Haziran Hareketi'nden memlekete sahip çıkma çağrısı

Haziran Hareketi'nden memlekete sahip çıkma çağrısı

Haziran Hareketi'nden memlekete sahip çıkma ... Haziran Hareketi 28 Mayıs Salı günü Ses Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği İstanbul buluşmasıyla oyumuza, halk iradesine, İstanbul’a, memlekete sahip çıkma çağrısında bulundu. İstanbul seçimlerinin tek adam rejiminden yana...

Haziran Hareketi 28 Mayıs Salı günü Ses Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği İstanbul buluşmasıyla oyumuza, halk iradesine, İstanbul’a, memlekete sahip çıkma çağrısında bulundu. İstanbul seçimlerinin tek adam rejiminden yana olanlar ve olmayanlar şeklinde bir referanduma dönüştüğü belirtilmiş olup, Haziran Hareketi 23 Haziran seçimlerinde tüm yurttaşları Ekrem İmamoğlu’na destek olmaya çağırdı.

Ses Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen buluşmaya yüzlerce yurttaşın yanı sıra, KESK, TMMOB, TTB, HDP, CHP, SODEV ve İDD gibi demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ile CHP Milletvekili Selin Sayek Böke, Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu da katıldı.

Buluşmada, ilk sözü alan Leyla Koç Üzüm, Gezi Direnişi’nde yaşamını yitiren gençleri anarak konuşmasına başladı. Leyla Koç Üzüm, devamında da İstanbul seçimlerinin hukuksuz bir şekilde iptal edildiğini ve halk iradesinin çalındığını, gasp edildiğini belirtti.

Sonrasında Haziran Hareketi adına kampanya siyasetini sunmak üzere Birgün Gazetesi Yazarı Güven Gürkan Öztan söz aldı ve şöyle dedi:

“AKP-MHP bloğunuzu geriletmek, YSK eliyle gerçekleşen darbeye karşı çıkmak adına Haziran Hareketi olarak Ekrem İmamoğlu’na tam destek verdiğimizi buradan açıklıyoruz. 31 Mart seçimleri iktidarın nefret politikasının, savaş siyasetinin, kutuplaştırma azminin de yenilgisiydi. Sandıkta sadece Binali Yıldırım değil, halkı karşısına alan politikalar, patronlarla ve medyayla yürüttükleri kampanya da yenildi. 31 Mart seçimleri kurmak istedikleri tek adam rejiminin önündeki bariyerlerden biri oldu. Yılmayacağız daha önce nasıl kazandıysak şimdi bir kez daha kazacağız. HAZİRAN Hareketi olarak, tüm demokratik güçleri ve kamuoyunu İstanbul’un tüm mahallelerinde meclisleşerek bu gerici karanlığa karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.”

Haziran2

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke de şöyle konuştu:

“Halkla buluşan halkla var olan Haziran’a bir parçası olarak gönülden sevgilerimi iletiyorum. Hukuki olmayan siyasi bir kararla karşı karşıyayız. Bir halk kazandı, değişimi başlattı. Her şey çok güzel olacak.”

KESK Eşbaşkanı Aysun Gezen da şunları dile getirdi:

“AKP siyasal islamcı faşist rejimin taşlarını KHK’lerle döşedi. Gördük ki yenilmez denilen iktidar yenildi. AKP iktidarı en başından beri hukuksuzca işinden ettiği insanların mazbatalarına da el koymaya başladı. İstanbul halkı kazandığı seçimi yeniden kazanmak yönünde bir irade gösteriyor. Haziran’ın bu kampanyası çok büyük önem taşımaktadır.”

TMMOB İstanbul Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik İstanbul halkının iradesi gasp edildiğini belirterek, ''17 yıldır Türkiye’yi ve 25 yıldır İstanbul’u yöneten iktidarın bizleri getirdiği yer ortada. Uçakların iniş dahi yapamadığı 3. Havalimanı ile büyük bir kent suçu işlemiştir. Kurmuş oldukları vakıflara, derneklere milyarlarca lirayı akıtanların bu saltanatını yıkmak bizim boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.

Eski CHP Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı şunları kaydetti:

“HAZİRAN’ın ilk kurulduğu günden bugüne emek veren biri olarak inanıyorum ki, HAZİRAN’ın aydınlığı tüm Türkiye’yi kuşatacak. İktidar, İstanbul seçimlerinin kazanılmasını cezalandırırcasına CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na soruşturma başlatmıştır. Ama örgütlü kötülük kazanamayacak, biz kazanacağız. ”

Konuşmasına Gezi’de yaşamını yitirenleri ve Deniz’lerin arkadaşı Tayfun Cinemre’yi anarak konuşmasına başlayan

Alper Taş, “Bizler Beyoğlu’nda bir iz bıraktık. Sandıkta kazanmış olmasak da politik olarak kazandık. 31 Mart’ta kaybettiğimiz seçimi almak için büyük bir irade ortaya koyacağımızın sözünü veriyorum. Bu seçimde Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz. YSK eliyle yaratılan darbeye “dur” demek için İmamoğlu’nu destekleyeceğiz. Siyasal İslamcı faşist bir rejim var. Bizim açımızdan görev bu siyasal İslamcı faşist yönetimi yenmektir. Türkiye’nin geleceği bu siyasal İslamcı rejimi yenmekten geçiyor, bu görev asla ertelenemez. Haziran Hareketi bunun için kuruldu, mücadele etmeye de devam ediyor.” dedi

Yüzlerce yurttaşın katıldığı buluşma konuşmaların ardından şarkılarla coşkulu şekilde sona erdi.

"Haziran Hareketi'nden memlekete sahip çıkma çağrısı" haberi, 29 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Haziran Hareketi'nden memlekete sahip çıkma çağrısı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Haziran Hareketi'nden memlekete sahip çıkma çağrısı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  2. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  3. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  4. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  5. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  6. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  7. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  8. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  9. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
  10. 09:09 CHP’li Oya Tekin’den Erdoğan’ın başdanışmanı Oktay Saral’a montajlı fotoğraf yanıtı
  11. 09:05 İzmir'de dehşet: Hastaneyi pompalı tüfekle bastı, 'Katliam yapacağım' dedi
  12. 08:55 Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
  13. 08:51 Timur Soykan: Beşikten mezara vahşet
  14. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  15. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  16. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  17. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  18. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  19. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  20. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
Haberleri