iPhone 11 Pro özellikleri ve telefon hakkındaki tüm detaylar

iPhone 11 Pro özellikleri ve telefon hakkındaki tüm detaylar

iPhone 11 Pro özellikleri ve telefon hakkınd... 3 farklı iPhone modeli ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıktı. Tanıtılan modeller arasında en çok merak edilen ise iPhone 11 Pro ’ydu.

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Apple, büyük bir sabırsızlıkla beklenen yeni iPhone modellerini nihayet tanıttı. Cupertino merkezli şirket beklenildiği üzere 3 farklı iPhone modeli ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıktı. Tanıtılan modeller arasında en çok merak edilen ise XS’in devamı niteliğindeki iPhone 11 Pro ’ydu.

Malum, Apple bu yıl isimlendirme politikasında ufak bir değişikliğe gitti. XR’ın halefi iPhone 11 ismiyle karşımıza çıkarken, XS’in devamı niteliğindeki modeli iPhone 11 Pro, XS Max’ın halefi ise 11 Pro Max ismiyle tanıtıldı.

Peki Apple’ın yeni iPhone modelleri ne gibi değişiklikler vaat ediyor. Dilerseniz lafı çok uzatmadan bu detaylara göz atalım.

Tasarımda değişen pek birşey yok

Değerlendirmemize ilk olarak tasarımla başlayalım. Apple yeni iPhone modelinde de tasarımsal anlamda bir yeniliğe gitmemiş. Yani 2017’de tanıtılan iPhone X’te karşımıza çıkan çentikli tasarım çizgisi, 2019’da da aynen devam ediyor.

Telefonun ön yüzünde 1125 x 2436 piksel çözünürlüğünde 5.8 inçlik OLED ekran yer alıyor. Samsung imzası taşıyan bu çentikli ekranın gövdeye oranı ise yüzde 80.4 dolaylarında. Bu değerin günümüz modelleri baz alındığında hayli düşük kaldığı söylenebilir.

Telefonun arka tarafına geçtiğimizde ise sol tarafta konumlandırılmış 3’lü ana kamera ile karşılaşıyoruz. Kare şeklinde konumlandırılan bu kamera modülünün içerisinde led flaşı da yer alıyor.

iPhone 11 Pro’nun arka yüzü XS ve X modellerinde olduğu gibi camla kaplanmış durumda. Yani bu açıdan da değişen bir durum söz konusu değil.

Apple A13 ile artan güç

iPhone 11 Pro’nun en önemli farkı ise önceki nesle oranla hayli güçlü olması. Apple’ın 7nm+ üretim sürecine dayandırdığı A13 Bionic yonga setinden güç alan telefon, sistemini 6GB RAM ile destekliyor. GPU tarafında ise yine Apple’ın kendi ürettiği yongalardan yararlandığını görüyoruz.

Geçtiğimiz yıl satışa sunulan XS, XS Max ve XR perfromans açısından kullanıcılarını üzmemişti. Dolayısıyla iPhone 11 Pro da performans açısından beklentileri karşılayacak bir kapasiteye sahip.

Ters şarj özelliğinin de yer aldığı yeni iPhone modeli 3190 mAh kapasitesine sahip ortalama bir bataryadan besleniyor. Açık konuşmak gerekirse, Apple’ın batarya konusunda kapasiteyi biraz daha arttırması gerektiğini söyleyebiliriz. Özellikle de ters şarj özelliği olan bir modelde 3190 mAh’lık batarya pek de yeterli değil.

Kamera sayısı artıyor

Apple biraz geç de olsa kamera sayısını arttırma kararı almış. Piyasadaki rakipleri 4 hatta 5 kameralı telefonlar geliştirirken, Apple sonunda 3 kamera kullanımına yer vermiş.

iPhone 11 Pro’da 12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/2.55″, 1.4µm, PDAF, OIS, 12 MP, f/2.4, 52mm (telephoto), 1/3.4″, 1.0µm, PDAF, OIS, 2x optical zoom, 12 MP, (ultrawide) özelliklerinde 3’lü ana kamera modülü yer alıyor. Ayrıca ön taraftaki selfie kamerasının da 12MP olduğunu hatırlatalım.

Malware (Zararlı yazılım) nedir?

Elbette söz konusu kamera olduğunda rakamlara bakarak tahminde bulunmak pek doğru olmayacaktır. Dolayısıyla iPhone 11 ile çekilen fotoğrafları görmeden, ya da DxOMark puanına bakmadan yeni iPhone modelinin kamerası hakkında yorum yapmayalım.

Sonuç olarak iPhone 11 Pro bizleri çok da şaşırtmadı. Zaten telefon tanıtılmadan haftalar öncesinde pek çok detayı sızdırılmıştı. Ayrıca Apple da öyle aman aman devrimsel bir yenilik duyurmadı. Kısaca özetlememiz gerekirse, dağ fare doğurdu.

"iPhone 11 Pro özellikleri ve telefon hakkındaki tüm detaylar" haberi, 12 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan iPhone 11 Pro özellikleri ve telefon hakkındaki tüm detaylar haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. iPhone 11 Pro özellikleri ve telefon hakkındaki tüm detaylar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
  2. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
  3. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
  4. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
  5. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
  6. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
  7. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
  8. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
  9. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
  10. 17:38 İsrail Askerlerinin Ev Baskınında Köpek Saldırısına Uğrayan Filistinli Genç: Useyd Taha
  11. 17:34 Fenerbahçe, Sivasspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
  12. 17:33 SimSimi nedir? SimSimi hakkında uyarılar
  13. 17:30 ATO Başkanı: Fiyat Artışlarıyla Mücadelede Birlik ve Sabır Önemli
  14. 17:27 TEKNOFEST 2024 ne zaman ve nerede?
  15. 17:23 Ak parti Başkanı Erdoğan'dan Şaşırtan Açıklama: 'Artık Fenerbahçeli Değilim!'
  16. 17:20 Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Eleştiri Yağmuruna Tutuldu!
  17. 17:17 Ankara'da Boşanma Sürecindeki Kadın Cinayete Kurban Gitti
  18. 17:12 Serdar Ortaç'ın Mücadelesi: Playback Konserde Denge Zorluğu
  19. 17:07 Balık Av Yasaklarıyla Fiyatlar Tırmanıyor: Tezgahlar Boş Kalmıyor
  20. 17:03 Fitch Ratings, Türkiye'nin Kredi Notu Yükselmesinin Ardından Panel Düzenleyecek
Teknoloji Haberleri