''Millet Bahçelerini finanse etmek için Trakya’daki Hazine arazileri satılıyor''

''Millet Bahçelerini finanse etmek için Trakya’daki Hazine arazileri satılıyor''

''Millet Bahçelerini finanse etmek için Trak... AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Millet bahçelerinde çocuklarınızla beraberce yatıp yuvarlanacaksınız” sözlerine işaret eden CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Ama yuvarlanacak olan millet değil. Belli ki yabancılar yuvarlanacak” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Saray’ın günlük harcamasının 1.8 milyon TL’ye ulaştığına işaret ederek, “Devlette artık özelleştirilecek kurum kalmayınca kamuya kaynak yapmak için sıra Hazine arazilerine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadi olarak açıklanan Millet Bahçeleri’nin finansmanı için Türkiye’nin en güzel ve stratejik arazileri ile birinci sınıf tarım alanları satışa çıkarılıyor” dedi.  Bunun ilk adımının Trakya’da atıldığını açıklayan Aygun, “Tekirdağ’da ilk aşamada 817 bin 144 metrekare arazi satışa çıkarıldı. Edindiğimiz bilgiye göre Katar menşeli bir firma burada petrokimya tesisi kuracak. Katar’ın 15 milyar dolarlık yatırımının üçte biri Trakya’da olacak” dedi.

NERELER SATILIYOR?

Aygun, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın Tekirdağ’ın Çorlu, Marmaraereğlisi ve Kapaklı ilçelerinde 817 bin 144 metrekare yani 817 dekar alanı Millet Bahçelerinin finansmanı karşılığında satışa çıkardığını açıkladı.
Askeri alan, çok nitelikli tarım alanı ve liman alanı olarak planlanan arazilerin satışa çıkarıldığına işaret eden Aygun; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi’nin daha önce bu arazilerde imar değişikliği yapılarak sanayiye açılmalarına uygun görüş bildirmediğini anımsattı.

NİTELİKLİ TARIM ALANLARI DA SATILIYOR!

Aygun, Millet Bahçeleri projesine finansman sağlamak adına Tekirdağ’ın askeri alanlarının ve tarım arazilerinin satılmasının büyük bir tehlike olduğunu vurgulayarak, şu eleştirileri yaptı:

“Bakın yakın bir zamanda dünyanın en büyük savaşları gıda savaşları olacak. En verimli tarım arazilerini ki tarımda tam bir çöküş yaşarken bunu yapıyorsunuz. Tarım arazilerini ortadan kaldırmak, Türkiye’nin gıda güvenliğine kurşun sıkmaktır! Acı olan da dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, bu imar değişikliğine onay vererek, bu arazilerin tarım vasfının kalmadığı yönünde rapor vermesidir! Ayrıca Marmara Denizi’nin kıyı şeridindeki arazileri satıyorsunuz. Askeri alanları satıyorsunuz. Aslında 1/25000 ölçekli Tekirdağ İl Çevre Düzeni Planı’na göre, askeri alanların askeri nitelikten çıkarılması halinde sadece eğitim, sağlık, teknik ve sosyal donatı olarak değerlendirilmesi mümkün. Ama bu da dikkate alınmıyor!”

CHP Milletvekili Aygun; Danıştay’ın Ergene Nehri’nin artan çevre sorunlarını dikkate alarak bu ilçedeki arazilerin büyük sanayi tesislerine ayrılmasına ret kararları verdiğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“Danıştay 6. Dairesi; 2013/9177 nolu dava sonucunda ‘çok nitelikli tarım topraklarına sahip olan ve önemli ölçüde tarımsal üretimin yapılmakta olduğu Ergene Havzası’nın karşı karşıya kaldığı çok büyük çevre sorunları nedeniyle özellikle Çorlu-Çerkezköy-Büyükkarıştıran-Muratlı-Lüleburgaz alt bölgesinde çok büyük alanların sanayi gelişimine ayrılmasını içeren plan kararlarını’ iptal etmiştir.”

TRAKYA’YA HANÇER Mİ VURULUYOR?

Aygun, eski askeri alan, liman bölgesi ve verimli tarımsal nitelikli arazilerin olduğu bölgenin imar değişikliğinin ardından Katar-Türk ortaklığında bir şirkete verilerek petrokimya tesisi kuracağı yönünde istihbarat aldıklarını belirterek, şu tepkiyi gösterdi:
“Yani Millet Bahçesi için devlet arazileri satılıp, Katar’a yol veriliyor. Tarım arazileri, tarım alanından çıkarılıp sanayiye açılıyor. Tarımın bittiği, çiftçiliğin öldürüldüğü bu süreçte, tarım arazileri satılıyor. En verimli tarım arazilerine komşu bir alanda petrokimya ürünleri üretilmesi için düğmeye basılıyor. Türkiye’de kanserden ölümlerin en çok olduğu Trakya’nın kalbine ve tarımsal üretime bir hançer daha vuruluyor!” 

"''Millet Bahçelerini finanse etmek için Trakya’daki Hazine arazileri satılıyor''" haberi, 22 Ekim 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Ekim 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Millet Bahçelerini finanse etmek için Trakya’daki Hazine arazileri satılıyor'' haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Millet Bahçelerini finanse etmek için Trakya’daki Hazine arazileri satılıyor'' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Gündem Haberleri