İnce: Kurultay’da bunları anlatacağım!

İnce: Kurultay’da bunları anlatacağım!

İnce: Kurultay’da bunları anlatacağım! Gazeteci Rahmi Turan'ın "Saray'a giden CHP'li" haberinden sonra ortaya çıkan tartışmalar sürüyor.Muharrem İnce, ‘Saray’a giden CHP’li’ iddiasına ilişkin...

Gazeteci Rahmi Turan'ın "Saray'a giden CHP'li" haberinden sonra ortaya çıkan tartışmalar sürüyor.

Muharrem İnce, ‘Saray’a giden CHP’li’ iddiasına ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İnce,”Bu komployu kuranların birçoğunu biliyorum. Kurultay’da bunları anlatacağım” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Saray’a giden CHP’li” olarak açıkladığı Muharrem İnce, Habertürk’te katıldığı Türkiye’nin Nabzı programında iddialara yanıt verdi.

İnce’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Ben namusumu şerefimi korumaya çalışan bir insanım. Kumpas kurulmuş bir insanım. Mağdur edilen şerefine dil uzatılan, hakaret edilen kişi benim.

“Rahmi Turan’da benim cep telefonum var, onun telefonu da bende var. Daha önce 3-4 kez görüşmüştük. Taraf benim, olayın öznesi benim. Ama beni aramıyorsun. ‘CHP’den aldım, Kılıçdaroğlu’na doğrulattım’ diyor. Rahmi Turan’dan önce diğer gazetecilere gitmişler. Ben tabi kendime üstüme toz kondurmadım. Derin bir komplo-tezgah kurulduğunu o anda anlamadım.

Eğer gizlice gidip sayın Cumhurbaşkanı ile görüşen biri varsa bu şerefsizce bir olaydır. ‘Bunu sen yaptın’ deyince benim şerefime leke sürüyorsun.

“PARTİYİ KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Kılıçdaroğlu ‘şaşırmadım’ diyor. Bir insan niye şaşırmaz. Ya o konuşmayı biliyor ya da biri söyledi. Genel Başkan’ın açıklamasından sona arkadaşları çağırdım, basın açıklaması yazalım dedim. Açıklamayı yazdık. Genel Başkanı aradıktan 10 dakika sonra beni aradı. Ona hislerimi, başımıza neler gelebileceğini anlattım. Bu kişi ben değilim. Partiyi karıştırmaya çalışıyorlar. ‘Ben İnce’ye inanıyorum. Adı geçen diğerlerine de inanıyorum. Yalandır’ deyin, kapatın. Yoksa bu olay çok büyür, parti büyük yara alır’ dedim. Israrla ‘görüşelim’ dedim zamana yaydı.

“GENEL BAŞKANI KANDIRMIŞLAR”

Yok böyle bir görüşme. Bu bir masal. Burada hedef benim. Ama bu menfaat grubu, bugün bunu bana yapan, yarın kendisine yapar. Genel Başkan ‘biliyorum’ dediğine göre, kandırmışlar Genel Başkanı.

“YARGI YOLUNA BAŞVURACAĞIM”

Tezgah var mı? Var. Sözcü Gazetesi var mı bu tezgahta? Yok. Rahmi Turan var mı? Göbeğinde. 80 yaşında insan torunlarına ne diyecek. Torunları ‘Muharrem İnce’ye iftira attın’ demeyecek mi? 80 yaşındaki insan gazetecilik hırsı ya da başka menfaatler için başka bir insana iftira atıyorsun. Bu burada kalmayacak, yargı yoluna başvuracağım.

Talat Atilla kendisi yazmıyor, başkasına yazdırıyor. ‘Kaynağı açığa çıkar, işinden olurmuş’.

Yargı insanların gözünde yerlerde sürünüyor ama gazetecilik de ilk ikiye girer.

“AÇIKLAYACAKSAN AÇIKLA”

Rahmi Turan’ın bir başka yalanı, beni defalarca aramış ama ulaşamamış. Sonraki yazısındaysa ‘numarası bende yok’ diyor. Türkiye’de biri bana ulaşamıyorsa yalan söylüyordur. Turan ilk aşamada ‘Saray’a yakın biri, işinden olur’ dedi. İkinci açıklamasında ’20 yıllık dostum’ dedi. Talat Atilla ‘Kılıçdaroğlu açıklamazsa ben açıklayacağım’ diyor. CHP Genel Başkanı’nı tehdit ediyor. Atatürk’ün kurduğu partinin başkanını tehdit ediyor. Açıklayacaksan açıkla. Bir gazetecinin haddine mi düşmüş bizim genel başkanımızı tehdit etmek.

Talat Atilla tweet atacağına ismi açıklasın.

Muharrem İnce kendine pay çıkarıyor’ diyorlar. Ben pay çıkarmıyorum, şerefimi kurtarmaya çalışıyorum. Beni bilenler, tanıyanlar bana pay çıkarıyor.

