UBER Derneği''nden Taksiciler Derneği''ne suç duyurusu

UBER Derneği''nden Taksiciler Derneği''ne suç duyurusu

UBER Derneği''nden Taksiciler Derneği''ne su... UBER Derneği, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

 Lisanlı Taşımacılar Derneği Başkanı Metin Magriso, bugün avukatıyla Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi ve Aksu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini savcılığa sundu. Magriso, daha sonra adliye önündeki meydanda basın açıklaması yaptı.

'DEVLETİMİZE SIĞINMAYA KARAR VERDİK'

Uber'e erişimin engellenmesine ilişkin davanın ertelendiğini anlatan Magriso, "Bir önceki davada İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun bir açıklaması vardı, 'mahkeme bizim lehimizde karar vermezse, bizim lehimizde karar vermezse, bizim istediğimiz gibi sonuç almazsak sokakları yakar yıkarız, sabrımız taşar gibisinden' bir açıklama yapmıştı. Kendi meslektaşları tarafından suç duyurusunda bulunulmuştu. Geçtiğimiz haftaki davanın hemen öncesinde yaptığı açıklamalar neticesinde yine İstanbul'un çeşitli yerlerinde taksiciler tarafından Uber araçlarına saldırılar düzenlenmeye başlandı. Çok sayıda saldırı intikal etti derneğimize. Biz de bu saldırılar sonucunda yaklaşık olarak 20-22 tane suç duyurusunda bulunduk. Gördüğümüz kadarıyla biz bunun önüne bu şekilde geçemeyeceğimizi anladık. Devletimize sığınmaya karar verdik" dedi.

'ARKADAŞLARIMIZI SÜKUNETE DAVET EDİYORUZ'

Eyüp Aksu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" suçundan suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Magriso, şöyle konuştu: "Ayrıca sosyal medya hesaplarından taksicileri örgütlemeye, taksicileri Uber araçlarına saldırmaya yönelik bizi rencide edici, benim şahsımı ve yönetimdeki arkadaşlarımı aşağılayıcı hesaplar hakkında suç duyurusunda bulunduk. İfademizi verdik. Artık bu yargıya intikal etmiş bir olay olarak sonucunu hep beraber bekleyeceğiz. Biz kendi dernek üyelerimizi ve tüm Uber sistemi altına çalışan arkadaşlarımızı bir kez daha sükunete davet ediyoruz. Herhangi bir sıkıntıda emniyet birimleriyle paylaşmalarını istiyoruz. Herhangi bir fiziki karşılık vermemelerini sakin olmalarını istiyoruz. Aynı anlayışı taksici arkadaşlarımızdan da istiyoruz. Burada 3-5 tane kendini bilmez kişinin yaptığı taşkınlığı, kendini bilmezliği tabii ki, tüm taksici camiasına mal etmiyoruz. Kendi içimizde 3 bin tane taksici var, Uber sisteminde ahenkle çalıştığımız. Bunları tabii ki tenzih ediyoruz." 

ŞİKAYETÇİ OLDU

Metin Magriso savcılığa verdiği ifadesinde ise "Eyüp Aksu sosyal medya hesaplarından ve benzer şekildeki açıklamaları ile taksici esnafını tahrik ederek Uber sisteminde çalışan sürücülere saldırmalarına yol açmış, ayrıca Uber sisteminde çalışan sürücüleri sığıra benzetmiştir. Şikayetçiyim" ifadesini kullandı.

"UBER Derneği''nden Taksiciler Derneği''ne suç duyurusu" haberi, 12 Kasım 2018 tarihinde yazılmıştır. 12 Kasım 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan UBER Derneği''nden Taksiciler Derneği''ne suç duyurusu haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. UBER Derneği''nden Taksiciler Derneği''ne suç duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  2. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  3. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  4. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  5. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  6. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  7. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  8. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  9. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  10. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  11. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  12. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  13. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  14. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  15. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  16. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  17. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  18. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  19. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  20. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
Gündem Haberleri