Sağlık emekçileri ''şiddete hayır'' dedi

Sağlık emekçileri ''şiddete hayır'' dedi

Sağlık emekçileri ''şiddete hayır'' dedi İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi yöneticileri ve üyeleri, ''sağlıkta şiddete hayır'' demek için Ege Üniversitesi Hastanesi önünde eylem yaptı.

Son günlerde hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarını protesto etmek, can güvenliğine sahip çıkmak ve yetkilileri gerekli önlemleri almaları konusunda uyarmak amacıyla, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi yöneticileri ve üyeleri, Ege Üniversitesi Hastanesi Poliklinikler önünde ortak bir basın açıklaması yaptı.

Öğle arasında saat 14.00'e kadar iş bırakma eylemi de yapan sağlık çalışanlarına Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Genel İş İzmir 7 Nolu Şube üyeleri ile birlikte Ege Üniversitesi'nde çalışırken kadroya geçirilmeyip, işten çıkarılan işçiler ve hastalar da destek verdi. 'Sağlıkta şiddet yasası çıksın' yazılı afişler taşıyan grup sık sık 'Sağlıkta şiddet sona ersin' sloganı attı.

İzmir'in en büyük hastanelerinden Ege Üniversitesi Hastanesi'nde 15 Haziran Cuma günü Acil Servis'te ve 18 Haziran Pazartesi günü Beyin Cerrahisi Yoğun Bakım Servisi'nde sağlık emekçilerine yönelik şiddet olaylarının yaşandığını belirten İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Fatih Sürenkök, şöyle konuştu:

"Birkaç gün önce ilaç zehirlenmesinden ölen bir hastanın yeniden canlandırılması için yoğun bakım servisinin içine girilmiş, kesici aletlerle 3 doktor ve 3 hemşire arkadaşımız rehin alınmış, 3 saat boyunca diğer hastaların tedavileri aksatılmış ve o hastanın kalbine şok uygulatılarak canlandırılması istenmiş, zor kullanılmıştır. Güvenlik görevlilerinin gelmesi 20 dakika sonra olmuştur. Bornova'nın merkezindeyiz, bir taciz, bir şiddet yaşanıyor polis 20 dakika sonra geliyor. Biz hekimler hiç kimseye zarar vermedik, vermeyeceğiz. Çünkü biz hipokrat yemini ettik ama bizi korumak zorunda olan, görevi bu olan rektör, dekan, başhekim, sağlık müdürü, sağlık bakanı ve Cumhurbaşkanı bu görevini yerine getirmemiştir. Biz şiddete şiddetle karşılık vermeyeceğiz ama karşı duruyoruz. Sabrımız bir yere kadar. Artık yeter dedik, defalarca uyardık. Türk Tabipler Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri sendikası olarak meclise yasa tasarıları hazırladık. Milletvekilleri zahmet etmesin belki beyinleri, elleri yorulur diye yasa tarasını hazırladık ama hala çıkmadı. Sağlık Bakanı, görevinizi yerine getirin, meslektaşlarınızı koruyun. Sayın rektör sizin göreviniz rektörlük binasında oturmak değil. Sizin göreviniz burada size hizmet eden sağlık çalışanlarınızın güvenliğini sağlamak. Lütfen sırça köşkünüzden kalkın."

'İŞİ TAM GÜN BIRAKIRIZ' UYARISI

Önümüzdeki günlerde seçilecek cumhurbaşkanını şimdiden uyardıklarını ifade eden Dr. Fatih Sürenkök, bundan sonra herhangi bir işyerinde, anabilim dalında yada aile sağlığı merkezinde meslektaşlarına şiddet uygulanması durumunda tam gün hizmet vermeyeceklerini söyledi.

Sürenkök, "Sabrediyoruz sabretmeye devam edeceğiz. Bizim bedenimize, yüreğimize, sağlığımıza sahip çıkmayanları uyarıyoruz. Sayın sağlık müdürü, rektör ve bakana söylüyorum. Bir daha böyle bir olay yaşanması durumunda biz hizmet vermeyeceğiz. Hangi kanun maddesi onların ellerini güçlendiriyorsa bilsinler ki bizim yüreğimizi hiçbir şekilde satın alamayacaklar" dedi.
 

"Sağlık emekçileri ''şiddete hayır'' dedi" haberi, 22 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sağlık emekçileri ''şiddete hayır'' dedi haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık emekçileri ''şiddete hayır'' dedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  2. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  3. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  4. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  5. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  6. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  7. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  8. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  9. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  10. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  11. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  12. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  13. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  14. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  15. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  16. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  17. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  18. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  19. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  20. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
Gündem Haberleri