Osmangazi Köprüsü''nde hem vatandaşların hem de devletin dolandırıldığı iddia edildi

Osmangazi Köprüsü''nde hem vatandaşların hem de devletin dolandırıldığı iddia edildi

Osmangazi Köprüsü''nde hem vatandaşların hem... Osmangazi Köprüsü''nde "Sistem çalışmıyor" denilerek alınan nakit paraların girilmediği ve HGS ya da OGS''de bakiye yoksa, "Sonra ödersiniz" denilerek 5 kat ceza kesilmesinin yolu açıldığı iddia edildi.


Osmangazi Köprüsü'nde Hızlı Geçis Sistemi (HGS) çilesi yaşanıyor. Köprüyü kullanan lüks araç sahipleri, HGS bakiyeleri yeterli olmasına rağmen gişelerde kendilerinden nakit ücret talep edilmesinden yakındı. Bu yolla hem vatandaşların, hem de devletin dolandırıldığı öne sürüldü.

Osmangazi Köprüsü'nde şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. İddiaya göre, "sistem çalışmıyor" denilerek alınan nakit kayıtlara girmiyor. Böylece devletin taahhüt ettiği araç kotası düşük gösteriliyor. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ya da Otomatik Geçiş Sistemi'nde (OGS) bakiye yoksa "sonra ödersiniz" denilerek 5 kat ceza kesilmesinin yolu açılıyor. HGS'den geçtikten sonra ise "bakiye yetersiz" denilerek bir de nakit ücret alınıyor.

GİŞEYE HIZLI GİRMEYİN

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Yaşanan bu krizin ardından, sadece kendilerinden nakit ücret istendiğini öğrenen bazı lüks araç sahipleri, Otoyol A.Ş. iletişim merkezine ulaşarak uygulamadan duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Sürücüler, gişelere belirli bir hızın üzerinde girildiğinde HGS'lerin okunmadığı yanıtını aldı. Ancak, sadece lüks araçlardan "bakiyeniz yetersiz" denilerek nakit para talep edilmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu.

MAKBUZ VERİLMİYOR

Gişe görevlilerinin, sürücülerin HGS cihazlarından çekim yapılsa bile bariyerin açılmasına engel olup nakit para aldığı ve karşılığında makbuz vermeyerek dolandırıcılık yaptığı öne sürüldü. Bir başka iddia ise, HGS cihazlarından çekim yapılmayan sürücülerin nakit ödediği geçiş ücretinin arka planda köprü geçişi olarak görünmediği yönünde. Bu yolla köprüyü işleten özel şirketin, sürücüden geçiş ücreti aldığı halde köprüden geçmemiş gibi göstererek, taahhüt edilen araç geçiş sayısını düşürerek devletten para aldığı öne sürüldü.

HGS'Sİ YETERSİZ OLANA CEZA

Osmangazi köprüsünü kullanan bazı sürücüler, HGS bakiyelerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle nakit ödeme yapmak istediklerinde, gişe görevlilerinin kendilerini reddettiğini ve araçlarına ceza geldiğini iler sürdü. Özellikle sadece lüks araçlardan nakit para alınması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Otoyol AŞ'nin işlettiği köprüde nakit ödemeler, şirketin hesabına direkt geçerken, HGS ödemeleri ise kara yolları aracılığıyla bir süre sonra şirketin hesabına yatırılıyor.

YAŞANAN İLK KRİZ DEĞİL

Geçmiş dönemde, Osmangazi Köprüsü'nde sistem arızası gerekçesiyle kendilerinden nakit para ya da kredi kartı istendiğini belirten sürücüler, sosyal medya aracılığıyla, "HGS olmasına rağmen bizden nakit para isteniyor" diyerek uygulamayı eleştirmişti. Tepkiler üzerine Osmangazi Köprüsü'nü işleten Otoyol A.Ş. yetkilileri ise her şeyi tespit eden sistemin, insan hatasına asla izin vermeyecek bir donanımda olduğunu açıklamıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri de sürücülerin banka provizyonundan kaynaklı bir problem yaşadığı bilgisini paylaşmıştı.

"Osmangazi Köprüsü''nde hem vatandaşların hem de devletin dolandırıldığı iddia edildi" haberi, 12 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Osmangazi Köprüsü''nde hem vatandaşların hem de devletin dolandırıldığı iddia edildi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Osmangazi Köprüsü''nde hem vatandaşların hem de devletin dolandırıldığı iddia edildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:56 Ataşehir Belediyesi'nde 30'dan fazla işçi isteği dışında emekli ediliyor
  2. 08:51 Ali Yerlikaya duyurdu: 41 ilde uyuşturucu operasyonu: 268 gözaltı
  3. 08:47 AK Parti hükümeti, kültür hizmetleri için 4, din hizmetleri için 23,5 milyar TL harcadı
  4. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  5. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  6. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  7. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  8. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  9. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  10. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  11. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  12. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  13. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  14. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  15. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  16. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  17. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  18. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  19. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  20. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
Gündem Haberleri