Kars'ta 4 derece olması bekleniyor.

Yetkililer, öğle saatlerine kadar kar yağışının Erzincan ve çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek buzlanma, don ve sise karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bölgede dün etkili olan kar yağışı nedeniyle Tunceli'de 36, Erzincan'da 33, Kars'ta 20, köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

- Erzincan

Kentte etkisini sürdüren kar yağışı ve tipi dolayısıyla yüksek kesimlerde yer alan 33 köy yolu ile ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışı nedeniyle Erzincan merkezde 2, Çayırlı'da 2, Otlukbeli'nde 2, Refahiye'de 20, Tercan'da 5 ve Üzümlü'de 2 olmak üzere 33 köy yolu ulaşıma kapalı.

İl Özel İdareye bağlı ekipler, köy yollarının ulaşıma açılması çalışmalarını sürdürüyor.

- Tunceli

Tunceli'de dün etkisin artıran kar yağışının ardandan, Pülümür'de 33, Nazımiye 6 ve Hozat ilçesinde de 1 köy yolu ulaşıma kapandı.

Belediye ekiplerince karla mücadele çalışmaları aralıksız devam ediyor.

- Ağrı

Ağrı'da önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 12 köy yolu, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı.

Karla mücadele ekipleri etkili olabilecek yağışa karşı hazır bekliyor.

Karayolları 123. Şube Şefliğinden alınan bilgiye göre, önceki gün kar yağışı ve tipi nedeniyle araçların mahsur kaldığı Ağrı-Van kara yolu Tendürek Geçidi'nin ulaşıma açık olduğu, ekiplerin olası bir kapanmaya karşı da müdahale için hazırda bekletildiği öğrenildi.

"Meteoroloji''den kar ve sağanak uyarısı" haberi, 16 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meteoroloji''den kar ve sağanak uyarısı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meteoroloji''den kar ve sağanak uyarısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:03 Yapay Zeka Güzellik Yarışması: Miss AI'nin Arayışı
  2. 10:58 Pendik Köprüsü'nde Yol Verme Tartışması Kanlı Kavgaya Dönüştü!
  3. 10:56 İYİ Parti'den sonra Saadet Partisi de mi değişiyor: Temel Karamollaoğlu genel başkanlığı bırakıyor
  4. 10:54 2 kişinin Hayatını Kaybettiği Toprak Kayması Olayında 1 Gözaltı
  5. 10:51 Define ararken mağarayı çökerttiler: 3 kişi hayatını kaybetti
  6. 10:47 Altın ve Dövizdeki Dalgalanma: Piyasaları Etkiliyor
  7. 10:46 Fatih Altaylı: İktidar ortakları, neden korktunuz
  8. 10:42 İnceleme devam edecek: Kazanın yaşandığı teleferiğin 36 kabini yere indirildi
  9. 10:41 Taham İnşaat'ın 11 Yıllık Öyküsü: İflas Kararıyla Son Buldu
  10. 10:36 Sabah belediye başkanı akşam aktör: Erdal Beşikçioğlu'nun yeni hayatı
  11. 10:33 FETÖ'ye Darbe: İçişleri Bakanlığı Operasyonla 60 Şüpheliyi Yakaladı!
  12. 10:32 Gülsen Solaker: Yeni Anayasa tartışmasında kim nerede duruyor?
  13. 10:30 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yükselişle Açıldı
  14. 10:27 MHP’li belediye giderayak geziye 8.7 milyon ödedi
  15. 10:27 Panathinaikos'un Samet Akaydın Krizi: Bonservis Pazarlıkları Sürüyor
  16. 10:21 Mustafa Varank ile Bilal Erdoğan arasında ıstakoz ‘goyguyu’
  17. 10:18 Ukrayna'daki Rus Saldırısında 18 Ölü, 60 Yaralı: Chernigiv Kenti Hedefte
  18. 10:17 Parti Meclisi toplanıyor: CHP’de grup başkanvekilliği yarışı
  19. 10:15 Simitte KDV Düzenlemesi: Pastane ve Kafelerde Fiyatlar Artıyor
  20. 10:10 İstanbul'da Olumsuz Hava Koşulları Deniz Ulaşımını Etkiledi: Sefer İptalleri Yaşandı
Gündem Haberleri