Halkevleri’nden asgari ücret eylemi: 'Patronlara jest, işçilere sefalet'

Halkevleri’nden asgari ücret eylemi: 'Patronlara jest, işçilere sefalet'

Halkevleri’nden asgari ücret eylemi: 'Patron... Halkevleri, İstanbul'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde, asgari ücretin 2 bin 324 lira olarak belirlenmesini protesto ederek, "Kanal İstanbul projesine 110 milyar lira kaynak ayıran iktidar, son 1 yıldır...

Halkevleri, İstanbul'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde, asgari ücretin 2 bin 324 lira olarak belirlenmesini protesto ederek, "Kanal İstanbul projesine 110 milyar lira kaynak ayıran iktidar, son 1 yıldır hayat pahalılığı ve zamlarla ücreti pula dönmüş, açlıkla, yoksullukla boğuşan emekçiye, aylık 304 liralık günlük 10 liralık artışı reva gördü. Kanal değil insanca yaşam istiyoruz! " dedi.

Halkevciler, İstanbul Eminönü’nde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde, asgari ücretin 2 bin 324 lira olarak belirlenmesini protesto ederek “Bugün Halkevleri olarak Kanal İstanbul’a milyonlarca lira aktaran iktidarın emekçiler için reva gördüğü 304 liralık asgari ücret artışına tepki göstermek için buradayız” dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen asgari ücret miktarının insanca bir yaşam için gerekli olan düzeyin çok altında olmasını protesto eden İstanbul Halkevleri üyeleri “Kanala değil, emekçiye bütçe” ve “Patronlara kıyak halka sefalet” sloganları attı. "Kanala 110 milyar, asgari ücrete 304 lira artış! Patronlara 'jest', işçilere sefalet. İnsanca yaşam istiyoruz!" yazılı pankartın açıldığı eylemde, basın açıklamasını Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan okudu.

'EMEKÇİYE 10 LİRALIK ARTIŞ REVA GÖRÜLDÜ'

Ozan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bir ay boyunca “konuşuyor” gibi yaptıktan sonra 2020 asgari ücretini 2 bin 324 lira olarak belirledi. Erdoğan, ‘Bakalım son geldikleri nokta nedir. Tarafları memnun edecek bir adımı atarız. Jestimizi yaparız’ demişti. Görüşmeler bitti, yandaş sendika göstermelik tepkiyle masadan kalktı. Patronlar ve onların hükümeti el ele 9 milyon asgari ücretlinin, 1 yıl boyunca evini geçindirmek zorunda kalacağı ücreti açıkladı. Kanal İstanbul projesine 110 milyar lira kaynak ayıran iktidar, son 1 yıldır hayat pahalılığı ve zamlarla ücreti pula dönmüş, açlıkla, yoksullukla boğuşan emekçiye, aylık 304 liralık günlük 10 liralık artışı reva gördü” dedi.

'ERDOĞAN'IN JESTİ PATRONLARA'

Erdoğan’ın patronlara jest yaptığını ifade eden Ozan, “Ne de olsa iktidar patronlara jest yapmaya alışık; 9 kez vergi affı ile şirket vergilerini affeden onlar. Batık yandaş şirketleri kurtarmak için kamu bankaları musluğunu sonuna kadar açan onlar. Cengiz’in, Ağaoğlu’nun, Kalyon’un, Limak’ın boçları halka ödettiriliyor. Ama emekçinin kredi borcunu affeden yok” dedi.

'DÖNECEK OLAN KİMİN ÇARKI'

Emekçilerin yüzde 40’ının asgari ücretle yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını belirten Ozan, “Erdoğan, asgari ücret açıklandıktan sonra ‘Bu çark dönecek’ dedi! Bu ülkede ücretli çalışanların yüzde 60’ı adına soruyoruz! Dönecek olan kimin çarkı, sermayenin mi? Yoksa emekçinin mi?” diye sordu.

"Halkevleri’nden asgari ücret eylemi: 'Patronlara jest, işçilere sefalet'" haberi, 30 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Halkevleri’nden asgari ücret eylemi: 'Patronlara jest, işçilere sefalet' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Halkevleri’nden asgari ücret eylemi: 'Patronlara jest, işçilere sefalet' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  2. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  3. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
  4. 16:59 Şubat Ayında Türkiye'de Ücretli Çalışan Sayısında %4,1 Artış Kaydedildi
  5. 16:55 Altın Piyasasında Günlük Yükseliş: Standart Altının Kilogram Fiyatı Arttı
  6. 16:54 CHP Milletvekili Kadim Durmaz: "Deprem kapımıza dayandı hâlâ önlem planı yok!"
  7. 16:51 AB Konseyi Başkanı, Ukrayna Yardımlarını Savundu: 'Rusya'dan Korkmuyoruz'
  8. 16:48 İnstagram'a o nostaljik özellik geliyor!
  9. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  10. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  11. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  12. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  13. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  14. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  15. 16:32 Eylem Tok ve oğlunu havalimanına götüren kişi serbest bırakıldı
  16. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  17. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  18. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  19. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  20. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
Haberleri