Haşimi'ye 'kamu malı yediren' İBB başkanı hakkında suç duyurusu

Haşimi'ye 'kamu malı yediren' İBB başkanı hakkında suç duyurusu

Haşimi'ye 'kamu malı yediren' İBB başkanı ha... 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir yolsuzluk daha gün yüzüne çıktı. HKP'li avukatlar, Irak Eski Cumhurbaşkanı

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde bir yolsuzluk daha gün yüzüne çıktı. HKP'li avukatlar, Irak Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi’nin makam şoförlüğünü yapan İBB personeline maaşının İBB tarafından ödenmesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nahit Ataman, İBB kadrosunda yer alan personellerden birinin Irak Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El-Haşimi’nin makam şoförü olarak tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Tarık El-Haşimi’nin makam şoförlüğünü yapan H.A. isimli şahsın maaşının İBB tarafından ödendiği, anılan kişiye tahsis edilen aracın da Başakşehir Belediyesine ait olduğu ortaya çıktı.

Konuya ilişkin İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman “İBB’yi çiftliğe döndürenlerin skandalları tek tek ortaya çıkıyor”, “İstanbulluların parasının, kaynaklarının nasıl birilerine peş keş çekildiği şimdi gün yüzüne çıkacak. Egemen Bağış'a, Tarık El-Haşimi'ye tahsis edilen şoförler buz dağının görünen yüzü ifadelerini kullandı.

Bu açıklamalarının basına yansımasının ardından, harekete geçen Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) bu vurguna imza atan ve göz yuman sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundular. 

Halkın Kurtuluş Partisi’nin Suç duyurusu dilekçesinde şunlar belirtildi:

“İBB önceki dönem başkanı Mevlüt Uysal başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait bütçenin, belediye ile hukuki veya fiziki bir bağı bulunmayan Tarık El-Haşimi’ye görevinin sağladığı nüfuzu kullanarak makam şoförü tahsis etmiştir. Açıkça görülmektedir ki görevi biten belediye başkanı, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek sureti ile kişiye haksız bir menfaat sağlamıştır. Yine haberden anlaşıldığı üzere Haşimi’nin kullandığı aracın Başakşehir Belediyesi tarafından tahsis edildiği anlaşılmaktadır. Mevzuata aykırılık gösteren bu işlemin Aralıksız 5 yıl sürmesi 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununun 71. Maddesi’nde yer alan kastın varlığını da açıkça ortaya koymaktadır. Menfaat sağlanan kişilerin sayısı bilinememekte ama yapılan açıklama göz önüne alındığında sadece bu örnekten ibaret olmadığı anlaşılmaktadır.”

Tarık El-Haşimi’ye kanunsuz biçimde, kamuyu zarara uğratarak fayda sağlandığının dile getirildiği dilekçede “Halkın Kurtuluş Partisi’ne göre, idari her türlü eylemin ve davranışın halka açık olması ve yargısal denetime tabi olması gerçek hukuk devletinin de temel prensibidir. Ancak bugünlerde yapılanlar Halkın menfaatlerini hiçe sayılarak yapılmakta, sadece iktidardaki belirli kişilerin yakınlarının menfaatlerini esas almaktadır.” ifadeleri kullanıldı

"Haşimi'ye 'kamu malı yediren' İBB başkanı hakkında suç duyurusu" haberi, 28 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Haşimi'ye 'kamu malı yediren' İBB başkanı hakkında suç duyurusu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Haşimi'ye 'kamu malı yediren' İBB başkanı hakkında suç duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:53 AB Liderler Zirvesi: Yatırım ve Rekabet Gücü Gündemde
  2. 16:46 Temmuz Ayında Asgari Ücrete Zam Yapılmayacak
  3. 16:40 İbrahim Tatlıses'ten şok sözler; ‘Yok öyle beleşten bir hayat’
  4. 16:32 Uğur Dündar'dan babalık davasıyla ilgili şok sözler!
  5. 16:21 Nafaka Kriz Ahu Yağtu'ya Eski Eşi Cem Yılmaz'dan Sert Uyarı Geldi!
  6. 16:13 Sivasspor, Fenerbahçe maçı için hazırlandı!
  7. 16:04 Japonya'da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde 11 kişi yaralandı
  8. 16:00 PFA, İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA Üyeliğinin Sonlandırılması İçin Çağrı Yaptı
  9. 15:54 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Son 24 Saatte 71 Ölü: Toplam Can Kaybı 33.970'a Yükseldi
  10. 15:49 Süt Fiyatlarına Yüzde 8.5 Zam: Mayıs Ayında Etkisi Artacak
  11. 15:44 Tahin: Lezzetin Ötesinde Sağlığa Yararlı Bir Süper Gıda
  12. 15:36 Beyin kanaması geçiren Nuri Alço'dan haber var!
  13. 15:29 Melisa Döngel Hayalindeki Rolü Açıkladı!
  14. 15:26 Fenerbahçe'nin Savunma Hattında Transfer Hareketliliği: Luan Peres'e Brezilya'dan Teklif Geldi!
  15. 15:22 İran Devrim Muhafızları, İsrail'e nükleer tesislerinin hedefleneceği uyarısında bulundu
  16. 15:20 Finlandiya'dan Göç Politikasında Sıkı Tedbir: Yabancıların Vatandaşlık İşlemleri Zorlaşıyor
  17. 15:19 Mariya Zaharova: "Ortadoğu'daki gerilimden ABD sorumlu"
  18. 15:19 BM: "Gazze'deki okulların yüzde 80'den fazlasının yıkıldı"
  19. 15:17 Dev kulüp Arda Güler için gözünü kararttı ve teklifini yaptı! Transfer olmak için tek şart!
  20. 15:15 Sel Sularında Mahsur Kalan Kedi, Dubai'de Araca Tutunarak Yardım Bekledi
Politika Haberleri