Güngören’den Almanya’ya öğrenci çıkartması

Güngören’den Almanya’ya öğrenci çıkartması

Güngören’den Almanya’ya öğrenci çıkartması Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde bulunan Ahlen'deki Sekundarschule ile İstanbul Güngören Anadolu Lisesi arasında karşılıklı ziyaretlerle bir kardeşlik köprüsü kuruldu. 27 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında Ahlen' i ziyaret eden Güngören...

Kuzey Ren Vesfalya Eyaletinde bulunan Ahlen'deki Sekundarschule ile İstanbul Güngören Anadolu Lisesi arasında karşılıklı ziyaretlerle bir kardeşlik köprüsü kuruldu. 27 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında Ahlen' i ziyaret eden Güngören Anadolu Lisesine yapılan karşı ziyaretle iki okul arasındaki dostluk perçinlendi.

Altı kız ve altı erkek öğrenciden oluşan 12 kişilik kafileye Ahlen' i ve Türkiyelileri seven, iyi tanıyan ama hayatında hiç Türkiyeye gitmemiş olan kadın Öğretmen Ulla Nıehues ile Türk öğretmen Deniz Aydın refakat ettiler. Ahlenli öğrenciler İstanbulda Dolmabahçe Sarayı, Goethe Enstitüsü, Taksim Semti, Alman Hastanesi, Alman Çeşmesi, Alman Kitap Evi , Ayasofya Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Sirkeci Garını ziyaret ederken, Belgrad Ormanında Piknik , Beşiktaş-Ortaköy Meydanından sonrada Boğazda Tekne Turu yapıp Galatasaray Stadyumuna giderek başka bir atmosferi yaşadılar.

Kalıcı ve kültürler arası dostluklar kuruldu

''Ahlen' de Türk – İstanbul' da Alman izleri'' konulu Proje kapsamında gerçekleşen geziyi değerlendiren Ulla Niehues '' Beklediğimin üzerinde bir memnuniyetle Almanyaya döndüm. İstanbul gibi bir Metropolda trafik ve o nüfus yoğunluğuna , hayat pahalılığına, politik baskılara rağmen karşılaştığımız, beraber çalıştığımız insanların güleryüzlülüğü , misafirperverliği ve sabırlı oluşları karşısında şaşırırken bir o kadarda sevindim '' diyerek duygularını dile getirirken diğer refakatçi Öğretmen Deniz Aydın' da Öğrenci Değişim Programı İstanbul ziyareti ile ilgili olarak şunları söyledi: '' Öğrencilerimiz İstanbul' da eğitim sisteminden, mimariye, sanattan , politikaya, ticarete kadar bir çok alanda Almanlardan kalan önemli izlenimler edindiler.

İstanbul ile Ahlen arasında öğrenci köprüsü

Bu gezi vesilesi ile öğrencilerin ailelerde konaklaması nedeniylede hem öğrenciler hemde aileler arasında kalıcı dostluk köprüleri kuruldu. 2016 yılından beri süregelen bu Projeyi başarıyla sonuçlandırmaktan dolayı mutluyuz.Gerekli desteği bulabilirsek önümüzdeki yılda İstanbullu öğrencileri ve öğretmenlerini Ahlen' de tekrar hoşgeldiniz demek isteriz '' dedi.

Yurt dışına yapılan Öğrenci değişim programları öğrencilerin ufkunu açan, onları her açıdan geliştiren projelerdir ve mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Öğrenciler bu tip ziyaretlerle başka bir dili, kültürü va başka bir ülkeyi keşfeder..

Alman-Türk Gençlik Köprüsü ve Robert Bosch Vakfının destekleriyle gerçekleşen bu ziyaretlerin ilk ayağında Ocak ayı sonunda Almanyaya gelen Güngören Anadolu Lisesi öğrencilerine Öğretmenleri Serap Eryıldız, Kaan Uzunkara ve Atacan Karagöz eşlik etmiş , öğrenciler Ahlen Belediyesini, Köln Katedralini, Çikolata Müzesini, Madenciler Müzesini, tarihi Münster şehrini ve ünlü BVB Dortmund takımının stadyumunu ziyaret etmişlerdi.

"Güngören’den Almanya’ya öğrenci çıkartması" haberi, 11 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Güngören’den Almanya’ya öğrenci çıkartması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Güngören’den Almanya’ya öğrenci çıkartması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  2. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  3. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  4. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  5. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  6. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  7. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  8. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  9. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  10. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  11. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  12. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  13. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  14. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  15. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  16. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  17. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  18. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  19. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  20. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
Dünya Haberleri