İmamoğlu'ndan toplanma alanları açıklaması: '20 yılda toplanma alanları sayısı 77'ye düştü!'

İmamoğlu'ndan toplanma alanları açıklaması: '20 yılda toplanma alanları sayısı 77'ye düştü!'

İmamoğlu'ndan toplanma alanları açıklaması: ... Habertürk canlı yayınına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Depremin önemli bir ikaz olduğunu düşünüyorum. Bizim bu ikazı bir fırsata dönüştürme

Habertürk canlı yayınına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Depremin önemli bir ikaz olduğunu düşünüyorum. Bizim bu ikazı bir fırsata dönüştürme zorunluluğumuz var" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu canlı yayında İstanbul'daki 5.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalar yaptı.

İmamoğlu, çok tartışılan toplanma alanlarıyla ilgili, "1999 depreminden sonra çok konuşuldu deprem toplanma alanları. İlk olarak bir tespit yapılmış İstanbul'da. Örneğin 470 büyük alan tespit edilmiş. Ne yazık ki bu büyük toplanma alanlarının sadece 77'si kalmış. Diğerleri yapıya dönüşmüş. Başka fonksiyonlara dönüşmüş. Geçtiğimiz yollarda bu boşlukların neye döndüğünü hepimiz görebiliyoruz" dedi.

TOPLANMA ALANLARI 20 YILDA 77'YE DÜŞTÜ

"Depremi ne zaman yaşayacağımızı bilmiyoruz. İnsanlarımızın yapması gereken ‘ben sağlam bir binada mı oturuyorum’ olmalı" diyen İmamoğlu, toplanma alanlarına ilişkin, "Hepimiz İstanbul’da depremi yaşadık. Çok hızlı unuttuk. Hadi vatandaş unuttu kurumlar da unuttu. Belediyeler unuttu. İstanbul’un yapılaşması başka bir hale dönüştü. 1999 depreminden sonra çok konuşuldu deprem toplanma alanları. İlk olarak bir tespit yapılmış İstanbul’da. Örneğin 470 büyük alan tespit edilmiş. Ne yazık ki bu büyük toplanma alanlarının sadece 77’si kalmış. Diğerleri yapıya dönüşmüş. Başka fonksiyonlara dönüşmüş. Geçtiğimiz yollarda bu boşlukların neye döndüğünü hepimiz görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

'HABERİ ALINCA GERİ DÖNDÜM'

İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bizim önceliğimiz deprem olmalı. Deprem haberini alınca Ankara’ya gidiş için geri döndüm. Yolda şunu düşündüm bizim konuşacağımız konular bunlar. Televizyonların meşgul edilmesi gereken ve insanların aydınlanması gereken hususlarda kıymetli hocalarımızın İstanbul’u bilinçlendirmesi gerekiyor. Çoğu zaman günlerimizi başka konularla heba ediyoruz. Deprem denince hocalarımızın bize verdiği bilgiler çok değerli."

'DEPREM SİYASETTEN UZAK BİR MESELE'

"Belediye başkanıyım haberi alır almaz ilk yaptığım çocuklarımın okulunu aramak oldu. Hepimiz anneyiz, babayız.Depremin milli mesele olduğunu, şeffaf olmamız gerektiğini, tümüyle kendimizi unutup bu işi bilen insanlara kendimizi teslim etmek zorunda olduğumuzu söylüyorum. Siyasetten uzak bir mesele.Sorumluluk taşıyan, bu konunu siyasete alet olmayacağını bilen, bu ahlaka sahip belediye başkanı olma sorumluluğundayım. Yapı stoku açısından sorunlu olan hala aynı yerleri konuşuyoruz. Bir şey değişmedi. Tespit yaparsak sıkıntılıyız. Kentsel dönüşümle ilgili süreç sıkıntıyı çözmemiştir. Risk alarak, insanlarla ve şehrimizle yüzleşerek bunu yapmak zorundayız. Şeffaf bir şekilde bu işi bilen insanlarla çözeceğimizi düşünüyorum. Bu ülkenin hangi birimi hangi kurumu varsa hepimiz mesulüz. Bir arada konuşmak zorundayız."

"Fuat Oktay çağırdı. Gittik konuştuk. Vali yardımcımızla paylaştım, hangi idarecimiz çağırırsa koşa koşa giderim.İstanbul'un sorunlarını şöyle tanımladık: Ulaşım, her gün sıkıntı çekiyoruz. Görünmeyen tehlike deprem. Ansızın geliyor. Hayatımızı alabora ediyor. Bilim insanlarının önünde sık sık tekrarlıyorum ama dua ediyorum mümkün olduğu kadar geç gelsin. Deprem siyasetten uzak bir mesele."

'ÇOK RİSKLİ BİNALAR VAR'

İmamoğlu, Fatih Altaylı'nın deprem söylentileri hakkındaki sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Bunu bilecek insanlar yanınızda. Bir haftaki önceki risk neyse şimdi de öyle. Yapıların sağlamlığı önemli. Birlikte çalışacağız. Bizim kıymetli hocalarımızın araştırmaları ve çalışmaları var. Yurt dışında çalışmalar var. Birleştireceğiz. Hocamız yanlış anlamasın. Para mı? Çözeriz, kolay. Camide minare yıkımı oldu. Bir kısım hasarlı binalar var. Değerlendirmeler sürüyor. Metruk binalar var. Çok riskli diye bilinen binalar bu depremde bu hale gelmedi. Çok riskli binalar var. Kartal'daki bina çökmesi, Sarıyer'de tespit ettiğimiz bina. Vatandaşlarımızın sorumluluğu var. Bizim de sorumluluğumuz var. İbadethanelerde bu işi eğitimi haline getirmeliyiz. Deprem uygulaması tatbikatını milletçe yapabilmeliyiz. AVM'de insanlar koşuyor. Minibüs şoförü, otobüs şoförü ne yapacağını bilmeli."

"İmamoğlu'ndan toplanma alanları açıklaması: '20 yılda toplanma alanları sayısı 77'ye düştü!'" haberi, 26 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İmamoğlu'ndan toplanma alanları açıklaması: '20 yılda toplanma alanları sayısı 77'ye düştü!' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İmamoğlu'ndan toplanma alanları açıklaması: '20 yılda toplanma alanları sayısı 77'ye düştü!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  2. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  3. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  4. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  5. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  6. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  7. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  8. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  9. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  10. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  11. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  12. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  13. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  14. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  15. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  16. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  17. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  18. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  19. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  20. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
Politika Haberleri