Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu

Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu

Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisi... Atatürk Orman Çiftliği'nde 343 bin metrekarelik bir alana peyzaj düzenlemesi adı altında düğün salonu yapıldığı ortaya çıktı.

Tüm Türkiye koronavirüs gündemine kitlenmişken, Atatürk Orman Çiftliği'nde 343 bin metrekarelik bir alana peyzaj düzenlemesi adı altında düğün salonu yapıldığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, "Virüs fırsatçıları iş başında, herkes can derdinde onlar rant ve talan" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Atatürk Orman Çiftliği’nde kiralanan 343 bin metrekarelik bir alana peyzaj düzenlemesi adı altında düğün salonu yapıldığını açıkladı. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Virüs fırsatçıları iş başında, herkes can derdinde onlar rant ve talan, Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projelerle ilgili kararları yargıya taşıyacağız” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Pusay Turizm Lojistik Sağlık Gıda LTD ŞTİ’ne kiraya verilen 343 bin 928 metrekarelik Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) alanında çok amaçlı salon adı altında düğün salonu ve restoran olarak kullanılabilecek bir düzenleme yapıldığını açıkladı.

'YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER'

2 bin 471 metrekare kapalı alan olmak üzere, 638 metrekare sundurma ve açık alanla birlikte 38 bin metrekarelik alanda şirketin “botanik parkı peyzaj düzenlemesi yapıyoruz” dediğini fakat düğün salonu yaptığını belirten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Ülkemizin Covid -19’la mücadele etmeye çalıştığı şu dönemde, hala rant ve talan peşinde olanlar, ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün halkına emanet ettiği toprakları, yapılaşmaya ve ticarete açanlar, yargı önünde hesabını vereceklerdir” dedi.

Açıklamasında “Virüs fırsatçıları iş başında, herkes can derdinde onlar rant ve talan, Kültür Bakanlığı Koruma Kurulu ve Çevre Şehircilik il Müdürlüğü Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projelerle ilgili kararları yargıya taşıyacağız” ifadelerine yer veren Candan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Etimesgut Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, koruma kuruluna sunulan projelere şerh koymuşlardır. Bu açılacak davada elimizi güçlendirecektir. Atatürk Orman Çiftliği kanuna göre, Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı tüm kullanımlar suçtur. 1.derece doğal sit alanı olan 344 bin metrekare alanda çiftliğin kuruluş döneminden kalan yapılarda bulunmakta. Kaçak saray yerleşkesine 953 metre uzaklıkta yapılmak istenen Park Beştepe projesi hukuka, vasiyete ve şartlı bağışa aykırıdır. Kararları yargıya taşıyor, şu zor günlerde hala Atatürk’ün emaneti AOÇ’yi talan etme projelerini aklından çıkartmayanları da halkımızın vicdanına sevk ediyoruz.” (GazeteDuvar)

"Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu" haberi, 20 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Herkes can derdinde, onlar rant: AOÇ arazisine kaçak düğün salonu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  2. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  3. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  4. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  5. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  6. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
  7. 12:02 Tamirci Arabanın Kaputunu Açtı Ve Gördüklerine İnanamadı!
  8. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  9. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  10. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  11. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  12. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  13. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  14. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  15. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  16. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  17. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  18. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  19. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  20. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
Haberleri