İmamoğlu: ‘Arap şirketleri arazi aldıysa aldı, eker biçerler artık, çünkü o proje…’

İmamoğlu: ‘Arap şirketleri arazi aldıysa aldı, eker biçerler artık, çünkü o proje…’

İmamoğlu: ‘Arap şirketleri arazi aldıysa ald... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin halk tarafından da istenmediğini söyleyerek, “Bir kişi istiyor diye İstanbul’u tehlikeye atamayız. Bilim söylesin” dedi.İstanbul Büyükşehir...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesinin halk tarafından da istenmediğini söyleyerek, “Bir kişi istiyor diye İstanbul’u tehlikeye atamayız. Bilim söylesin” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemin en sıcak konusu Kanal İstanbul ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözcü'nün haberine göre, Kanal İstanbul güzergahındaki arazilere Arap şirketlerinin ilgisine tepki gösteren İmamoğlu, “Arap şirketleri arazi aldıysa aldı. Eker biçerler artık. Çünkü olmayacak o proje. Yapılmayacak” dedi.

İmamoğlu, “İsteseniz de istemeseniz de yapacağız” söylemini sert eleştirerek şöyle konuştu.

"ORTADA KURAL DA YOK"

“Kuralına göre yapsan, mevzuyu tüm aşamalarını geçirerek yapsan diyeceğim ki ‘her şey kuralına uygundu biz laf dinlemiyoruz'. Ortada kural yok ki, plana işlenmemiş. Bir kamulaştırma kararı yok. Mesela Arnavutköy ve Başakşehir sınırlarında kanalın geçeceği yerler var. Hâlâ kanalın geçeceği yerlerde imar veriyor, inşaat ruhsatı veriyor, plan geçiriyor. Bu kadar karmaşık bir süreç. İçinde akıl ve bilim yok. Biz teknik verilerimizi açıklıyoruz. Her açıkladığımız veriye sonunda cümle değiştirerek yanıt veriyorlar. Biz ‘böyle olur' diyoruz. Karşılığında ‘böyle olmaz' diyorlar. Açıklama sorumlusu gibi bakan her gün çıkıp bir cevap yetiştiriyor.”

Projeye 75 milyar liradan fazla harcanacağını savunan İmamoğlu, “200 milyar deseniz yanılmazsınız. İş insanı olarak kalem kalem çıkarsam maliyeti bulurum en fazla yüzde 25 yanılırım. Bu projenin maliyeti asla 75 milyar TL değil” dedi. Projeye şiddetle karşı çıkan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"BU KADAR YILDIR İSTANBUL'DAYIZ VAR MI BÖYLE BİR TEPKİ"

İmamoğlu, vatandaşın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yaptığı Kanal İstanbul itirazlarının yağmur ve çamura rağmen rekor düzeyde olduğunu söyledi.

İmamoğlu konu hakkında şöyle konuştu:

“Türkiye tarihinde bir ilk yaşanıyor, kuyruklara bakın. Halkın korumacı duygusunun önüne geçemezler. İlk kez toplumsal tepki ile bir projeye itiraz ediliyor. Bunu duymayan akıl, tüm zihniyle topluma bütün duyu organlarını kapatmış, kendi kafasına göre karar vermeyi kabiliyet kabul ediyor. Bu kadar yıldır İstanbul'dayız var mı bir plana böyle bir tepki, itiraz?”

TARİHİMİZE BÜYÜK İHANET

“Bu güzel memleketin doğasını mahvediyoruz. Bu mesele önce İstanbullunun meselesi, sonra 82 milyon vatanseverin meselesi. Daha da ötesi dünyanın meselesi. Kafana göre dünyanın coğrafyası ile oynayamazsın. Olamayacağını akılla bilimle anlatacağız, asla siyasileştirmeyeceğiz. Kimse de sayın Cumhurbaşkanı istiyor diye kabul etmesin. Akıl ve bilim kabul ediyorsa etsin. Bu proje, 1453'te Fatih Sultan Mehmet'in fethedip bize emanet ettiği tarihe ihanettir.”

ÇED'e itiraz sürerken plan değişti, Arap yatırımcıların aldığı tarlalara imar çıktı!

Kanal İstanbul Projesi'nin ÇED raporuna yönelik itirazlar devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın jet hızıyla plan değişikliğine gittiği ortaya çıktı. ÇED süreci tamamlanmadan projenin etrafına kurulacak “Yenişehir” İstanbul'un anayasası kabul edilen Çevre Düzeni Planı'na işlendi. Plan değişikliği, ÇED raporunun askıya çıktığı 23 Aralık 2019 günü onaylandı. 30 Aralık günü askıya çıkarılan plan bir ay boyunca itirazlar için askıda kalacak. Yeni plan ile kanalın etrafına konutlar, oteller, sanayi siteleri, teknoparklar, üniversiteler, haller, TIR-kamyon parkları, kongre ve fuar merkezleri, kamping alanları, izci kampı, spor tesisleri, tam donanımlı hastaneler inşa edilecek.

"İmamoğlu: ‘Arap şirketleri arazi aldıysa aldı, eker biçerler artık, çünkü o proje…’" haberi, 02 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: ‘Arap şirketleri arazi aldıysa aldı, eker biçerler artık, çünkü o proje…’ haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: ‘Arap şirketleri arazi aldıysa aldı, eker biçerler artık, çünkü o proje…’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  2. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  3. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  4. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  5. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  6. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  7. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  8. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  9. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  10. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  11. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  12. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  13. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  14. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  15. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  16. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  17. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  18. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  19. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  20. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
Politika Haberleri