Hakan Fidan: "İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"

Hakan Fidan:

Hakan Fidan: "İsrail, hesap vermesi gerektiğ... Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı'nda Türkiye'nin İsrail'e karşı aldığı önlemleri duyurdu ve İsrail'in Gazze'ye yönelik planlarını engellemek için diplomatik yolları kullanacaklarını belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya'daki İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısı'nda, Türkiye'nin İsrail'e yönelik tam ticari yasağı uyguladığını ve Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olma kararı aldıklarını açıkladı. Ayrıca, İsrail'in cezasız kalmaması için tüm diplomatik yolları kullanacaklarını belirtti. Fidan ayrıca, Refah'a yönelik İsrail'in planlarının hayata geçirilmesi durumunda, tarif edilemez boyutta bir felakete tanıklık edileceğini ifade etti.

"İsrail, Refah'la ilgili planlarını hayata geçirmeyi başarırsa, tarif edilemez boyutta bir felakete daha şahit olacağız. İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor. Filistinlileri savunmak için safları sıklaştırmak tüm ümmetin görevidir. Bu bizim sınavımızdır. Birlik olabileceğimizi kanıtlamalıyız. İslam aleminin diplomatik yollar ve gerektiğinde zorlayıcı önlemler vasıtasıyla sonuç alabileceğini göstermeliyiz.

"İSRAİL'E ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL ETMENİN BİR BEDELİ OLDUĞUNU GÖSTERMELİYİZ"

İslam tarihi yıkıcı bölünmelerle doludur. Bugün bu hataları tekrarlayamayız. Filistin davası bölgesel rekabetlere kurban edilemez. Hiçbirimiz Filistinlilerin kanı üstünden aramızdaki meseleleri ya da rekabetleri çözme hakkına sahip değiliz. İslam aleminin dayanışması ve birlikteliği kaybolursa, tek kazanan İsrail ve destekçileri olacaktır. İşgale karşı direniş artık İsrail ve Filistin arasındaki bir savaş değil, tüm dünyada zalimler ve mazlumlar arasındaki bir mücadeledir. Eğer bu tarihi adaletsizliği şimdi ve sonsuza kadar düzeltmezsek, bir sonraki merhale her zamankinden daha büyük bir felaket getirecektir. Hepimiz, İsrail'i Filistinlilere yaptığı zulme son vermeye ve iki devletli çözüme zorlamalıyız. İsrail'e uluslararası hukuku ihlal etmenin bir bedeli olduğunu göstermeliyiz. İsrail'e karşı elimizdeki mevcut ve etkili tüm araçları, tüm baskı unsurlarını seferber etmemiz şarttır.

"TÜRKİYE OLARAK İSRAİL'E KARŞI TAM TECİM YASAĞI GETİRDİK"

Türkiye olarak İsrail'e karşı tam tecim yasağı getirdik. Birkaç gün önce de Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı soykırım davasına müdahil olma kararımızı açıkladık. İsrail'in cezasız kalmaması için mümkün olan tüm diplomatik yolları kullanacağız, hiçbir girişimden kaçınmayacağız. Herkesi, İslam İşbirliği Teşkilatı toplantılarında 7 Ekim'den bu yana aldığımız kararların hayata geçirilip geçirilmediğini denetlemeye davet ediyorum. Eğer bu kararları uygulamayacaksak, bu toplantılar yalnız İsrail'e daha fazla Filistinliyi öldürmek için gereksinim duyduğu zamanı kazandıracaktır.

Bugün tüm ümmet ve dünyanın dört bir yanındaki sağduyulu insanlar bizi izliyor. Halkımız bu Zirve'den somut sonuçlar çıkmasını bekliyor. Filistin'in daha fazla ülke tarafınca tanınması İsrail’e önemli bir darbe vuracaktır. Ayrıca Filistin'in BM'ye tam üyeliğini sağlamak için tüm çabalarımızı ortaya koymalıyız."

Bakan Fidan konuşmasında ayrıca KKTC’ye uygulanan haksız izolasyona değindi. Batı Trakya Türkleri’nin, Kırım Tatarlarının ve Uygurların içinde bulundukları durumları gündeme getirdi. İslam dünyasının bu konularda birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

"Hakan Fidan: "İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"" haberi, 05 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 05 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Hakan Fidan: "İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hakan Fidan: "İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:58 TCMB'nin faiz kararı merakla bekleniyor!
  2. 15:51 Emeklilik Hayalleri Gerçek Oluyor! SGK'dan Milyonlara Ücretsiz Prim Desteği!
  3. 15:40 Kredi Kartına Şok Hamle! O Karar Sonrası Kimsenin Eli Kredi Kartına Gitmeyecek
  4. 15:40 Wanda Nara'nın Cesur Pozları Beğeni Topladı!
  5. 15:38 Emeklileri Sevindiren Haber: Bu Şartı Sağlayan Emeklilere 8.000 TL İkramiye Verilecek!
  6. 15:38 İlimize Dev Yatırım: Dünyaca Ünlü Şirket Fabrikalar Kuruyor, Yüzlerce Kişiye İş Fırsatı!
  7. 15:38 Ali Koç'tan Bomba Karar: Perşembe Günü Herkesi Sarsacak Gelişme!
  8. 15:32 Zeytinyağı Krizi: TARİŞ Ortak Olmayan Üreticilerden de Destek Bekliyor!
  9. 15:10 Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı
  10. 15:05 Kırım Tatar Sürgünü 80. Yılında: Acılar Hatırlandı, Baskılar Kınandı
  11. 14:56 Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
  12. 14:54 Erzincan'daki Maden Faciası: Siyanürlü Toprak Kayması ve İşçilerin Karşılaştığı Yeni Tehlike
  13. 14:50 TCMB Faiz Kararı Heyecanla Bekleniyor: Ekonomistler Sabitlik Öngörüyor
  14. 14:44 Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
  15. 14:40 Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
  16. 14:31 Ekonomi uzmanından uyarı: Cumhuriyet altını, çeyrek altın... Düşüşe hazır olun!
  17. 14:28 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
  18. 14:22 Eyüpspor, Süper Lig'e Kalıcı Olmak İçin Transfer Çalışmalarına Başladı
  19. 14:19 Cannes'a gidemeyen ünlü isim kim? Güya Hande Erçel'i kıskanmış!
  20. 14:17 Ticaret Bakanı: Stokçuluk ve Fahiş Fiyatlara Sert Tedbirler Geliyor
Politika Haberleri