İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor

İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor

İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasala... Finans analisti İslam Memiş, İran-İsrail geriliminin piyasalara etkilerini değerlendirdi. Altın için 'risk var' uyarısı yaptı. Borsa İstanbul'da düşüş beklentisi öne çıkıyor. Dolar ve euroda yatay seyir devam ediyor. Bitcoin ve gümüşte dalgalanmalar gözlemleniyor.

Finans analisti İslam Memiş, İran-İsrail geriliminin piyasalara etkilerini analiz etti. Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve borsadaki düşüş beklentisi dikkat çekiyor. Dolar ve euroda ise stabil bir seyir gözlemlenirken, Bitcoin ve gümüşteki dalgalanmalar yatırımcıları endişelendiriyor. Petrol fiyatları şu anda istikrarlı seyrederken, piyasalardaki belirsizliklerin etkisiyle yatırımcılar stresle baş etmeye çalışıyor.

Finans analisti İslam Memiş, piyasaları tedirgin eden İran-İsrail geriliminin olası etkilerini değerlendirdi.

Youtube hesabından paylaştığı videoyla, tüm yatırım araçlarını tek tek ele alıp rakamsal tahminlerini ve olası senaryoları açıklayan Memiş, altın için uzun bir süre sonra ilk kez 'risk var' uyarısında bulundu.

Memiş, "İsrail'in misillemesi geldi, bu süreç devam edecek. Bu sürece tiyatro diyenlere de iyi akşamlar diliyorum. 14 Nisan akşamı İran-İsrail geriliminin bir savaşa dönüşeceğine ve kontrollü şekilde Ukrayna-Rusya savaşı gibi olacağına, bundan sonraki süreçlerde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı, fiyata değil miktara bakın uyarılarım vardı. Bir gün düşen bir gün yükselen piyasa var. Piyasalar buna alışacak. Diğer ülkelere de sıra gelecek" ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul'un 9692 puanda olduğunu belirten Memiş, sert düşüşlerin yaşandığını ancak tepki alımları ile haftanın tamamlandığını belirtti. 9230 puana kadar gerileyen borsanın yeniden tepki alımı ile 9690 ve 9700 puan seviyelerinde tutunma çabası içinde olduğunu aktardı. Ancak, Memiş'in beklentisi düşüşün devam edeceği ve derinleşeceği yönünde.

Dolar/TL kurunun 32.59 olduğunu söyleyen Memiş, fiyatlamada yatay bir seyir olduğunu ifade etti. Serbest piyasada doların 32.45-32.51 lira aralığında işlem gördüğünü belirtirken, bu sefer düşük bir kur olduğunu dile getirdi. Euro/TL kurunun ise 34.55-34.69 lira aralığında işlem gördüğünü aktardı.

Altınla ilgili değerlendirmesinde "risk" kelimesini kullanan Memiş, ons altının 2384 dolar seviyesinde olduğunu ve İsrail'in misilleme haberlerinden sonra 2417 dolara kadar yükseldiğini ancak tekrar gerilediğini açıkladı. Gün içinde ciddi dalgalanmalar yaşandığını belirterek, 2373-2417 dolar aralığında 45 dolarlık bir dalgalanmanın olduğunu aktardı. Altının 2380 dolar üzerinde tutunma çabası içinde olduğunu vurgulayan Memiş, bu seviyenin piyasalar için kritik olduğunu ifade etti. Aşağı yönlü kırılması durumunda 2330 dolara, yukarı yönlü kırılması durumunda ise 2415 dolara kadar hareket beklentisini dile getirdi. Orta ve uzun vadede ise 2600 dolar hedefinin olduğunu ancak şu anki olayların yatışmasıyla düşüş beklentisinin devam ettiğini söyledi.

Elinde TL bulunduranlara açıkta beklememe uyarısında bulunan Memiş, gram altın için 3000 ve 3500 lira hedefinin olduğunu ancak kısa vadede riskli olduğunu belirtti. Euro ve doların yanı sıra ons taraftaki fırsatları da değerlendirdiğini aktardı.

Petrol fiyatlarıyla ilgili olarak, yükselişin ardından gerileyen bir petrol fiyatının olduğunu belirtti ve piyasada stabil bir durum olduğunu ifade etti.

Bitcoin konusunda sert fiyat hareketlerinin yaşandığını belirten Memiş, stres yönetiminin ve psikolojinin önemli olduğunu vurguladı. Kaldıraçlı işlem yapanların varlıklarını kaybedebileceğine dikkat çekti.

Ons gümüş ve gram gümüş için de değerlendirmelerde bulunan Memiş, fiyatların belirli seviyelerde seyrettiğini ve dalgalanmaların devam edeceğini aktardı.

"İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor" haberi, 20 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 20 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Ekonomi Haberleri