Zehirlenen işçiler AKP''nin aklına yeni geldi: Üzerine gidilecek

Zehirlenen işçiler AKP''nin aklına yeni geldi: Üzerine gidilecek

Zehirlenen işçiler AKP''nin aklına yeni geld... AKP''ye yakınlığı ile bilinen Akyıldız isimli yemek şirketinin İzmir''in Aliağa ilçesinde işçilerin toplu gıda zehirlenmesine neden olmasının ardından bölgeye giden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ kentte inceleme yapıp bilgi aldı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Aliağa ilçesinde işçilerin toplu gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili kentte inceleme yapıp bilgi aldı.

Aliağa Devlet Hastanesi'nde toplantı düzenleyen Dağ, resmi kaynaklardan alınan son bilgileri paylaştı.

Dağ, "Şu ana kadar hastanelerimize toplamda 3 bin 300 başvuru yapılmış durumda. Ama bunun içinde mükerrer başvurular da var. Mükerrerler çıkarıldığında, 2 bin 400 işçimizin zehirlenme şikayetiyle hastanelerimize başvurduğu bilgisi, İl Sağlık Müdürlüğümüzce verilmiştir. Bu rakamlara iş yeri revirinde müdahale edilen hasta sayısı dahil değildir. Hastalarımızın bir kısmı ayakta tedavi edilirken, bir kısmı da yatarak tedaviye tabi tutulmuş ve taburcu edilmiştir. Şu anda toplam 122 kardeşimiz tedavi altındadır. Bunların 8'i Aliağa Devlet Hastanesi'nde, 2'si Bergama Devlet Hastanesi'nde, 40'ı Türkan Özilhan Trafik Hastanesi'nde, bir o kadar da Çiğli Devlet Hastanesi'nde bulunmaktadır" dedi.

TAHKİKAT DEVAM EDİYOR

Bölge milletvekilleri olarak konu üzerine hassasiyetle eğildiklerini iddia eden Dağ, "Doktorların bize verdiği bilgiye göre, zehirlenme vakalarında 150 saatlik bir süreç söz konusu. Burada, işin duyulmasından itibaren hem Tarım ve Orman Bakanlığımız hem Sağlık Bakanlığımız hem de hastanelerimiz gerekli çalışmayı yapmış durumdalar. Bu anlamda da Allah'a hamdolsun daha fazla üzüntümüzü artıracak bir hadisenin ortaya çıkmamış olması bizim açımızdan bir tesellidir. Tabii ki burada kamu sektörü değil de özel sektörde böyle bir hadisenin yaşanmış olmasına rağmen, bölge vekilleri olarak bizler bu işin takipçisi olarak gerekli hassasiyeti göstermeye devam edeceğiz. Konuyla ilgili tahkikat devam ediyor" diye konuştu.

'TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

İhmali bulunanların ve sorumluların tespiti için sonuna kadar takipçi olacaklarını öne süren Dağ, "Burada yemeklerden kaynaklanan bir zehirlenme olduğu, ilk etapta tespit edilen bir durum. Soruşturma anlamında tabii ki kim olursa olsun üstüne gideceğiz. Bu konuda bir ihmal söz konusu ise idari ve adli olarak kimin bir kusuru varsa bu kusurun sonuna kadar biz takipçisi olacağız. Gerekli mercilerimiz, adli makamlarımız, başsavcımız; idari makamlar, kaymakamımız, Tarım İl Müdürlüğü gerekli işlemleri yapacak. Biz de bu şehrin vekilleri olarak bunun takipçisi olacağız" diye konuştu.
 

"Zehirlenen işçiler AKP''nin aklına yeni geldi: Üzerine gidilecek" haberi, 21 Temmuz 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Temmuz 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Zehirlenen işçiler AKP''nin aklına yeni geldi: Üzerine gidilecek haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zehirlenen işçiler AKP''nin aklına yeni geldi: Üzerine gidilecek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:54 ÇAYKUR'da İş İmkanı! İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri
  2. 19:54 Kuş Gribi Kabusu Geri Geldi: Yumurta Fiyatları Artıyor!
  3. 19:54 Petek Dinçöz'ün Annesi Estetik Yaptırdı! Görüntüsü Sosyal Medyada Olay Yarattı!
  4. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  5. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  6. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  7. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  8. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  9. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  10. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  11. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  12. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  13. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  14. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  15. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  16. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  17. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  18. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  19. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  20. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
Gündem Haberleri