Sözcü Kalın: İki gündür bir iyileşme sürecinin hızla yaşandığını görmekteyiz

Sözcü Kalın: İki gündür bir iyileşme sürecinin hızla yaşandığını görmekteyiz

Sözcü Kalın: İki gündür bir iyileşme sürecin... Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Ekonomideki kötü gidişata ilişkin "Aldığımız tedbirler neticesinde iki gündür bir iyileşme sürecinin hızla yaşandığını görmekteyiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

Kalın'ın açıklamalarından satır başları; 

Aldığımız tedbirler neticesinde iki gündür bir iyileşme sürecinin hızla yaşandığını görmekteyiz.

Katar devletinin ülkemizi 15 milyar dolar civarında yatırım yapma kararı aldı. Kuveyt'ten Almanya'dan Fransa'dan olumlu neticeler alıyoruz. 

Trump yönetimin ticareti doları bir silah gibi kullanma eğiliminin ne kadar yanlış olduğunu sayın Cumhurbaşkanımızla paylaştılar. 

Türk ekonomisi oldukça güçlü temellere sahiptir. Girişimlerimiz olumlu sonuçlar verdi dünyadaki dostlarımız desteklerini sürdürüyor. Türk lirası üzerinde spekülasyon yapılmasına imkan sağlayacak, o istismara açık ortam tamamen bertaraf edilmiş durumdadır.

'TÜRKİYE EKONOMİK SAVAŞ PEŞİNDE DEĞİLDİR'

Türk ekonomisi oldukça güçlü ve sağlam temellere sahiptir. Türkiye yatırıma elverişli bir ülke olarak kapılarını açmış durumdadır. Hem bu kısa vadede hayata geçirdiğimiz tedbirler hem de hayata geçirilecek tedbirlerle Türk ekonomisinin gücü bir kez daha ispatlanmış olacaktır. Sayın cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi Türkiye bu krizi mutlaka fırsata çevirecektir. Bu konuda bizim ekonomi kurumlarımıza olan güvenimiz tam. Bunun da inşallah neticelerini göreceğiz. Türkiye kimseyle gerilimden yana, ekonomik savaş peşinde değildir. 

Şu ana kadar sergilediğimiz birlik beraberlik ruhu da önem arz etmektedir.

Türkiye’nin alternatiflerini çoğaltarak yoluna devam edeceği gerçeğidir. Enerji, ticaret ve yatırım konusunda dünyadaki küresel gelişmelerle uyumlu şekilde opsiyonlarını çoğaltarak bundan sonra yoluna devam edecektir.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ

Bayram tatili yaklaştı biliyorsunuz. Şimdiden bütün vatandaşlarımızın kurban bayramını tebrik ediyorum. Tabi bayram tatili söz konusu olduğunda vatandaşlarımızı seyahat konusunda uyarmak istiyoruz. İçişleri ulaştırma bakanlığımızın aldığı bir çok tedbir var. Zira her yıl bayram tatillerinde bir çok insanımızı kaybediyoruz. Bunun azaltılması için bir çok tedbir alındı. Vatandaşlarımızın bu kurallar uyması önem arz ediyor. Bayram boyunca, ücretli olan yollar ücretsiz olarak kullanılabilecek. Emekli ikramiyeleri de erken verilmek üzere tedbirler alınmış durumda. 

'CUMHURBAŞKANIMIZIN SİYASİ ÖNGÖRÜSÜ ORTAYA ÇIKMIŞTIR'

Onunla ilgili hazine ve maliye bakanlığımız çalışma yürütüyorlar. Güzel bir paket hazırlandı. Detaylar ortaya çıktıkça açıklanacak. Ben Katar Emiri’ne gösterdiği asaletli duruşundan dolayı tekrar teşekkür etmek istiyorum. Katar Türkiye’nin gerçek bir dostu olduğunu göstermiştir. Geçen yıl yaşanan körfez krizinde Türkiye oraya yardım etme ve askeri üs konusunda eleştirilere maruz kalmıştı. Şimdi cumhurbaşkanımızın siyasi öngörüsünün ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmış oldu. 

Aynı zamanda Şey Temim’in yanı sıra Katar halkının Türkiye’nin yanında durduğunu, ellerindeki parayı TL’ye çevirdiklerini, tatillerini burada yaptıklarını her platformda çok gür bir sesle ifade ettiğini gördük. Diğer ülkelerden de destek gelmeye başladı.

Türkiye ekonomisi daha da güçlenerek bu süreçten çıkacak.

TL üzerinden yürütülen algı operasyonu kanalları kapatılmış durumda. Bu konuda vatandaşlarımız, işverenimiz, iş adamlarımız herkes rahat olsun. Panik havasına katılmadan, rasyonel adımlarla biz bu süreci atlatacağız. 

SİNCAR'A KARA OPERASYONU OLACAK MI?

Sincar meselesi İbadi buradayken ele alındı. Kapsamlı bir güvelik paketi üzerinde uzun süredir görüşmelerimiz devam ediyordu. Dünkü sincar operasyonu bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Irak makamlarının da açıkça ifade ettiği gibi Irak topraklarının saldırılar için kullanılması söz konusu değil.

Bizim terörü yerinde bitirme kararlılığımız tamdır. Sincar benzeri operasyonlar bundan sonra yoğun bir şekilde gelecektir.

"Sözcü Kalın: İki gündür bir iyileşme sürecinin hızla yaşandığını görmekteyiz" haberi, 16 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 16 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sözcü Kalın: İki gündür bir iyileşme sürecinin hızla yaşandığını görmekteyiz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sözcü Kalın: İki gündür bir iyileşme sürecinin hızla yaşandığını görmekteyiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  2. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  3. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  4. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  5. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  6. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  7. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  8. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  9. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  10. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  11. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  12. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  13. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  14. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  15. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  16. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  17. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  18. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  19. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  20. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
Gündem Haberleri