Hollanda'da tramvaya saldırının zanlısı yakalandı! Suç makinesiymiş...

Hollanda'da tramvaya saldırının zanlısı yakalandı! Suç makinesiymiş...

Hollanda'da tramvaya saldırının zanlısı yaka... Hollanda'nın Utrecht şehrinde silahlı saldırı meydana geldi. Saldırı sonucunda yaralıların olduğu öğrenildi. Hollanda'nın Utrecht kentinde silahlı saldırı

Hollanda'nın Utrecht kentinde, bir kişinin tramvay durağı çevresinde ateş açtı. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e çıktığı; yaralı sayısının da 9 olduğu açıklandı. Yaralılardan 3’ünün durumu ağır. Kentte terör alarmı en yüksek seviyeye çıkarıldı. Saldırının şüphelisi olduğu açıklanan 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış yakalandı.

Hollanda’nın Utrecth kentinde silahlı bir kişi tramvay istasyonunda kalabalığa ateş açtı. Yetkililer çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.

Hollanda’daki silahlı saldırganın etrafa ateş açması ülkede panik yarattı.

Sabah saatlerinde meydana gelen olay sonrasında tramvay istasyonunun bulunduğu 24 Ekim Meydanı’nın kapatıldığı açıklandı. Hollanda Başbakanı Rutte, teyakkuz halinde olduklarını açıklarken yerel basın da terörle mücadele ekiplerinin yaşanan saldırı sonrasında bir kriz toplantısı yaptıkları aktardı.

Hollanda polisi ise olayın terör saldırısı olabileceğini aktardı. Hollanda Başbakanı Rutte, hükümeti acil toplantıya çağırdı. Başbakan Mark Rutte yaşanandan dolayı çok endişeli olduğunu da sözlerine ekledi.

ZANLI BİR TÜRK!

Hollanda Polisi saldırıyla ilgili 37 yaşındaki Türk kökenli Gökmen Tanış’ın arandığını duyurdu. Hollanda polisi fotoğrafını da paylaştığı Gökmen Tanış için “Sakın yaklaşmayın görünce polisi arayın” dedi

Saldırganın kaçtığını açıklayan yetkililer, bölgede yaşayanların temkinli olmasını istedi.

Saldırıdan saatler sonra polis bir evin çevresini sardı. Yerel basın zanlının, polisin sardığı binada saklandığını yazdı. Hollanda terörle mücadele timinin başındaki isim olan Pieter-Jaap Aalbersberg, “Sadece Utrecht bölgesinde tehdit seviyesi 5’e çıktı. Saldırgan hâlâ kaçıyor” dedi.

EN AZ 7 KİŞİ YARALANDI

Hollanda polisi adına açıklama yapan sözcü Josst Lanshage, “Tramvayda birkaç el ateş edildi ve birçok insan yaralandı. Helikopter yaralılar için geldi fakat henüz saldırgan yakalanmadı” ifadesini kullandı. Yaralananların kimliği açıklanmazken yerel TV kanalı RTV Utrecht, görgü tanıklarının ifadesine göre yerde ağır yattığını seyircilerine aktardı.

Görgü tanıkları en az 7 kişinin yaralandığını açıklarken Utrecht Üniversitesi Tıp Fakültesi, saldırıda yaralananlar için ayrı bir bölüm açıldığını duyurdu. Hollanda polisi, 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıklarken, polis saldırganın kaçtığını belirtti. Yetkililer, bölgedeki okullara, “Kapılarınızı kilitleyin” çağrısında bulundu.

Hollanda’yı ayağa kaldıran silahlı saldırı ülkenin en büyük dördüncü kentinde meydana geldi.

Öte yandan Hollandalı yetkililer terör seviyesini en yüksek dereceye çıkardı. Güvenlik güçleri okullarda, camilerde, havalimanlarında, kamuya açık binalarda ve yoğun olan ulaşım noktalarında güvenliği üst seviyeye çıkardı.

‘BÜYÜK SİLAHLA ATEŞ ETMEYE BAŞLADI’

Öte yandan ülkenin çok okunan gazetelerinden De Telegraaf’a konuşan Jimmy De Koster isimli bölge sakini, “Ben o sırada 24 Ekim Meydanı’ndaki ışıkta bekliyordum. Yerde yatan bir kadın gördüm, herhalde 20-35 yaş arasındaydı. ‘Ben bir şey yapmadım’ diye bağırıyordu” ifadesini kullandı.

NRC gazetesine konuşan bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve “büyük bir silahla” etrafa ateş etmeye başladığını söyledi. Görgü tanığı şunları anlattı: “Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. ben de oradan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu.”

ZANLI YAKALANDI

Utrecht Belediye Başkanı Jan van Zanen'ın, polis ve savcı sözcüsü ile yaptığı basın toplantısında, Utrecht kentindeki 24 Ekim Meydanı'nda düzenlenen silahlı saldırıdaki şüpheli Gökmen Tanış'ın yakalandığı açıklandı.

Polis Sözcüsü Rob van Bree de kendilerine gelen yeni bir bilgiye göre şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Belediye Başkanı Jan van Zanen, silahlı saldırının henüz sebebinin belli olmadığını belirterek, hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralananlar ve olayı yaşayanların yanında olduğunu ifade etti.

SUÇ MAKİNESİYMİŞ

Gökmen Tanış’ın hakaret, hırsızlık, adam öldürmeye teşebbüs, taciz ve tecavüz suçlarından kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. 2013 yılında savcılığın Gökmen Tanış’a karşı, “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan soruşturma açtığı ortaya çıktı. Tanış’ın, o dönem evde uzun namlulu silahla ateş ettiği belirtildi. Tanış’ın bu saldırıda bir kadını hedef aldığı ve öldürmeye çalıştığı öğrenildi.

"Hollanda'da tramvaya saldırının zanlısı yakalandı! Suç makinesiymiş..." haberi, 18 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Dünya kategorisi altında bulunan Hollanda'da tramvaya saldırının zanlısı yakalandı! Suç makinesiymiş... haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hollanda'da tramvaya saldırının zanlısı yakalandı! Suç makinesiymiş... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Dünya Haberleri