Soma Katliamı 51''inci ayında: Adaleti yerin altından bizler çıkaracağız

Soma Katliamı 51''inci ayında: Adaleti yerin altından bizler çıkaracağız

Soma Katliamı 51''inci ayında: Adaleti yerin... Soma''daki maden faciasının 51''inci ayında hayatını kaybeden madencilerin aileleri, ''Soma Davası için verilen kararı kabul etmiyor, adalet aramaktan vazgeçmiyoruz'' dedi.

Soma Katliamı 51'inci ayında: Adalet arayışımıza sokakta devam ediyoruzSoma'da 301 işçinin hayatını kaybettiği facianın 51. ayında Madenci Anıtı önünde basın açıklaması yapan hayatını kaybeden madencilerin aileleri bundan sonraki adalet mücadelelerini sokakta vereceklerini söyledi.

Madenci aileleri adına konuşma yapan Gülsüm Çolak, “13 Mayıs mahşerinden beri her ayın 13’ü olduğu gibi bugün de buradayız. Bizler 13 Mayıs’ta sadece evlatlarımızı kaybetmekle kalmayıp bu ülkenin adaletini de kaybettiğini gördük. Gördük ki adalet adalet binalarında sağlanmıyor. Bizler de adalet arayışımıza sokakta devam ediyoruz. Susmuyoruz, unutmuyor ve unutturmuyoruz” dedi.

'MAHKEME KARARA YENİ SOMALARA YOL AÇACAK'

11 Temmuz 2018’deki Soma davasının karar duruşmasına ilişkin verilen kararı kabul etmediklerini belirten Gülsüm Çolak, mahkeme kararını kabul etmenin yeni Somalara kapı açmak anlamına geldiğini söyledi:

“Geçtiğimiz ay Akhisar Ceza Mahkemesinde suçlulara ödül niteliğinde verilen cezalara şahit olduk. 18 ila 22 yıl arasında değişen cezalar kaybettiğimiz canlarımızı düşündüğümüzde her bir can için 26 gün ediyor. İnsan öldürmenin bu kadar ucuz olduğu ülkemizde, bu kararı kabul etmek demek yeni Somalara kapı açmak demektir. Verilen bu kararı kabul etmek demek bizim gibi nice ananın, eşin, çocukların gözyaşının nedeni olmak, binlerce işçinin çalınan hayatına sessiz kalmak demektir. Soma davası için verilen kararı kabul etmiyor, adalet aramaktan vazgeçmiyoruz”

'EMEĞİN VE ADALETİN ÜLKESİNİ KURACAĞIZ'

iş cinayetlerinin her geçen gün artarak devam ettiğini belirten Gülsüm Çolak, “Türkiye’de 2018 yılının ilk yedi ayında en az 1103 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Bizler bu zulme göz yumdukça, Soma davası kararı gibi kararlar alındıkça, suçlular yargılanmadıkça her iş yeri cinayet mahaline dönecektir. Buna sessiz kalmak suça ortak olmak demektir. Bugün sokakta adalet talebi ise işçi katillerine emek düşmanlarına karşı birer bayraktır. Bizler bu bayrağı yükseltecek,bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Adalet arayışlarının bitmediğini dile getiren Çolak, “Soma davası biz bitti demeden bitmeyecek. İş güvenliği önlemlerinin alındığı, işçilerinin canının, çıkarılan kömürden daha değerli olduğu bir düzen kurulana dek bizler adaleti haykırmaya devam edeceğiz. Adaleti yerin altından kömürü çıkarır gibi yeryüzüne bizler çıkaracağız. Emeğin ve adaletin ülkesini bizler kuracağız" dedi

"Soma Katliamı 51''inci ayında: Adaleti yerin altından bizler çıkaracağız" haberi, 14 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 14 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Soma Katliamı 51''inci ayında: Adaleti yerin altından bizler çıkaracağız haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Soma Katliamı 51''inci ayında: Adaleti yerin altından bizler çıkaracağız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 17 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:33 Fenerbahçelilere Müjde geldi: Olympiakos Maç o kanaldan şifresiz yayınlanacak
  2. 01:30 IFC'den Ülker Bisküvi'ye 75 milyon avroluk kredi sağlayacağını açıkladı
  3. 01:27 İsrail Ordu Sözcüsü açıkladı: İran'ın saldırısına yanıt vermemek mümkün değil
  4. 01:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması geldi
  5. 00:49 Bakan Şimşek yatırımcıları uyardı: "temkinli olun"
  6. 00:47 Lokanta ve kafelerde KDV düzenlemesi geldi
  7. 00:42 İçişleri Bakanlığı'ndan APP plaka uyarısı geldi
  8. 00:40 AB'de yeni otomobil satışları aralıkta düşüş yaşadı
  9. 00:28 2023'te Trafikteki araç sayısı 2,3 milyon arttığı gözlemlendi
  10. 00:26 Gözler BTK'da: X platformuna ceza yolda
  11. 00:22 iPhone 16'nın renkleri sızdırıldı: işte tüm renkleri
  12. 00:19 İsrail güvenlik sitelerinin siber saldırıya uğradı
  13. 00:17 Kuzey Kore'nin, Çin'den dijital teknoloji satın aldığı iddia edildi
  14. 00:13 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy sıkılaştırılmış seferberlik yasasını imzaladığını açıkladı
  15. 00:12 Dünya Bankası'nın Türkiye için yeni CPF planı: 18 milyar dolarlık yatırım paketi
  16. 00:09 Avrupa Parlamentosu seçimleri ne zaman gerçekleşecek? İşte tüm detaylar
  17. 00:08 Erdoğan: "Sayın Özgür Özel'e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıklarımız çok"
  18. 00:06 Cep telefonlarında geliştirilen erken uyarı sistemlerine tepki: 'Depremden daha fazla zarar verir'
  19. 00:04 Tarım sektöründe büyük bir iflas! Herkes iş arayışına girdi
  20. 00:04 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir gece yaşandı
Gündem Haberleri