İmamoğlu çekildiğini duyurmuştu… Bakan Kurum'dan 'yetkisi yok' açıklaması

İmamoğlu çekildiğini duyurmuştu… Bakan Kurum'dan 'yetkisi yok' açıklaması

İmamoğlu çekildiğini duyurmuştu… Bakan Kurum... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden çekildiğini duyurmasının ardından ...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul İşbirliği protokolünden çekildiğini duyurmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kanal İstanbul Projesi İşbirliği Protokolü'nden tek taraflı çekilme yetkisinin olmadığını söyledi.

Kurum, Kanal İstanbul'un yapılacağı alanda toplu olarak bir bireyin arsa toplamasının söz konusu olmadığını iddia etti.

Kurum, "Vatandaşımızın istemediği projeyi bu zamana kadar yapmadık, yapmayacağız. Belediye başkanlığı vatandaşlara hizmet ederek olur. Sayın Başkanın 6 ayda ne yaptığını sormak lazım" dedi.

Kurum, Akıllı Şehirler Eylem Planı tanıtımında konuştu.

Kurum, "2050 yılında nüfus artışıyla 100 milyona gittiğimizde, atık suların geri kullanmalarını arttıramazsak, yeni kaynaklarımızın şehre ilişkin projelerinin tamamlanmaması, israftan uzaklaşan projelerin yapılmaması halinde su kıtlığı çekebiliriz. 2050 yıllarında su savaşlarının çıkacağı öngörüsü ile bu çalışmanın da ne denli önemli olduğu görülüyor. Kuracağımız ileri biyolojik arıtma tesisleri, akıllı sistemlerle sudaki geri dönüşüm miktarını arttıracağız" diye konuştu.

Kurum, "Binalarımızda kuracağım akıllı sistemlerle gri suların geri kazanımını sağlayacağız. Ülkemizde 19,5 milyon binamız var. Yine yaptığımız çalışmalarla gördük ki bu binaların yüzde 90’ında akıllı sistem çok az. Yenilenebilir enerji konusunda çalışmalarımızı başlattık. Bugün Türkiye’nin en akıllı binalarından biri olan bakanlık merkez binasında enerji tasarrufu konusunda önemli noktalara ulaştık. Cumhurbaşkanımızın kamu kurumlarına en az yüzde 15 enerji tasarrufu sağlama talimatı olmuştu. Biz de bugün bakanlık binasında kullandığımız enerjinin altıda birini kendimiz üretiyoruz" ifadesini kullandı.

Kurum açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı Külliyesi’ne sıfır atık projesi kapsamında çöp kamyonu gelmiyor. Enerji, su tasarrufu noktasında örnek olacak bu uygulamaları tüm belediyelerimizle birlikte yaygınlaştırmak ve hayata geçirmek için kamuoyunu bilgilendireceğiz.

Ülkemiz yeni akıllı şehirler kazanmış olacak. Aslında bugün bir örneğini İstanbulumuz da yapıyoruz. İstanbul’da dünyaya örnek olacak 60 bin konutluk önemli bir proje yürütüyoruz. Bu projenin tamamında akıllı sistemler inşa edeceğiz. Yatay mimari esaslı, millet bahçelerinin olduğu projeyi hayata geçiriyoruz.

Kanal İstanbul’un ÇED sürecinde sona geldiğimizi ifade etmiştim. Dün onayladık, 10 gün için halkımızın incelemesine sunulmuş durumda. Kanal İstanbul projesi yapıldığında, iki yakaya kuracağımız nüfus olarak 500 bini aşmayacak yatay mimari esaslı çok önemli projeyi kuracağız. O proje kapsamında yapmış olduğumuz planlarda da akıllı şehiri zorunluluk hale getireceğiz. Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’a trafik, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla nefes aldıracak iki örnek akıllı şehiri yapacağız"

"İmamoğlu çekildiğini duyurmuştu… Bakan Kurum'dan 'yetkisi yok' açıklaması" haberi, 24 Aralık 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan İmamoğlu çekildiğini duyurmuştu… Bakan Kurum'dan 'yetkisi yok' açıklaması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu çekildiğini duyurmuştu… Bakan Kurum'dan 'yetkisi yok' açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  2. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  3. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  4. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  5. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  6. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  7. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  8. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  9. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  10. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  11. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  12. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  13. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  14. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  15. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  16. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  17. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  18. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  19. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  20. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
Haberleri