İki kişinin ölümünün ardından valilikten kene uyarısı!

İki kişinin ölümünün ardından valilikten kene uyarısı!

İki kişinin ölümünün ardından valilikten ken... Karabük'te Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından 2 kişinin ölmesi üzerine Valilik yazılı açıklama yaparak hastalığa karşı uyarıda bulundu.Karabük Valiliği, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından iki...

Karabük'te Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından 2 kişinin ölmesi üzerine Valilik yazılı açıklama yaparak hastalığa karşı uyarıda bulundu.

Karabük Valiliği, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından iki kişinin yaşamını yitirmesi üzerine hastalıkla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Hava sıcaklığının artmasıyla birlikte ilimizde KKKA vakalarının görülmeye başlaması ve iki vatandaşımızın bu sebeple hayatını kaybetmesi nedeniyle daha önce yapılan bilgilendirmelerin tekrar hatırlatılması ihtiyacı doğmuştur" denildi.

Açıklamada "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ülkemizde ve dünyada bu hastalığı taşıyan hyalomma marginatum cinsi kenelerden bulaşan viral bir hastalıktır. Hastalık, virüsü taşıyan kenelerin ısırması, bu keneleri çıkarırken çıplak elle kenenin patlatılması, hastalık taşıyan kenelerin yapışmış olduğu hayvanların kan ve idrar gibi vücut sıvılarıyla direkt temas sonucu bulaşır. Ayrıca hasta kişilerin kanıyla veya vücut sıvılarıyla temas edilmesi sonucu da bulaşır. Hastalık hava yolu ile bulaşmaz" ifadelerine yer verildi.

Valilik hastalıktan korunmak için şu uyarılarda bulundu:

'HAYVANLARIN KAN VE İDRARINA ÇIPLAK ELLE DOKUNULMAMALI'

"Hastalıktan korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli. Pantolon paçaları çorapların içine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renk kıyafetler tercih edilmeli. Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarına çıplak elle dokunulmamalı. Riskli alanlardan döndükten sonra kene olup olmadığını görmek için vücudun ve elbiselerin her yerine dikkatlice bakılmalı. Vücudun özellikle diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dahil kontrol edilmeli veya ettirilmeli. Çocukların vücutları da mutlaka kene yönünden kontrol edilmeli. Vücuda tutulan keneyi çıplak elle dokunmadan; eldiven, bez ya da poşet ile çıkarılmalı, çıkartılamıyorsa hemen en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir. Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın belirtilen hususlara daha fazla dikkat etmeleri gereklidir."

Valilik, vücuda tutunan kene ne kadar kısa sürede fark edilir ve erken dönemde çıkartılırsa hastalık riskinin de o kadar azaldığını belirterek, şu açıklamada bulundu:

"Üzerinden kene çıkartılmış olan vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak tam kan sayımı yaptırmaları, 10 gün süreyle kendilerini takip etmeleri, ateş, halsizlik, yaygın vücut ağrısı, eklem ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve kanama gibi şikayetlerden herhangi birinin görülmesi halinde tekrar en yakın sağlık kuruluşuna ya da bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına başvurmaları gerekmektedir. İlimizde Sağlık Müdürlüğü ve Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili eğitim ve yayım çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca Tarım Orman İl Müdürlüğü tarafından il genelinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ektoparaziter ilaçlar ile ilaçlanması tamamlanmış ve süreç takip edilmektedir."

"İki kişinin ölümünün ardından valilikten kene uyarısı!" haberi, 24 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İki kişinin ölümünün ardından valilikten kene uyarısı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İki kişinin ölümünün ardından valilikten kene uyarısı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  2. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  3. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  4. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  5. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  6. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  7. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  8. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
  9. 15:16 İran Ordusu Komutanı: İsfahan'daki Patlama Şüpheli Hava Cisminin Tespiti Sonucu Gerçekleşti
  10. 15:12 Capri Adası'nda Feribot Çarpışması: En Az 29 Yaralı
  11. 15:07 TCMB Nisan Toplantısında Faizde Değişiklik Beklenmiyor: Deutsche Bank Raporu
  12. 14:59 Türkiye'de Eğitim Alan Yabancı Öğrenci Sayısı 1 Milyonu Aştı: İstanbul'da 185 Bin Öğrenci Okuyor
  13. 14:53 "Oxford Üniversitesi Resim Galerisinden Çalınan Tablo Romanya'da Bulundu"
  14. 14:51 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun Yapılan Zamları Sert Bir Dille Eleştirdi
  15. 14:44 Sağlık Bakanı Koca'dan MHRS Randevularında Yeni Düzenlemeler
  16. 14:40 G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi
  17. 14:34 "Ukrayna'da Rus Saldırılarında Sekiz Kişi Öldü, İki Çocuk Hayatını Kaybetti"
  18. 14:34 Marmara Bölgesi'nde Şiddetli Yağış Uyarısı
  19. 14:25 "Beylikdüzü'nde Bir Giyim Dükkanına Silahlı Saldırı: Şüpheliler Henüz Yakalanamadı"
  20. 14:22 "Tesla Model Y, Türkiye'de Ön Siparişe Açıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri"
Haberleri