Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak

Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak

Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye... Ortadoğu uzmanı yazar Hüsnü Mahalli doğalgaz aramaları üzerinden dönen pazarlıkları kaleme aldı. Mahalli, "Hiçbir senaryoda, bölgesel ve

Ortadoğu uzmanı yazar Hüsnü Mahalli doğalgaz aramaları üzerinden dönen pazarlıkları kaleme aldı. Mahalli, "Hiçbir senaryoda, bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak." diye yazdı

Ortadoğu uzmanı yazar Hüsnü Mahalli doğalgaz aramaları üzerinden dönen pazarlıkları kaleme aldı. Mahalli, "Hiçbir senaryoda, bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak." diye yazdı.Mahalli'nin bugün Korkusuz gazetesinde yayınlanan yazısı şöyle; Herkesin gözü kulağı Doğu Akdeniz’de ama İsrail’in eli Suudilerin cebinde. Nasıl mı?

Sakın olmaz demeyin, bu coğrafyada her şey normal. Buyurun bir örnek. Türkiye; Kıbrıs çevresindeki gazla ilgili plan yaparken Suudi Arabistan, İsrail’in doğu Akdeniz’de çıkarılabileceği doğalgazı satın almaya hazırlanıyormuş. Önümüzdeki on yıl içinde doğal gaz üretim ve tedariki için 150 milyar dolar harcama yapmayı planlayan Suudiler, doğalgaz zengini Arap ülkesi Katar yerine İsrail’le iş birliği yapmayı tercih ediyor.

Buna göre İsrail, çıkaracağı doğalgazı, borularla Akaba Körfezi’ndeki Eylat Limanı’na taşıyacak. Ürdün’ün de yararlanacağı bu boru sonraki aşamada 50 kilometre uzaklıktaki Suudi Arabistan sınırına uzatılacak.  Mısır gazı aynı borulara yüklenecek.Bununla yetinmeyen İsrail; bölgeden çıkarılacak gazın borularla Avrupa’ya taşınması için Mısır, Kıbrıs, Yunanistan ve İtalya ile iş birliği yapıyor.Türkiye’nin dostu Katar da bu işin içinde.

Amerikan, İngiliz, İtalyan, Fransız ve diğer uluslararası şirketler bu iş birliğine yoğun ilgi gösteriyor.Bölgede çıkarılabilecek gaz miktarı arttıkça ülke ve şirketlerin iştahı kabarıyor. Türkiye üzerinden pazarlanması planlanan Rus doğalgazına alternatif olarak Doğu Akdeniz gazı için şimdiden onlarca senaryo yazılıyor.

45 yıldır olduğu gibi Kıbrıs yine karmaşık bir sorun

Suriye, Libya, Irak, Yemen ve bunlara bağlı olarak bölgedeki gerginliklerin gidişatına göre herkes pozisyon almaya hazırlanıyor.Hiçbir senaryoda, bölgesel ve uluslararası hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak .Gemilerini Kıbrıs çevresine gönderdiği için herkesin tepkisini çeken Türkiye zamanla daha da yalnızlaşacak. Özetle 45 yıldır olduğu gibi Kıbrıs yine karmaşık bir sorun. ABD istemiyor diye hiç kimse KKTC’yi tanımıyor, ambargo kalkmıyor.

Olan Kıbrıslı Türklere oluyor

Olan Kıbrıslı Türklere oluyor. Sağcı ya da solcu olsun herkes şikayetçi. Herkes size onlarca hikaye anlatır.45 yıldır burayı Ankara yönetiyor. Başka bir yer olsaydı kesin cennet olmuştu ama Türkiye’den farkı yok. 100 bin kadar Kıbrıslıya karşılık 300 bin Türkiyelinin yaşadığı ve Ankara hariç hiç kimsenin tanımadığı KKTC’de 100 ülkeden 100 bin insan çalışmaya, yaşamaya, okumaya ya da başka iş çevirmeye gelmiş.

Mafya, kadın ticareti, uyuşturucu ve elbette kara para

Kırk kadar casino yani kumarhanenin bulunduğu bu küçücük ‘cumhuriyet’te aklınıza gelebilecek her türlü karanlık ve kirli iş var. Mafya, kadın ticareti, uyuşturucu ve elbette kara para.

Taraflar arasında çok yaygın karanlık ilişkiler söz konusu. Gazeteler yazıyor ama insanlar çok daha fazlasını biliyor ve çekinmeden anlatıyor. Bütün kurumlarıyla burası Türkiye’ye benziyor. Hani şu Anavatan-Yavru Vatan ilişkisi. Türkiye’yi perişan eden AKP şimdi de KKTC’ni toplum ve devlet olarak İslamlaştırmaya çalışıyor.

"Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak" haberi, 07 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Hüsnü Mahalli: Hiçbir ülke ve şirket Türkiye’nin yanında olmayacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  2. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  3. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  4. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  5. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  6. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  7. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  8. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  9. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  10. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  11. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  12. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  13. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  14. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  15. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  16. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  17. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  18. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  19. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  20. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
Politika Haberleri