THY''nin yeni reklamında dikkat çeken Cemaat detayı

THY''nin yeni reklamında dikkat çeken Cemaat detayı

THY''nin yeni reklamında dikkat çeken Cemaat... Türk Hava Yolları''nın son reklamında yer verilen detay ''Gülen Cemaati''ne selam'' iddialarını gündeme getirdi.

Türk Hava Yolları'nın yayınladığı 85. yıla özel reklam filmindeki ayrıntı 'THY, Gülen Cemaati'ne selam mı veriyor?' sorusunu akıllara getirdi. 

Geçtiğimiz günlerde servis edilen reklam filminde, THY'nin 85 yıllık geçmişi köşe taşı olarak kabul edilen bazı olaylarla ele alınıyor. 

Reklamda 1947 yılında gerçekleşen ilk yurt dışı uçuşundan, 2002 Dünya Kupası'nda 3. olan A Milli Futbol Takımı'nın Japonya'dan Türkiye'ye dönüşü gibi önemli anlar ele alınıyor. 

THY'nin reklamında dikkat çeken detaysa 2012 yılına ait. 2012'de THY'nin Somali'ye gerçekleştirdiği ilk uçuşun anıldığı an ''Dünyanın en çok ülkesine uçmak rakam değil gönül meselesiydi. Kimselerin uğramadığı o yere biz uçtuk'' ifadeleriyle tanıtılmış. 

Cemaat-AKP ilişkisin en üst düzeyde yaşandığı o yıllarda THY'nin Somali'ye 7 Mart 2012 tarihinde başlattığı uçuş bir bakıma Cemaat'in genişleme ağına sunduğu bir katkıydı. 

GÜL'E YAKIN FEHMİ KORU'NUN İDDİASI

AKP kurucularından eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e en yakın gazetecilerden biri olan Fehmi Koru, Cemaat-AKP ilişkisini anlattığı 'Ben Böyle Gördüm' isimli kitabında söz konusu ilişkiye oldukça geniş yer vermişti.

Koru, söz konusu kitabında Cemaat'in özellikle Afrika kıtasına yayılma hamlelerini THY, iş adamları ve bürokrasiyle birlikte yürütttüğünü, öncelikle yayılmak istenilen ülkeye ilk olarak iş adamlarının okul kurmak üzere gittiğini daha sonra başka bir grup iş adamının okul üzerinden bağlantıları kullanarak o ülkede ticarete atıldığını son olarak da THY'nin o ülkeye veya kente yeni hatlar açtığını yazmıştı. 

Koru, 'Ben Böyle Gördüm'de söz konusu ilişki ağını şöyle anlatmıştı: 

''Şöyle bir döngüden bile söz ediliyordu son kavgaya kadar: Bir yere iş adamları okul kurmak üzere gidiyor... Okul açılıyor, öğrenci kabul ediyor, eğitimde mükemmellik iddiası sebebiyle bulunulan ülkenin devlet yöneticilerinin ve elitlerinin çocuklarını göndereceği kadar ilgi çekiyor okullar... Bu sağlandıktan sonra yeni bir iş adamları dalgası o ülkeye doğru yol alıyor, okul yöneticilerinin tavsiyesiyle ticari hayata atılıyor... Ülkemizin okullarının bulunduğu ülkelerde doğrudan diplomatik temsilcisi bulunmuyorsa, hükümet orada hemen bir büyükelçilik açıyor ve büyükelçi atıyor... THY de, Türkiye'nin bu dalgalar sayesinde ilgisinin arttığı kentlere yeni hatlar açıyor.''

FİTİLİ ERDOĞAN ATEŞLEMİŞTİ

Koru'nun iddialarını destekleyen hamleyi gerçekleştiren isimse dönemin başbakanı Erdoğan olmuştu. Başbakanlık düzeyinde, 20 sene sonra Somali'ye ilk seyahati gerçekleştiren isim olan Erdoğan bu gezisini 2011 yılında bir grup iş adamı ve eşi Emine Erdoğan'la yapmıştı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Somali'nin de içinde bulunduğu birçok Afrika ülkesinden Gülen Cemaati'ne ait okulları kapatmasını istemişti. Erdoğan'ın isteğine uyan Somali hükümetiyse Gülen'le bağlantılı Nile Academy'ye ait iki büyük okulu polis operasyonuyla kapatmış yine Cemaat'e ait Deva Hastanesi'ni tasfiye etmişti. 

Erdoğan'ın 2011'de Somali'ye gerçekleştirdiği ziyaretten bir kare: 

"THY''nin yeni reklamında dikkat çeken Cemaat detayı" haberi, 22 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 22 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan THY''nin yeni reklamında dikkat çeken Cemaat detayı haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. THY''nin yeni reklamında dikkat çeken Cemaat detayı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Gündem Haberleri