İmamoğlu: Askerimizin yanındayım ama kafam rahat değil

İmamoğlu: Askerimizin yanındayım ama kafam rahat değil

İmamoğlu: Askerimizin yanındayım ama kafam r... Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Suriye

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye'nin 9 Ekim'de başlattığı Suriye operasyonunu "Toplumumuz tam olarak aydınlanmış değil. Konunun uzmanı değilim, çok bilgi sahibi değilim ama kaygılıyım" diyerek değerlendirdi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık koltuğunda 100. günü geride bırakmasının ardından görüştü.

Florya’da “Başkanlık Konutu” diye bir yer... Kadir Topbaş zamanında büyük ölçüde elden geçirilmiş. İçinin tefrişatına bakanın aklına Kadir Abi gelir. Çünkü dekorasyon, tam da Kadir Abi tarzını yansıtıyor.

Sabahın erken saatlerinde bu konutta buluştuk Ekrem İmamoğlu ile...

“Bu konuta taşınacak mısınız?” diye sordum... “Burası çok büyük bir bahçe içinde... Fazla masraflı bir yer... Çalışanı çok... Buraya taşınmayacağım. Burayı sosyal amaçlarla kullanacağız. Bir proje üzerinde çalışıyoruz” diye yanıt verdi.

Beylikdüzü’nde oturmaya devam ediyor İmamoğlu... Daha merkezi bir yerde, masrafı az ama prestiji yüksek bir başkanlık konutuna ise sıcak bakıyor.

“Başkanlıkta yüz gün oldu mu?” diye sordum İmamoğlu’na... Kısacık bir hesap yaptı ve “Bugün itibariyle tam yüz gün oldu” dedi. Bir yüz gün yorumu yapmasını istedim. “Her şey iyi gidiyor” dedi.

KUTUPLAŞMA

Siyasi kutuplaşmayı bitirmeye yönelik adımlar atmıştı Ekrem İmamoğlu... Ancak kutuplaşmanın göbeğinde kalmaktan da kurtulamadı... Bunu hatırlattım kendisine... “Doğru... Bir kutuplaşmanın ortasında kalmışım gibi bir hava var ama bu hava sokakta yok. Ben vatandaşın arasında böyle bir kutuplaşma görmüyorum”.

DİYALOG

Benimle görüşmesinden sonra Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile buluşacağını söyledi İmamoğlu... “Bu bir diyalog atılımı mı?” diye sordum. “Hayır” dedi ve ekledi: “Bütün belediye başkanlarımızla buluşacağım. Bugünkü durağımız Esenler... Ben hiçbir zaman diyalogdan uzak durmadım. Bütün partileri ziyaret etmek istedim ama AK Parti kapıyı kapattı, MHP ise hiç cevap vermedi”.

SİRKECİ/HAYDARPAŞA

Sirkeci ve Haydarpaşa’yı düzenleme yetkisinin belediyede olmasını talep ediyor İmamoğlu ve bu konuda çok hassas... “Kültürel etkinlik yaptırsın diye bu iki önemli alanı bir şirkete vermek de neyin nesidir” diye soruyor.

METROBÜS

Metrobüs duraklarındaki olağanüstü yoğunlaşma konusunu da sordum İmamoğlu’na... “Sorun çözüldü” dedi, ardından da ekledi: “Geçici bir sorundu... Planlamayla aştık”.

ÇİNCE

Turistik yerlere asılan Çince tabelalara Doğu Türkistan davasına sahip çıkanların gösterdikleri tepkileri hatırlattım. İmamoğlu şu yanıtı verdi: “Herkesin hassasiyetine saygı gösteririz ama Çin’le bizim ticari ilişkilerimiz var. Çin’den bize turist geliyor. Çinlilerin tatil dönemlerinde bu tabelaları asacağız. İranlıların tatil döneminde de Farsça tabelalar asacağız. Amacımız dünya kenti İstanbul’a daha çok turist çekmek”.

ASKERİMİZİN YANINDAYIM AMA KAFAM RAHAT DEĞİL

“Türkiye’nin elbette kendini teminat altında hissetmesi lazım... Ama bölgedeki iki unsur, ABD ve Rusya, 24 saatte farklı tavırlar alabiliyor, bu yüzden bir yurttaş olarak kafam rahat değil, bu yüzden endişeliyim. Bir karmaşanın içine mi çekiliyoruz? Güvenli alan gerçekten oluşturabilecek mi? Suriyeliler oraya yerleştirilebilecek mi? Belirsizlikler var. Toplumumuz tam olarak aydınlanmış değil. Konunun uzmanı değilim, çok bilgi sahibi değilim ama kaygılıyım. Sonuçta şehitlerimiz oluyor ve buna çok üzülüyoruz. Ama yine de şunu vurgulamak istiyorum: Silahlı Kuvvetlerimizin, Mehmetçiğimizin tabii ki yanındayız”.

YAZININ TAMIMI İÇİN TIKLAYIN

"İmamoğlu: Askerimizin yanındayım ama kafam rahat değil" haberi, 10 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu: Askerimizin yanındayım ama kafam rahat değil haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu: Askerimizin yanındayım ama kafam rahat değil 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  2. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  3. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  4. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  5. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  6. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  7. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  8. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  9. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  10. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  11. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  12. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  13. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  14. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  15. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  16. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  17. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  18. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  19. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  20. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
Politika Haberleri