HDP'li Garo Paylan: Amacınız Ağaoğlu’nu kurtarmak mı?

HDP'li Garo Paylan: Amacınız Ağaoğlu’nu kurtarmak mı?

HDP'li Garo Paylan: Amacınız Ağaoğlu’nu ku... HDP'li Garo Paylan; İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM), Varlık Fonu tarafından devralınmasının nedeni "Mali çıkmaz içinde bulunan Ağaoğlu

HDP'li Garo Paylan; İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM), Varlık Fonu tarafından devralınmasının nedeni "Mali çıkmaz içinde bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu 'kurtarmak' amacıyla mı alınmıştır?" diye sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın cevaplaması için soru önergesi verdi. Paylan, İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM), Varlık Fonu tarafından devralınmasının nedeni "Mali çıkmaz içinde bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu 'kurtarmak' amacıyla mı alınmıştır?" diye sordu.

Paylan tarafından verilen soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:

İstanbul Finans Merkezi Projesi’ndeki 1,3 milyon metrekare büyüklüğündeki kullanılabilir alanın yaklaşık 465 bin metrekarelik kısmının, 1,67 milyar TL karşılığında Türkiye Varlık Fonu tarafından yüklenici firmalardan -proje, hafriyat, arsa bedelleri ve bugüne kadar tamamlanan inşaat maliyetleri dâhil olmak üzere- devralınacağı bilgisi kamuoyuna yansımıştır.

Projenin yüklenici firmalar tarafından “batırıldığı”, Varlık Fonu tarafından gerçekleştirilecek bu devralma işleminin de söz konusu yüklenici firmaları “sorumluluktan kurtarmak” adına yapılacağı tartışılmaktadır. İlaveten bu kararın, iktidara yakınlığıyla tanınan ve projenin Varlık Fonu tarafından devralınacak kısmının yüklenicileri arasında yer alan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu içinde bulunduğu mali çıkmazdan “kurtarmaya” yönelik olduğu iddiaları kamuoyunda endişe yaratmaktadır.

Bu bağlamda,

1. İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin yüklenici firmalar tarafından “batırıldığı” ve söz konusu devralma işleminin Varlık Fonu tarafından bu sebeple yapılacağı iddiaları gerçeği yansıtmaktamıdır?

2. İddia edildiği gibi, söz konusu devralma kararı, mali çıkmaz içinde bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu’nu “kurtarmak” amacıyla mı alınmıştır? Ağaoğlu Şirketler Grubu’na söz konusu devir işlemi için ödenecek meblağ ne kadardır?

3. Devralınacak 465 bin metrekarelik alan kapsamında yüklenici olarak hangi firmalar, metrekare bazında ne genişlikteki alandan sorumlu bulunmaktadır? 1,67 milyar TL devralma tutarı karşılığında, bu firmaların her birine ödenecek bedel ne kadardır?

4. Yüklenici firmalar, devralma işlemine kadar, İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında sözleşmeden doğan sorumluluklarının ne kadarını yerine getirmiş olacaktır?

"HDP'li Garo Paylan: Amacınız Ağaoğlu’nu kurtarmak mı?" haberi, 03 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan HDP'li Garo Paylan: Amacınız Ağaoğlu’nu kurtarmak mı? haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'li Garo Paylan: Amacınız Ağaoğlu’nu kurtarmak mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  2. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  3. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  4. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  5. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  6. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  7. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  8. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  9. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  10. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  11. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  12. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  13. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  14. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
  15. 10:53 Son seçim anketinden AK Parti ve YRP'ye kötü haber: CHP’nin yükselişi sürüyor
  16. 10:49 Filozof Atakan yıllar sonra ortaya çıktı
  17. 10:43 Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ın dudak uçuklatan maaşı: 801 bin lira
  18. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  19. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  20. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
Ekonomi Haberleri