İhsan Bakır, hakkındaki iddialara yanıt verdi

İhsan Bakır, hakkındaki iddialara yanıt verdi

İhsan Bakır, hakkındaki iddialara yanıt verdi Hakkında Savcı Celal Kara ile ilgili iddialarda bulunulan Prof.Dr.İhsan Bakırcı, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Kendisine cevap hakkı doğan Bakırcı

Hakkında Savcı Celal Kara ile ilgili iddialarda bulunulan Prof.Dr.İhsan Bakır, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı. Kendisine cevap hakkı doğan Bakırcı'nın açıklamasını yayınlıyoruz.

Bakırcı'nın avukatı Ziya Kara tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Sosyal medyada müvekkilim Prof. Dr. İhsan Bakır’ın isminin, hayatı boyunca hiç tanışmadığı eski bir savcı (Celal Kara) ile anılması üzerine, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamayı yapma gereği doğmuştur.

Müvekkilim Prof. Dr. İhsan Bakır, 2012-2016 yılları arasında Bakırköy ve Çekmece Kamu Hastaneleri Genel sekreterliği görevlerinde bulunmuştur. Bu çerçevede 20 devlet hastanesini yönetmiştir. Yönetimindeki 20 hastanede, 10 binin üzerinde sağlık personeli ve 1200 civarında doktor çalışmaktaydı. Ayrıca, her gün 1200 doktor ve 10 binin üzerinde sağlık personeli tarafından binlerce teşhis ve tedavi yapılmaktaydı. Dolayısı ile doktorların hangi hastayı ameliyat ettiği ve rapor verdiğiniancak ilgili hastanelerin başhekimlikleri bilmekteydi.

Celal Kara olayının seyri şu şekilde gelişmiştir: Nisan 2016 Tarihinde hastane dışında özel muayenehanede hasta kabul eden ve suçüstü yapılan bir başhekim hakkında, görevini kötüye kullandığı için idari tahkikat yapılmıştır. Bunun üzerine Mezkûr başhekim, hakkında yapılan idari tahkikat nedeniyle müvekkilime husumet beslemeye başlamış, bu meyanda sosyal medyada müvekkilimi karalamak için aslı astarı olmayan, gerçeğe aykırı paylaşımlar yapılmaya başlanmıştır. Bunlardan birisi de Celal Kara’ya sanki ‘sahte’ rapor verilmiş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılmasıdır. Hâlbuki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan soruşturmaya göre Celal Kara isimli şahıs 2014 senesinde Kanuni Sultan Süleyman hastanesinde bir genel cerrah tarafından gerçekten ameliyat edilmiş ve istirahat raporu verilmiştir. Bu konu hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan soruşturmalarda, Müvekkilimin firari savcı Celal Kara’ya rapor verilmesiyle her hangi bir ilgisinin olmadığı anlaşıldığından, müvekkilim hakkında soruşturmaya yer olmadığına dair ön inceleme raporu tanzim edilerek İstanbul Valiliğine gönderilmiştir. (Sağlık Bakanlığı Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığı Öninceleme raporu 09.02.2017, Rapor No: 115/01). İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 2016/126469 Esas No’lu Celal Kara isimli şahsa ilim ve fenne uygun rapor verilip verilmediği hususundaki başka bir soruşturma kapsamında, müvekkilim hakkında Kovuşturmaya yer olmadığı kararı (KYOK) verilmiştir. Görevini kötüye kullanan Başhekimin (A.G.) davası ise, hakkında tanzim edilen iddianame kabul edilerek ilk duruşması 13.02.2020 tarihinde Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yapılacaktır.

Müvekkilim Prof. Dr. İhsan Bakır Profesörlük kadrosunu 2013 yılında İstanbul Üniversitesinden almıştır ve halen İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde Kalp Damar cerrahisi uzmanı olarak çalışmaktadır. Prof. Dr. İhsan Bakır Robotik kalp cerrahisinde Dünyada 5. ve Avrupa’da 1. Sırada olan tanınmış bir kalp cerrahı ve 100 den fazla uluslararası makalesi olan herkesin takdir ettiği başarılı bir akademisyendir. Hayatında bir kez bile konuşmadığı, tanımadığı ve tanışmadığı firari bir savcı ile Müvekkilimin adının sosyal medyada gündeme getirilmeye çalışılması, husumetten ve/veya yanlış bilgilendirilmekten kaynaklanmaktadır ve müvekkilimin itibarını hedef alan paylaşımlardır. Bu karalama ve iftiralar Müvekkilimin ülkesine ve insanlığa hizmet etme azmini kıramayacaktır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

Kamuoyuna saygı ile arz olunur."

"İhsan Bakır, hakkındaki iddialara yanıt verdi" haberi, 23 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İhsan Bakır, hakkındaki iddialara yanıt verdi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İhsan Bakır, hakkındaki iddialara yanıt verdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  2. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  3. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  4. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  5. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  6. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  7. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  8. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  9. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  10. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  11. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  12. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  13. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  14. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  15. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  16. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  17. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  18. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  19. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  20. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
Haberleri