Vali yangın tartışmasına devam ediyor: Tunceli yine yanıyor

Vali yangın tartışmasına devam ediyor: Tunceli yine yanıyor

Vali yangın tartışmasına devam ediyor: Tunce... Tunceli Hozat’ta 10 gündür çıkan yangın söndürüldü bu kez Munzur Vadisi Milli Park içinde olan bir bölgede yangın çıktı. 2 kişi hastanede.

Tunceli'de Munzur Vadisi Milli Park içinde olan bir bölgede yeni bir orman yangını çıktı. Askeri operasyon sonucunda çıktığı iddia edilen yangına müdahale etmeye giden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine ‘güvenlik’ gerekçesiyle izin verilmedi. Dumandan 2 kişinin etkilendiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 

Evrensel'in aktardığı habere göre, Tunceli'de merkeze yakın Karşılar Köyü’nün Bali Mevrası kırsalında bugün orman yangını çıktı. Munzur Vadisi Milli Park içinde bulunan bölgedeki yangının boyutu henüz bilinmiyor. Yangın haberini alan Munzur Özgür Aksın Meclisi bileşenleri yangın bölgesine hareket etti. 

‘MÜDAHALEYE İZİN VERİLMEDİ’

Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım, “Şimdi yangının çıktığı yere yakın Geyiksuyu Köyüne geldik. Bugün itibariyle başlayan yangın devam ediyor. 2 kişi zehirlenmiş durumda. Hastaneye kaldırıldılar. Yöre köylülerin verdiği bilgiye göre herhangi bir müdahale yapılmıyor. Yangın yerine Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri gitmişler. Ancak ‘güvenlik’ sebebiyle izin verilmemiş. Biz de inceleme yapmak için geldik” dedi. 

HOZAT’TAKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Öte yandan Hozat ilçesinde bir haftayı açan süredir devam orman yangının yangın söndürme gönüllerinin de desteği ile kontrol altına alındığı öğrenildi. Konuyla ilgili Evrensel’e bilgi veren Hozat Belediyesi Meclis Üyesi Erdem Ulaşçelik, “Dün yangın bölgesinde Ferhat Tunç’un da arasında olduğu yangın söndürme gönüllerinin olduğu ekiple ben de gitmiştim. Geç saatte biz oradan çıktık. Az bir bölgede yangın kalmıştı. Yani büyük bir kısım kontrol altına alındı. Kalan küçük bir bölge içinde Orman İşletme Müdürlüğü bugün için bize ‘kontrol alına alacağız. Sizin gelmenize gerek’ dedi. Zaten söndürme çalışmamız sırasında kontrol altına alınmıştı, böyle bir durum vardı. Bundan dolayı bugün biz oraya gitmedik” dedi.

YANGIN TARTIŞMASI

Tunceli'de günlerdir devam eden yangına dair valiliğin müdahele etmediği iddiaları savunulmaya devam ederken Tunceli Valisi Tuncel Sonel,  “örtü altı yangın” şeklinde açıklama yapmış ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti.

Yangın bölgesine giden HDP heyeti ise "Bir haftadır süren orman yangınlarını görmezden gelen vali, kendisinin 'örtü altı yangın' açıklamasını yalanladığımız için bizi karalama arayışı içerisine girmiş görünüyor. Vali bey yangından haberdar olmalı ki; yaptığımız incelemeler ve açıklamalar kendisini rahatsız etmiş. Vali bey görevini yapmadığı gibi, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışıyor. Vali bizi hedef göstermekten vazgeçip, orman yangınlarını durdurmalı. Düşman hukukuyla hareket etmekten vazgeçmeli. Karşısında milyonların oyunu almış bir partinin milletvekili var." açıklamasında bulunmuştu.

"Vali yangın tartışmasına devam ediyor: Tunceli yine yanıyor" haberi, 19 Ağustos 2018 tarihinde yazılmıştır. 19 Ağustos 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Vali yangın tartışmasına devam ediyor: Tunceli yine yanıyor haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Vali yangın tartışmasına devam ediyor: Tunceli yine yanıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  2. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  3. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  4. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  5. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  6. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  7. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  8. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  9. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  10. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  11. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  12. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  13. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  14. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  15. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  16. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  17. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  18. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  19. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  20. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
Gündem Haberleri