HDP’den Süleyman Soylu’ya sert tepki: Adeta iç savaş bakanı!

HDP’den Süleyman Soylu’ya sert tepki: Adeta iç savaş bakanı!

HDP’den Süleyman Soylu’ya sert tepki: Adeta ... Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP'yi hedef alan....

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Sezai Temelli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP'yi hedef alan açıklamalarını eleştirdi. Temelli, "Bir İçişleri Bakanı var. HDP olmasa yapacak işi yok. HDP'yle yatıyor, HDP'yle kalkıyor. HDP düşmanı. Adeta iç savaş bakanı" dedi.

Demokrasi İttifakı çağrısını yineleyen Temelli, "Türkiye'de de demokratik bir anayasa için demokrasi ittifakını büyütmeliyiz. Faşizmle mücadelemizi büyütüyoruz. Biz çökmedik. Bunlar yıkıldıktan sonra demokratik bir gelecekten bahsedeceksek yol almanın zamanı gelmiştir. HDP'nin çağrısına katılın. Faşizmi yıkmak ve yeni anayasa için ortak akılda mutlaka buluşmalıyız. 31 Mart stratejimizin doğru olduğunu gösterdi. Halklar kazandı, yoksullar kazandı, işçiler kazandı, kadınlar kazandı" diye konuştu.

'BAŞ EĞMEDİK, DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ'

Sezai Temelli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün bir kez daha demokrasiye, hukuka, insan haklarına sahip çıkıyoruz. İktidarın bütün ceberut anlayışına, faşizmin anlayışına karşı hukuk ve demokrasi mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu hafta Seyit Rıza’nın 82’nci ölüm yıl dönümü. Beni oğlumdan önce asın demişti ama bu talebi bile yerine getirilmedi. Seyit Rıza’dan bize kalan baş eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz şiarıdır. Baş eğmedik, diz çökmeyeceğiz."

"Hukuksuzluğun, adaletsizliğin kol gezdiği bir ülkede yaşıyoruz. Hukuksuzluğun en önemli göstergesi kayyımlardır. OHAL’in en önemli karşılığı kayyımlardı. OHAL’siz yapamayanlar, bu ülkeyi yönetemeyenler, bu tükenmiş iktidar, 31 Mart’tan sonra yine kayyımlara devam ediyor. Kayyımlar hukuksuzluktur, anayasa ihlalidir. Belediyeler yolsuzluğun merkezi haline gelmişlerdir. Sayıştay raporları yolsuzluğun büyüklüğünü ortaya çıkardı. Bunu açıkça ifade etti."

"2017 yılında 31 müzekkerenin tamamı kayyım icraatlarına ilişkin suç duyurusudur. Bunu bizzat Sayıştay başkanı dile getirdi. Hatırlarsınız kayyım raporumuz hakkında toplatma kararı aldı. Ben o savcıya sesleniyorum; şimdi Sayıştay raporlarını da toplayın."

16 belediyemize kayyım atandı, gasp edildi. En son İpekyolu Belediyemize kayyım atandı. Kürt halkının iradesini kayyım atayarak yok saymak, siyaseten aczin, AKP tarafından itirafıdır. 31 Mart’ta kayyımları süpürüp attık, bu kez kayyımlarla beraber iktidarı süpürüp atacağız."

YÜKSEL VE DEMİRTAŞ HATIRLATMASI

"Tecrit hak ihlallerinin adaletsizliklerin savaş politikalarının normalleştirilmesinde iktidarın enstrümanı olmuştur. Tecrit oldukça bu ülkede toplumsal barış icra edilemez. Talimatlı yargı marifetiyle tecrit olağanlaşmıştır. Yargı demokratik siyaseti tecrit altına almıştır. Yüksekdağ ve Demirtaş'a verilen tutuklama kararı tecrit hukukudur. Osman Kavala’nın cezaevinde olması tecrit hukukun yeniden üretilmesidir. Ülke bir tecrit girdabındadır. Bugün tecrit tüm cezaevlerinde işkence olmuştur."

"Bakın Sayın Öcalan ne diyor; hem de yüzlerine, kendisine konuşan devlet yetkililerine, 'Bu masayı devirirseniz, çözümü Washington'da Moskova’da ararsınız'. Bu uyarı çok tarihi bir belirlemeydi. İktidar şimdi ABD’de Rusya’da çözüm arıyor. Biz de diyoruz ki orada arama. Çözüm aranacaksa bunun adresi İmralı’dır."

"AKP iktidarı tüm başarısızlığının içinde, –birkaç saat sonra Washington da olacak– oradan bir başarı hikayesi çıkarmak istiyor. Gitmeden önce mektubu almadı. Ama burada her kese tazminat davası açıyor. Gündemi nedir, aslında kendini kurtarmaktır. Elindeki dosyada bir de kişisel mal varlığı var. Türkiye halklarını bu siyasi ve ekonomik krizden kim kurtaracak. Kuşkunuz olmasın HDP kurtaracak."

SÜLEYMAN SOYLU'YA TEPKİ

"Bir İçişleri Bakanı var. HDP olmasa yapacak işi yok. HDP'yle yatıyor, HDP'yle kalkıyor. HDP düşmanı. Adeta iç savaş bakanı. Bir başka bakan. Milli Savunma Bakanı Akar. Soruyorlar, operasyondan önce Bağdadi'nin 5 kilometre Türkiye sınırında olduğunu biliyor muydunuz. Bakanın cevabı "En azından ben bilmiyordum." Bakana söylememişler. Bir savunma bakanının aczine bakın."

SURİYE

"Siyasi çözümde ısrarcıyız. Bu ülkenin demokratik siyaseti esas alarak çözemeyeceği sorun yoktur. Suriye'de de siyasi çözümde ısrarcıyız. Anayasa görüşmelerinde Kürtler olmalıdır. Demokratik Suriye Meclisi olmalıdır, Rojava olmalıdır, Afrin olmalıdır. Onlar olmadıkça Suriye'de çözüm olmaz."

"HDP’den Süleyman Soylu’ya sert tepki: Adeta iç savaş bakanı!" haberi, 12 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan HDP’den Süleyman Soylu’ya sert tepki: Adeta iç savaş bakanı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP’den Süleyman Soylu’ya sert tepki: Adeta iç savaş bakanı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri