HAKİM açıkladı: Her gün hayvana şiddet, sadece 572 ceza!

HAKİM açıkladı: Her gün hayvana şiddet, sadece 572 ceza!

HAKİM açıkladı: Her gün hayvana şiddet, sade... Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), 2018 yılında hayvanlara kötü muamele edildiği gerekçesi ile sadece 572 şahsa para cezası uygulandığını açıkladı.

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), 2018 yılında hayvanlara kötü muamele edildiği gerekçesi ile sadece 572 şahsa para cezası uygulandığını açıkladı.

Türkiye'de hayvan hakları ihlâllerini raporlayan ve bu ihlâllerin yaptırımla sonuçlanması için faaliyet gösteren Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), Tarım ve Orman Bakanlığı'na yaptığı başvuru sonucunda bugün elde ettiği, hayvan hakları ihlâllerine ilişkin uygulanan yaptırımlara dair bilgiyi açıkladı. Türkiye'nin dört bir yanından, hayvanlara yönelik son derece korkunç işkence haberleri her gün basına ve sosyal medyaya yansırken, 2018 yılında, hayvanlara kötü muamele nedeniyle Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefetten, sadece 572 şahsa idarî para cezası uygulandı.

"Failler tespit edilmiyor, yaptırımlara 'ceza' denemez"

Açıklanan bu sayıyı, hayvan hakları açısından son derece vahim bulduğunu belirten HAKİM Koordinatörü Burak Özgüner "2018'de her yerden, akıl almaz eziyet haberleri gelmişken, sadece 572 şahsa idarî para cezası kesilmesi, Türkiye'nin bu gerçekliğinin görmezden gelindiğini gösteriyor. 2018'de hayvana işkencenin, cinsel şiddetin cezası 625 liraydı. Failler tespit edilmiyor; yaptırımlara zaten 'ceza' denemez. Bu 572 şahıs, en gözümüzün önünde olan kedi, köpeklere yönelik, ulu orta gerçekleştirdiği işkence fiillerinden sonra, oldukça yetersiz idarî yaptırımlarla karşılaştı. Kedinin, köpeğin dışında birçok türden hayvan da sistematik zulme maruz bırakılıyor. Gözümüzün önünde olmayan hayvanlar ya da sokak ortasında gerçekleşmeyen hak ihlâllerinin özneleri olan hayvanlar can taşımıyor mu? Hayvanların çektikleri acıyı, mahkûm edildikleri feci koşulları yok sayarak, hayvanlara yönelik şiddet sorunsalını çözebileceğimizi kesinlikle düşünmüyorum" diye konuştu.

Hayvana işkenceye ertelemesiz hapis cezası talebi

Özgüner, hayvanlara işkence ve tecavüz eden şahıslara yönelik taleplerini hatırlatarak "Hayvanlara yönelik işkence ve tecavüz fiillerinin karşılığının ertelemesiz hapis cezası olması yönündeki kanunî düzenleme talebimizi bir kez daha hatırlatıyorum. Bu şahıslar, toplumdan artık izole edilmeli; savunmasız hayvanlara zarar vermeleri önlenmelidir. Taleplerimizi duymayan kalmadı ama bir kez de TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu'nda tekrarlayacağız" açıklamasında bulundu.

"HAKİM açıkladı: Her gün hayvana şiddet, sadece 572 ceza!" haberi, 15 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan HAKİM açıkladı: Her gün hayvana şiddet, sadece 572 ceza! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HAKİM açıkladı: Her gün hayvana şiddet, sadece 572 ceza! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  2. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  3. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  4. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  5. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  6. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  7. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  8. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  9. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  10. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  11. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  12. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  13. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  14. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  15. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  16. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  17. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  18. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  19. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  20. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
Haberleri