İlahiyatçılar ‘ateist’ tartışmasıyla birbirine girdi: ‘Dincilik, ahlakçılık, ıslahçılık yapmak iğrençtir…’

İlahiyatçılar ‘ateist’ tartışmasıyla birbirine girdi: ‘Dincilik, ahlakçılık, ıslahçılık yapmak iğrençtir…’

İlahiyatçılar ‘ateist’ tartışmasıyla birbiri... Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman bugünkü köşesinde, İhsan Şenocak'ın kurucusu olduğu İlmi ve Fikri Araştırma Merkezi’ni (İFAM)  

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman bugünkü köşesinde, İhsan Şenocak'ın kurucusu olduğu İlmi ve Fikri Araştırma Merkezi’ni (İFAM)  “Bazı kötü örnekleri alıp genelleyerek sözde ahlakçılık, dincilik, ıslahçılık yapmak (rolüne soyunmak) iğrençtir ve maksat başkadır" sözleriyle eleştirdi.

Sakarya Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Ebubekir Sofuoğlu, hafta başında İlahiyat fakültelerindeki öğretim üyelerinin, “Deist, Ateist, Hadis Düşmanı, Kuran Düşmanı” olduğunu öne sürmüştü ve “İFAM ya da benzeri sağlam kurumların olduğu şehirleri seçin ve oralarda kalın” diye yazmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da “fetvacısı” olarak bilinen Hayrettin Karaman da, “İlahiyat Fakülteleri’nde binlerce öğretim üyesi var, bunların onda biri bile sahih İslam’dan sapmış değildir, ilmî durum ve dereceleri de oldukça iyidir” diyerek isim vermeden İFAM’ı eleştirdi. “Bazı kötü örnekleri alıp genelleyerek sözde ahlakçılık, dincilik, ıslahçılık yapmak (rolüne soyunmak) iğrençtir ve maksat başkadır” diyerek İFAM’a yönelik eleştirilerine devam eden Karaman, “Erdoğan’a karşı içeride ve dışarıda kampanya yürütenlerin maksadı ahlak ve adalet filan değil” şeklinde yazdı.

Karaman’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“İlahiyat Fakülteleri’nde binlerce öğretim üyesi var, bunların onda biri bile sahih İslam’dan sapmış değildir, ilmî durum ve dereceleri de oldukça iyidir; bir kısmı dünyadaki emsali ile boy ölçüşecek derecededir. Bunların içinden bazı çürük elmaları seçip İlahiyatlar’ı itibardan düşürmeye yeltenmenin iyi niyetle alakası olamaz.

İmam Hatip Okulları’na devam eden ve oradan mezun olmuş milyonlarca insanımız var, bunların da kahir çoğunluğu mevcut dini ve ahlaki ortamda oldukça iyi durumdadırlar. Öğrencilerin başarı durumları da iyiye doğru seyrediyor şimdi bunlardan da bazı kötü örnekleri alıp genelleyerek sözde ahlakçılık, dincilik, ıslahçılık yapmak (rolüne soyunmak) iğrençtir ve maksat başkadır.

Üstü açık veya kapalı olarak benim, yolsuzluğa, rüşvete, faize, adaletsizliğe göz yumduğum, fetva verdiği iftirasını yayanlara hakkımı helal etmiyorum. Eğer ahirete gerçekten iman ediyorlarsa bir daha düşünmelerini tavsiye ediyorum.

İyi niyetli ve erdemli insanlarımızı da uyarıyorum; ahlak ve adalet istismarcılarının oyununa gelmeyelim, Erdoğan’a karşı içeride ve dışarıda kampanya yürütenlerin maksadı ahlak ve adalet filan değil, yukarıda sıraladığım icraatı olmasa onu gözleri gibi korurlar.”

"İlahiyatçılar ‘ateist’ tartışmasıyla birbirine girdi: ‘Dincilik, ahlakçılık, ıslahçılık yapmak iğr." haberi, 26 Temmuz 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İlahiyatçılar ‘ateist’ tartışmasıyla birbirine girdi: ‘Dincilik, ahlakçılık, ıslahçılık yapmak iğr.. haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İlahiyatçılar ‘ateist’ tartışmasıyla birbirine girdi: ‘Dincilik, ahlakçılık, ıslahçılık yapmak iğr.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:44 AK Partililer sarayın müdavimi olmuş
  2. 08:41 Suzuki modellerinde nisan ayına özel kampanyalar
  3. 08:38 Kızılcık Şerbeti’nin Görkem’i Özge Özacar’dan Sıla Türkoğlu açıklaması
  4. 08:35 Tokat'ta peş peşe depremler
  5. 08:28 Verdiği pozlar olay olmuştu: Uraz Kaygılaroğlu özür diledi
  6. 08:24 Seçimi kazandı, 3 gazeteye aboneliği iptal etti: Yıllık 426 bin TL
  7. 08:14 Aytunç Erkin yazdı: Erdoğan’ın korkusu teşkilatların çözülmesi
  8. 08:10 İsmail Saymaz: Sopayla döverek öldürmüşler
  9. 08:06 Fehmi Koru: Erdoğan’ın oy hesabıyla onun hesabı arasında büyük fark var
  10. 08:04 Gök gürültülü sağanak geliyor: Meteoroloji’den İstanbul dahil çok sayıda kente uyarı
  11. 04:15 Bir boya çeşidi olan akrilik boya nedir?
  12. 04:11 Bir zamanlar Türkiye'nin önde gelen mobilya devi olan şirket iflas etti!
  13. 04:05 İstanbul'daki taksiciler, öldürülen meslektaşları için bir araya geldi
  14. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  15. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  16. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  17. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  18. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  19. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  20. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
Politika Haberleri