“KURULTAY’DA ANLATACAĞIM”

Bu komployu kuranların birçoğunu biliyorum. Kurultay’da bunları anlatacağım. 24 Haziran’dan beri susuyorum. Gözüm gibi bakıyorum partime, aman yara almasın diye. Ama susarsak temiz siyaset olmaz. Sen kendi partinin evladına kumpas kurarsan nasıl temiz siyaset olsun.”

“ERDOĞAN BUNDAN YARARLANMAK İSTER Mİ? İSTER”

Erdoğan bundan yararlanmak ister mi? İster. Sen kendi partinin cumhurbaşkanı adayını harcarsan, bundan yararlanmak ister.

“KILIÇDAROĞLU İLE BERABER MAĞDURUZ”

Erdoğan CHP için MİT’i kullanıyor mu? Tabi kullanıyor. Bilmediğimiz bir şey mi? Özel hayatımızdan tutun telefonlarımıza kadar. Burada sayın Kılıçdaroğlu ile beraber mağduruz. Ben daha çok mağdurum. Sadece kendi partilisini korumadığı için kızıyorum.

Sayın Erdoğan bana haber gönderseydi, ‘Seninle görüşmek istiyorum’ deseydi hemen Sayın Kılıçdaroğlu’nu arardım. Kaptan o çünkü. Gideceğim zaman tweet atardım; ‘Şu saatle Sayın Erdoğan ile görüşeceğim’ derdim. Yanıma mutlaka birini alırdım. Ben 40 yıllık siyasetçiyim. Acemi miyim ben?

Üç beş kişilik grup için koca partiyi zan altında bırakmam. Temizleyebiliriz. Temizleyebileceğimizi düşünüyorum. Ben partimin bu şebekeden arınmasını istiyorum. Arınacak bu, çaresi yok. Bundan da güçlenerek çıkacağız.

(Aynı teknede tatil yapmışlar demiştiniz?) Açıklarım onları da.

“DİSİPLİNLİK BİR ŞEY YAPMADIM”

Ben disiplinlik bir şey yapmadım. Mağdurun, şerefini korumak bir insanın disipline verildiği nerede görülmüş? Disipline gidecek olan kişi şu… Talat Atilla’ya yalan bilgiyi verecek kişi tespit edilecek ve açılacak. Öyle bir şey olacağını sanmıyorum. Beni disipline vermek ayaklarına sıkmak olur. Partiyi bilirim, disiplini bilirim, asla o konuda hata yapmam. Saygı gösteririm ama saygı da isterim.

Partinin yöneticileri iki yıllığına seçilmiş kiracılarıdır. Biz onların marabaları değiliz. Parti Sözcüsü çıkacak, ‘Muhremmen İnce bizim arkadaşımız, böyle bir şey yapmamıştır’ diyecek.

(Talat Atilla’yı arar mısınız?) Neden arayayım?

(Kaset komplolarıyla bu olay arasında benzerlik görüyor musunuz?) Hayır. Bana bu komployu düzenleyenler daha cahil, kafaları daha az basıyor. Komplo kuruyorsan adam gibi kur, bir tutar tarafı olsun.

Cumhurbaşkanlığı kampanyasında otobüse binmek için torpil arayanlar bugün altımı kazıyor.

“MİLLET İTTİFAKI DEVAM ETMELİ”

Millet ittifakı devam etmeli. İyi işler yapıldı. Orası bir demokrasi cephesidir. Duyarlılıkları farklı da olsa kimsenin oyuna gelmemesi lazım.

İmamoğlu ile uğraşılıp uğraşılmadığını kendisi bilir. İmamoğlu ile görüşüyoruz, WhatsApp’tan mesaj atıyorum, ‘görüşelim’ diye, Özel Kalem üzerinden değil.

“CHP’DE OLANLAR DEĞİL, CHP’DE BULUNANLAR BANA KUMPAS KURDU”

Bir parti düşünün 60 yıldır iktidar olamamış ama hala ayakta duruyor. İktidar partileri iktidardan düştükten sonra üç beş yıl içerisinde dağılıp gider. Ama CHP’nin 60 yıl sonra bile umudu yüksek, CHP direnişin partisi. CHP savaş meydanlarında kuruldu o nedenle uğraşmaya devam edecekler. Cumhuriyet Halk Partililer kumpas kurmazlar. CHP’de olanlar değil, CHP’de bulunanlar bana kumpas kurdu.

Zonguldak mitinginde hasta değildim, ilk kez açıklıyorum, adaylıktan çekilmeyi düşünüyordum. Bugün olsa çekilirdim.

"İnce: Kurultay’da bunları anlatacağım!" haberi, 24 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan İnce: Kurultay’da bunları anlatacağım! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İnce: Kurultay’da bunları anlatacağım! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 SNP-Yeşiller Koalisyonu Çöktü: İskoçya'da Sera Gazı Anlaşmazlığı Krizi
  2. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  3. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  4. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  5. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  6. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  7. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  8. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  9. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  10. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  11. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  12. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  13. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  14. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  15. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  16. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  17. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  18. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  19. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  20. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
Politika Haberleri