İmamoğlu: 16 milyon insanın hakkını yediler

İmamoğlu: 16 milyon insanın hakkını yediler

İmamoğlu: 16 milyon insanın hakkını yediler İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) iptal kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, canlı yayında FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.Geleceği...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçildikten sonra Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) iptal kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu, canlı yayında FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Geleceği tasarlayamamaktan dolayı Karadeniz’in kıyılarındaki yapılaşmanın çok çirkin olduğunu söyleyen İmamoğlu, "Karadeniz insanının bu ülkeye kattığı değerler vardır" dedi.

Seçilmiş Başkan Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasının satır başları:

-Karadeniz insanının bu ülkeye kattığı değerler vardır. Özellikle bürokrasisine. Okuyanı çoktur. Niye? Doğa koşulları zor. İkinci aşama gurbette çalışma. İstanbul'a göç, son otuz yılın karşılığıdır. Deprem gibi unsurlar da etkili olmuştur. Trabzon'un, Giresun'un çok daha eskidir. Ya okuyacaksın, ya da ticaret için, çalışmak için. Gurbette fırsat aramak vardır. Akçaabat'ta tütün yetiştirirdi benim ailem. Bizim göç etmemize mani olan şey tütün üreticiliğidir.

-Horon'u folklör kursunda öğrendim. Horon iyi bir spordur. Ama halaya da ayak uydururum.

-(Binali Yıldırım'ın "oy pusulası vermediler" iddiası) Kendilerine göre bütün bu usulsüzlüğün nedeni olarak bunu anlatıyorlar. Soruyu sorduktan sonra Binali Yıldırım'ın suratına bakın. Mahcubiyet var. 16 milyon insanın hakkının yenildiği bir ortamda bunu çok önemli bir gerekçeymiş gibi anlatırsanız böyle mahcup olursunuz.

-O gece Saat 10'da açıklama yapan Binali Yıldırım'ı herkes gözünün önünden geçirsin. Biz ne yaptık ıslak imzalı tutanakları takip ettik. YSK hakkımızı gasp etti.

-İstanbul'un gündemi şu an bizim için israf ve tasarruf.

(Gerekçeli karar) 17 günde gerekçeli kararın yazılmamasının sebebi, ellerinde gerekçe yok.

-123 sandıkta kamu görevlisi olmadığı için seçim iptal edildi diyor. Bu sandıklarda 4 tane oy pusulası vardı. Hepsini yenileyelim. Sorun kurullarda, cetvellerdeyse hepsini yenileyelim. Sonuca tesir etmiyor dediler. Elinizde 123 sandık da var, oy sayıları da var. 40 bin oy olsa 35 bin oy kullanıldı. Açıklasanıza sonucunu.

-Ülkenin yöneticisi, Sayın Cumhurbaşkanı ve rakibimiz dahil. "CHP yaptı demiyoruz" diyor. Kim çaldı? Basit bir söz değil ki. Size biri çaldı dese... Çok ağır iftira. Hakkımı yediler, hakkımızı yediler kardeşim. 16 milyon insanın hakkını yediler.

-Zaman yetmedi. İBB'de sadece özel kaleme ait araçları dizip sizi de çağıracaktım. Modelleriyle gösterecektim. Bir genel sekreterin üç arabası olur mu yahu?

-İstanbul'da muhalefet Türkiye'de iktidar bir karar veriyor. Ekrem İmamoğlu'nun adını yazmayın diyorlar. Ne yazıyorlar? İBB'nin adayı deyin. İsmim yok. CHP'nin İstanbul adayı yazıyorlar. Basın özgürlüğü, insanların bilgi alma hakkının korunması şu anda yok olmuş durumda. Böyle bir ortamda demokrasiyi siz inşa edemezsiniz. Tek başına bir yerel seçim değil.

-Halkımız demokrasiyi, özgürlüğü seviyor. Bütün bu medya düzenine karşı. Bağımsızlık mücadelesi vermiş bir toplumuz biz. Bir avuç insanın yaktığı ateş bütün yurdu kurtarmış. Biz o dönemi yaşamış insanların torunlarıyız. Yabancı basın mensupları geliyor söylediğim şey şu. Şu anda bir demokrasi sorunu yaşıyoruz. Biz bunu aşacağız. Biz herhangi bir Ortadoğu devleti değiliz. Bizim milletimiz hak araması demokrasi sorununu çözecektir.

-İstanbul halkına ait olan bir emaneti, dediler ki 25 yıl sonra bir başkası yönetsin. Ülkenin bu kötü durumunda esas işinizi ihmal ediyorsunuz. İşsizliği ve ekonomiyi çözmüyorsunuz.

"İmamoğlu: 16 milyon insanın hakkını yediler" haberi, 22 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: 16 milyon insanın hakkını yediler haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: 16 milyon insanın hakkını yediler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:34 İz Bırakmadan Temizlik: Sirke ve Su Karışımıyla Televizyon Ekranlarını Parlatın!
  2. 19:30 Brüksel'deki Adalet Sarayı Bomba İhbarıyla Sarsıldı: Patlayıcı Bulunamadı
  3. 19:12 Anket: Halkın Gözünden Trump'ın Sus Payı Davası
  4. 19:10 Son dakika: Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor
  5. 19:08 Galatasaray, İtalyan Yıldızı Vecino İçin Transfer Hareketi Başlattı
  6. 18:56 Kurtuluş Mahallesi'nde Köpek Saldırısı: Komşuların Yardımıyla Kurtarıldı
  7. 18:52 65 yıllık Türk giyim devi iflasın eşiğinde
  8. 18:51 Sağlıklı Kilo Verme Yöntemleri ve Doğal Kürler: Yaz İçin Hazırlık Başladı!
  9. 18:47 Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
  10. 18:47 Yıldızların Yol Gösterdiği Gün: Günlük Burç Öngörüleri
  11. 18:46 İsrail ordusu: "Böyle bir saldırıya yanıt vermemek mümkün değil"
  12. 18:41 Vefa Küçük, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı’na yeniden aday oldu
  13. 18:37 Manchester City-Real Madrid maçı ne zaman?
  14. 18:35 Savunma Devleri Su Altı Savaşında Yarışıyor: Manta Ray ve Türk Savunma Projeleri
  15. 18:29 İtalya'da ilginç uygulama! Cep telefonunu bırakana bir şişe şarap ücretsiz
  16. 18:28 Gülben Ergen: Sağlıklı Cilt İçin Lavanta Suyu Önemli!
  17. 18:24 İsviçre'nin Beypazarı Maden Suyu Yasağı: Doğurganlık İddiasıyla Gerginlik
  18. 18:22 İsrailli Bakan Katz’dan 32 ülkeye karşı "İran'a yaptırım" çağrısı geldi
  19. 18:19 AB'nin Kızıldeniz misyonu akıllarda soru bıraktı: İran saldırısından etkilendi mi?
  20. 18:19 Türk Yetkililer ABD'ye Yola Çıkıyor: Ekonomik Güven ve Yatırım Fırsatları Masada
Politika Haberleri