Sabah yazarından skandal iddia: O ajans da boykot listesinde...

Sabah yazarından skandal iddia: O ajans da boykot listesinde...

Sabah yazarından skandal iddia: O ajans da b... Yandaş gazete Sabah''ın yazarı Dilek Güngör, Bloomberg üyeliklerinin iptal edilebileceğini öne sürdü.

Hükümete yakın Sabah yazarı Dilek Güngör, ABD’ye uygulanan yaptırımlar ve boykota ilişkin Bloomberg üyeliklerinin de iptal edilebileceğini yazdı.

Dilek Güngör, “Bloomberg de radara alındı” başlıklı yazısında “Bir süredir sosyal medyada yakından takip ettiğim bir kampanya var. ABD'nin skandal yaptırım kararlarından sonra devreye girdi. Gezi operasyonu, 17/25 Aralık ihaneti ve 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye aleyhtarı saf tutan kanallara da sosyal medya sitelerine de reklam veren firmalar uyarılıyor. Birçok firma Fox TV, Google,Facebook, Twitter ve Instagram'dan reklamını kesti. Türk Telekom, Emlak Konut, Türksat, Türk Hava Yolları bunlardan sadece birkaçı...” ifadelerini kullandı.

“Belli ki, yerli ve milli şirketlerin bu kampanyaya desteği her geçen gün artacak. O kampanyayı izlemeye devam edeceğim. Ama bana göre, gözden kaçan başka bir konu daha var” diyen Güngör, “Bloomberg meselesi...” diye ekledi.

“TÜM AKTÖRLER BLOOMBERG'İN VERİ EKRANINI KULLANIYOR”
Dilek Güngör, “Mesele diyorum çünkü bir süredir yazıp çiziyorum. Bana kalırsa, ABD'nin haber sitesi Bloomberg Türkiye'ye karşı başlatılan ekonomik darbenin en önemli aktörlerinden birisi... Hatta bunu kendine misyon edinmiş durumda...” diyerek yazısını şöyle sürdürdü: “Ajans işi gücü bırakmış, gece-gündüz yalan, spekülatif ve algıya yönelik haberlerle Türkiye'de vatandaşları, dünyada da yatırımcıları etkilemeye uğraşıyor. Geçen hafta Türk bankacılık sektörüyle ilgili gerçek dışı haberini hatırlarsınız. Geçmişte de benzer dezenformasyonlarına şahit olduk. Hangi birini sayayım. Dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın iPhone çıkışını bile taraflı ve alaycı bir üslupla haberleştirince ‘Yok artık’ dedim.

Malum, Hazine Müsteşarlığı'ndan, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan Borsa İstanbul'a ve bankalara kadar piyasadaki tüm aktörler Bloomberg'in veri ekranını kullanıyor. Haberler onların terminallerinden geliyor. Öğrendiğime göre, önümüzdeki günlerde kurumlar Bloomberg üyeliklerini iptal edebilir. Emin olun, böyle bir durum olursa dezenformasyon sürecinin önü kesilir. Hülasa, spekülasyonu kurutmak istiyorsak kaynağından başlamak gerekir.”

ORTAĞI TURGAY CİNER
Bloomberg’in Türkiye’deki ortağı ise Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner…

Ciner Yayın Grubu, Ciner Yayın Holding olarak; Gazete Habertürk, Ciner Medya Yatırımları, Ciner Gazete Dergi (dergi yayıncılığı), Habertürk Gazetecilik ve Matbaacılık, C Yapım Filmcilik, GD Gazete Dergi (dergi yayıncılığı) gibi medya şirketlerine sahip olmasının yanında Habertürk TV ve Bloomberg HT ve bu kanalların radyosunu da elinde tutuyor. Son olarak Gazete Habertürk’ü kapatma kararı alındı ve yayın hayatı son buldu.

"Sabah yazarından skandal iddia: O ajans da boykot listesinde..." haberi, 15 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sabah yazarından skandal iddia: O ajans da boykot listesinde... haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sabah yazarından skandal iddia: O ajans da boykot listesinde... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:04 WhatsApp'a yeni güncelleme geliyor!
  2. 18:00 Can Yaman "Düşük Maaşlı Projeler Benim Gibi Uluslararası Bir Oyuncuya yakışmaz"
  3. 17:55 Ahmet Ağaoğlu'ndan İlk Açıklama! Ser Verdi, Sır Vermedi!
  4. 17:51 Emre Belözoğlu'dan Türk Futboluna İlişkin Değerlendirmeler
  5. 17:50 Galatasaray seçime gidiyor! Tarih resmen açıklandı
  6. 17:46 İstanbulspor Süper Lig'e veda eden ilk takım oldu
  7. 17:46 Uzmanlar Açıkladı: Yumurta Haşlarken Pratik İpuçları ve Günlük Tüketimin Faydaları
  8. 17:44 Emre Belözoğlu açıkladı: ''Düzelmemiz için 25-30 seneye ihtiyaç var''
  9. 17:44 El Clasico Heyecanı: Real Madrid, Barcelona'yı Ağırlıyor
  10. 17:40 Ahmet Ümit'ten İzmir'e dair yeni roman müjdesi!
  11. 17:40 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  12. 17:40 Biden'ın Yamyamlık İddiası Papua Yeni Gine'de Tartışma Yarattı
  13. 17:36 Bakan Işıkhan'dan net karar geldi: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
  14. 17:36 Hasankeyf: Mezopotamya'nın Efsanevi Mirasıyla Büyüleyici Bir Yolculuk
  15. 17:33 İstanbulsporlu Simon Deli, Şok Etti!
  16. 17:31 Bakan Şimşek açıkladı: Yatırımcıların Türkiye'ye bakışı geçen seneye göre değişti
  17. 17:31 Onakoya'nın Satranç Rekoru: Afrika'nın Çocuklarına Destek için New York'ta 58 Saatlik Deneme
  18. 17:29 Filenin Efeleri'nde aday kadro! Filenin Efeleri, Milletler Ligi Telaşında!
  19. 17:28 Anonymous, İsrail Savunma Kuvvetleri'ne Yönelik İddialı Siber Saldırı
  20. 17:27 Jeep sevenlere büyük müjde! Düşük fiyatlara hazır olun
Gündem Haberleri